Siklóernyőzés és a kék lagúna

Ablak a Világra - Utazási magazin


Siklóernyőzés és a kék lagúna


A Babadağ hegy Törökország délnyugati részén található. A fő csúcs 1969 méter magasságban van, míg a másik úgynevezett ”Karatepe” 1400 méter magas.
Ez a két hegycsúcs egymással szemben terül el, őket pedig a mélyben egy árvízvölgy választja el egymástól. Babadagot főként mészkő alkotja, gazdag növény és állatvilággal rendelkezik. Figyelemre méltóan közel van a tengerhez, mindössze 5 km- re ami még inkább alkalmasabbá teszi , az oly népszerű siklóernyőzésre.
Ez az extrémsport nagyon népszerű Törökország ezen pontján. Ami azért is lehetséges, mert a hegyről elrugaszkodva a partra érkezni, elképesztő élményt jelent. A csodálatos látvány pedig még különlegesebbé teszi a levegőben töltött időt. Ha nem félsz a magasságtól, mindenképpen érdemes kipróbálnod a siklóernyőzés tandem formáját.
A sport már több mint húsz éves múltra tekint itt vissza. Évente több ezren vágnak neki a körülbelül fél órás repülésnek.

Törökország ezen része azonban azoknak is ajánlott, akik jobban szeretnek földközelben maradni. Ölüdeniz csodálatos tökéletes pihenést kínál.
Fő népszerűségét a kék lagúnája adja ami természetvédelmi terület. A partszakasz nevét a víz egyedi, türkizkék színe ihlette. Törökország egyik legtöbbet fényképezett strandja.


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.