Grand Bazaar

Ablak a Világra - Utazási magazin


Grand Bazaar


A Fedett Bazár vagy The Grand Bazaar Isztambulban található. A világ egyik legnagyobb és legrégebben működő piaca. Területe több mint 4000 üzletet foglal magában. Természetesen ez bármely turistának csábító lehetőséget kínál. Közel 400.000 látogató jár itt, minden nap. 2014-ben került fel a világ leglátogatottabb helyeinek listájára. A bazár könnyen megközelíthető akár villamossal is.

A helyet még az 1400-as évek közepén kezdték el építeni, röviddel Konstantinápoly oszmán hódítása után. II. Mehmed szultán hozta létre az építményt. A következő évszázadokban a környező utcák is jelentős fejlődésen mentek át. A 19. században több katasztrófa is sújtotta az építményt, melynek a végeredménye az lett, hogy 1894-ben egy nagy restauráláson esett át. Annak ellenére, hogy igyekeztek megtartani a korábbi formáját, ez teljes mértékben nem sikerült.

A bazárban ma csoportba rendeződve várják a boltok a vásárlókat. Középen találhatóak az aranykereskedéssel foglalkozó üzletek, de számos más termékkel is találkozhat itt a turista. Néhány kávézó is megbújik az boltok sűrű rengetegében, így akár meg is pihenhetünk, egy fárasztó vásárló körút után.

A legtöbb magyarországi piaccal ellentétben azonban, a The Grand Bazaar vasárnap nem tart nyitva, és hétköznap is este 6 óra felé már zárnak az üzletek, ezért érdemesebb a hétköznapokat kihasználni egy shoppingolásra.
Alkudni itt szinte kötelező. Az eladók szinte várják az ajánlatokat, fel vannak készülve rá.

Voltál már valaha a Fedett Bazárban? Kedveled ezt a fajta légkört vagy inkább a modern plázákat választod? Oszd meg velünk kommentben, hogy mit gondolsz!


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.