Top 9 sziget Thaiföldön

Ablak a Világra - Utazási magazin


Top 9 sziget Thaiföldön


Íme egy lista Thaiföld legnépszerűbb szigeteiről, amely segít  kiválasztani, melyik a legjobb  álmai vakációhoz!

1.Koh Lanta

Top 9 sziget Thaiföldön

Koh Lanta elhelyezkedését tekintve közel van Phukethoz, de sokkal csendesebb és kevésbé fejlett. A hosszú sziget mindenki által kedvelt helye lett. A barátságos helyiek pedig nem váltak tipikus turista szigetté, mint más helyeken.

Itt található Long Beach, Koh Lanta legjobb strandja;  ez egy hosszú strand a tengerparton és a lágy homokból a mély vízbe süllyed, így úszásra kiváló.

2.Koh Lipe

Top 9 sziget Thaiföldön

Ez a kis sziget a thaiföldi Andamán nyugati oldalán helyezkedik el, amely látható a Koh Lantáról is. A sziget népszerűsége az utóbbi években felemelkedett, és az infrastruktúra is évről évre javul.

Kimondva "Koh Lee-pay", ahol nincsenek autók és motorkerékpárból is nagyon kevés zavarja az ide látogatókat. Tiszta, nyugodt és többnyire sekély víz teszi tökéletessé a fürdőzést a családok számára.

3.Koh Phi Phi

Top 9 sziget Thaiföldön

Az Andamán partján, Phuket közelében és a 2004-es szökőár által pusztított Koh Phi Phi-t újjáépítették és izgalmasabb, mint valaha. A gyönyörű táj zöld dzsungel formájában és a csiszolt kőzetek gondoskodnak az egzotikus hangulatról.

A sziget alakja számos szép strandot kínál, de a szélsőséges változások gyakran meleg, sekély vizet biztosítanak az úszáshoz.

4.Koh Tao

Top 9 sziget Thaiföldön

Koh Tao a búvárokat és a hátizsákos turistákat vonzotta többnyire, ám az utóbbi években átalakult és igen népszerű lett a Thaiföldi-öbölben. Koh Tao sokkal kisebb és olcsóbb, mint Koh Samui, de még mindig sok látogatót vonz.

A számos kiváló búvárklubbal és kiváló felszereléssel rendelkező Koh Tao még mindig a legnépszerűbb hely a világon, továbbá a zátonynál snorkel-kirándulások várják a turistákat.

5.Koh Samui

Top 9 sziget Thaiföldön

Koh Samui nagy szigete a keleti parton a Thaiföldi-öböl, csendesebb Phuket-változata. A nagy üdülőhelyek, a repülőtér, az éjszakai klubok és a zsúfolt strandok tartják fenn Koh Samut, azonban a sziget elég nagy ahhoz, hogy elmeneküljön békésebb helyekre is.

Koh Samui két legforgalmasabb strandja a Chaweng és a Lamai, hatalmas partiaival.

6.Koh Phangan

Top 9 sziget Thaiföldön

Koh Phangan Thaiföld kedvenc szigetének királya volt, egy kis félsziget déli részén található. Koh Phangan Thaiföld hírhedt hátizsákos helye is. A hedonizmus kevés határt szab ki a havi Full Moon Partyra a tengerparton, ahol néha több mint 15 000 ember gyűlik össze táncolni.

A sziget többi része gyönyörű öblök, előkelő üdülőhelyek, rejtett helyek lelőhelye.

7.Koh Chang

Top 9 sziget Thaiföldön

Bár Koh Chang Thaiföld második legnagyobb szigete és a legnagyobb thaiföldi sziget az Öböl-parton, még mindig találni rajta sok puha, fehér homokos strandot. Viszonylag közel Bangkokhoz, a turisták azért jönnek ide, hogy kikapcsolódjanak, és pihenjenek.

8.Koh Samet

Top 9 sziget Thaiföldön

A kis Koh Samet rendkívül fejlett, és vonzza a víkendezőket, a helyieket és a turistákat a városból. A fejlesztés ellenére a Koh Samet belseje még mindig leginkább dzsungel, ám felfedezhetünk  egy kis nemzeti parkot is benne.

9.Phuket

Top 9 sziget Thaiföldön

Phuket Thaiföld legforgalmasabb turisztikai szigete. A szigetet a szárazfölddel és a forgalmas repülőtérrel összekötő hidakkal könnyedén elérhető Phuket, felhívja a tömegek figyelmét. Ha szórakozásra, nászútra, vásárlásra, turisztikai tevékenységre és persze napernyőkre van szüksége, akkor Phuket az Ön helye.


Forrás:   

Facebook hozzászólásokBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.