Venezuela

A Venezuelai Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Venezuelai , a Venezuelai legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Venezuelai foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Venezuela egy páratlan úti cél azon természeti szépsegei miatt, mint a 972 m magas Anyalok vízesése, amely legmagasabb a földön, vagy az Orinoco folyó, amely a harmadik legnagyobb folyam a világon.

Venezuela

Venezuela utazás TOP 10

Az összes Venezuela »

Venezuela

Az összes Venezuela »

Venezuela üdülőhelyek

Amazonas 
A déli, Amazonas mentén fekvő területeket vastag esőerdő borítja, keresztül kasul folyókkal tarkítva. Ez a terület sok elszigetelt indián törzsnek ad otthont. Puerto Ayacucho városából indulnak a szervezett utak a folyókon felfelé

Orinoco folyó
A kontinens harmadik leghosszabb folyója, a brazil határnál ered és 2150 kilométeren át tekeregve éri el a tenger északkeleten, ahol szétterülve, deltatorkolattal ömlik bele. A folyó alsó részén fekszik Ciudad Bolívar városa, mely a függetlenségi háború központja és a harcok alatt az ország fővárosa volt. A gyarmatosítás korából sok emlék maradt fenn, a város még most is őrzi történelme bájait. A városon túlhaladva juthatunk el Canaimaig, melynek közelében a Carrao folyón található az hét vízesésből álló lánc vár minket. Nem messze tőle a világhírű Angyal vízesés, ahol 807 méteren keresztül szabadon hullik alá a folyó. Tovább délkeletre található Gran Sabana; érdekessége az akár 350 méter mély, kör alakú, sziklákkal övezett lyukak, melyek alját dzsungel borítja.

Andok
Az Andok északi vonulatának a vége, a Sierra Nevada de Merida az ország északnyugati csücskében található. A területen elszórt, hagyományokat őrző falvakat találunk. Nem messze Merida városától van az ország legmagasabb pontja, a Bolívar csúcs.

A Karib-tenger partvidéke: Az észak-keleti területek a búvárok, halászok, vitorlázók számára ideális hely. A strandok idilliek, lassan lejtő, tengerbe nyúló vakító fehér homokos partok tarkítják. A víz türkizkék, a partot pálmafák hada szegélyezi. A strandolók számára ajánljuk Margarita szigetét, mely 40 km-re bent fekszik a tengerben, de Cumana vagy Puerto La Cruz városából komppal gyorsan megközelíthető.

Coro
A Karib-tengerbe nyúló félszigeten elterülő város a kontinens egyik legrégebbi települése, 1527-ben alapították. Más is látható, gyönyörűen rendbe hozott épületeinek többsége a 18. században épült, amikor a város virágzó kereskedelmi központja volt a térségnek. Ha erre járunk mindenképp sétáljunk végig a történelmi Calle Zamora úton és keressük fel a katedrálist, valamint a Coroi Művészeti Múzeumot.

Isla Margarita, vagy ahogy mindenki ismeri, az örök nyár szigete, a karib térség vonzó gyöngyszeme, ahol ideális a klíma, gyönyörű, pálmafás, fehérhomokos tengerpart és varázslatos környezet várja a turistákat. Az egész sziget vámmentes terület, így alacsonyabbak az árak, mint a szárazföldön. Margaritáról nagyszerű kirándulások tehetôk nemcsak a környezô kis szigetekre, hanem a fantasztikus Angyalok-vízeséshez is.

Isla Margarita a Kis Antillák szigetcsoporthoz tartozik. Északon szomszédos Grenadával, keleten Trinidad és Tobago szigetével. Nyugaton a Holland Antillák Curacao, Bonaire és Aruba szigetek találhatók. A szigettől délre, mintegy 50 kilométer távolságra fekszik Venezuela szárazföldi része. Nyugatra Isla Margaritától helyezkedik el a Les Roques Nemzeti Park, mely több, mint 50 korallszigetből áll.

Venezuela foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Venezuela utazási magazin

Dél-Amerika - a legtüzesebb földrész élményei ne hűtsenek le!

Egészségügyi jó tanácsok a Dél-Amerikába látogatóknakMaya és inka romok, spanyol és portugál ajkú, nevetős emberek, karneváli, színes hangulat, óriási metropoliszok. Egzotikus őserdők, magashegyi pampák, gyönyörű színes szőttesekbe öltözött őslakosok, földrész nagyságú határtalan országok. Ez Dél-Amerika, Brazília, Argentína, Venezuela és Peru földrésze, ahol az európai utazó egy merőben más világban találja magát. Ezek az országok nemcsak határtalan lehetőségekkel, különleges természeti és kulturális adottságokkal rendelkeznek, hanem olyan, az európaitól teljesen eltérő környezettel, amely melegágya a különböző fertőzéseknek. Cikkünkben csak néhány kiemelten fontos védekezési lehetőségre hívjuk fel a figyelmet.Brazíliában a dzsungel a malária melegágya Kevesen tudják, hogy Brazília majdnem másfélszer akkora, mint Európa és két nagyvárosa Fortaleza és Rió de Janeiro messzebb van egymástól, mint Budapest és Kairó. A távolságok miatt az ország éghajlata és környezeti adottságai is [...]

Venezuela foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Venezuela »
 

Venezuela leírás

Venezuela
Venezuelát a természet bôkezűen elhalmozta minden szépséggel, az ország közel 40 százaléka nemzeti park és természetvédelmi terület. Lélegzetelállító a 972 m magas Angyalok-vízesés, mely Földünk legmagasabb vízesése, és az Orinoco folyó, mely a kontinens harmadik legnagyobb folyama.

Isla Margarita, vagy ahogy mindenki ismeri, az örök nyár szigete, a karib térség vonzó gyöngyszeme, ahol ideális a klíma, gyönyörű, pálmafás, fehérhomokos tengerpart és varázslatos környezet várja a turistákat.
Az egész sziget vámmentes terület, így alacsonyabbak az árak, mint a szárazföldön.

Margaritáról nagyszerű kirándulások tehetôk nemcsak a környezô kis szigetekre, hanem a fantasztikus Angyalok-vízeséshez is, mely a világ egyik legnagyobb nemzeti parkjában, a Canaima Nemzeti Parkban található. Venezuela foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
Venezuela adatlap

Fekvés: Dél-Amerikában, északról a Karib-tenger, délről Brazília, nyugatról Kolumbia, keletről pedig Guyana határolja.

Nagyobb városok: Barquisimeto, Maracaibo, Maracay, Valencia

Főváros: Caracas

Hivatalos nyelv: spanyol

Népcsoportok: mesztic (67%), fehér (21%), fekete, indián

Vallások: katolikus (96%), protestáns

Hivatalos pénz: 1 bolívar = 100 céntimo (VEB)

Népsűrűség:  22 fő/km2

Népcsoportok: mesztic (67%), fehér (21%), fekete, indián

Közigazgatási beosztás: 20 szövetségi állam, 2 szövetségi terület, 1 szövetségi kerület 

Országhívószám: 58

Elektromosság: 110 V, 220 V

Államforma: (elnöki) szövetségi köztársaság

Venezuela foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.