A Balaton túl drága vagy elfogytak a szabad helyek? Nyaraljon a horvát tengerparton!

Ablak a Világra - Utazási magazin


A Balaton túl drága vagy elfogytak a szabad helyek? Nyaraljon a horvát tengerparton!


 Jó tanácsok 2020 nyarán Horvátországba utazóknak

 
A magyar kormány döntése alapján Horvátország a zöld kategóriába sorolt országok közé tartozik, vagyis a magyaroknak szabad a belépés Horvátországba. Hazatéréskor pedig nem kell 14 napos karanténba vonulnunk, illetve nincs szükség negatív koronavírustesztre sem, a két ország határa korlátozások nélkül átjárható.  A Horvát Idegenforgalmi Közösség tájékoztatása szerint Horvátország továbbra is az egyik legkedvezőbb járványügyi helyzettel rendelkező mediterrán ország, jelenleg (2020. nyarán) a két nagyobb gócpontnak számító Zágrábot és Szlavóniát kell elkerülnünk vírusügyi szempontból, mivel a tengerparton csak elenyésző számú fertőzöttet regisztráltak.  
 
A határátlépést leegyszerűsíthetjük azzal, ha az utazás megkezdése előtt a magyar nyelven is elérhető https://entercroatia.mup.hr/ oldalon regisztráljuk az adatainkat. Az elérhetőségi adatok (telefonszám és e-mail cím) megadása után egy "Az utazás bejelentésről" szóló igazolás fog kapni, melyet a jármű szélvédőjére kell kihelyezni a határon történő átkelés megkönnyítése érdekében. 
 
A horvátországi nyaralások még a koronavírus idején is nagyon népszerűek honfitársaink körében, mert sokan panaszkodnak arra, hogy nagyon megdrágultak a hazai szálláshelyek és ha nem rendelkezünk csak belföldön elköthető SZÉP-kártyával, akkor nem éri meg itthon maradni, ráadásul rossz idő esetén nem is igazán tudunk mit csinálni a Balaton parton. Ezzel szemben a horvát tengerpart számtalan látnivalót és program lehetőséget tartogat és augusztus végén vagy szeptemberi időpontban, akár már 20 ezer Forintért találunk apartmanos elhelyezést egy hétre. Az egyéb költségek (étkezés, bevásárlás, ital, fagylalt, szórakozóhelyek, stb.) a balatoni áraknak szinte teljesen megfelelnek.  
 
 

Forrás: kinga  

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.