Top 10 izgalmas strand Thaiföldön

Ablak a Világra - Utazási magazin


Top 10 izgalmas strand Thaiföldön


Jó néhány strandot találhatunk Thaiföldön, ami a világ legjobbjai közé sorolható, így nehéz lehet kiválasztani a legtökéletesebbet.  Mindegyiknek megvan a maga különálló személyisége, így biztosan talál közülük egy olyan strandot, amely illik stílusához. Most összegyűjtöttük a 10 legjobbat.

Patong Beach, Phuket – gyönyörű és népszerű

Top 10 izgalmas strand Thaiföldön

Phuket sziget legnagyobb strandja Thaiföld legnépszerűbb strandja. Széles partvonal, puha fehér homokkal, meleg vízzel és rengeteg szállodával, étteremmel és vásárlással - lehetetlen unatkozni. A nyüzsgő éjszakai élet izgalmas tömegeket vonz, a jet-ski pedig napról napra magasra fordítja a térfogatot, így a békét és csendet keresők máshová akarnak menni.

Railay Beach, Krabi – csendes és sportos

Top 10 izgalmas strand Thaiföldön

Bár technikailag a szárazföldön van, Railay Beach csak hajóval érhető el. Tiszta kék víz, kis szigetek a horizonton és a fenséges sziklák körül a előbukkan a kis strand, amely általában nem igazán zsúfolt, kivéve a csúcsidőszakban.

A sziklamászás, az úszás és a snorkeling mellett hozhat egy könyvet és felkészülhet a kikapcsolódásra a csodálatos táj mellett. Bár a Railay Beach még mindig sokkal csendesebb és kevésbé fejlett, mint a legnépszerűbb thaiföldi strandok, minden évben több fejlesztés van, és a főszezonban ez a strand is szépen megtelik.

Maya Bay, Koh Phi Phi Ley –egyszerűen csak gyönyörű

Top 10 izgalmas strand Thaiföldön

 

A Ko Phi Phi mellett fekvő kis sziget egy kis öbölben fekszik, és magas mészkő sziklák veszik körül. A Maya-öböl csak hajóval látogatható napi kirándulásokra, mivel itt nincsenek szálláshelyek.

Hua Hin Beach, Hua Hin –kényelmes és család barát

Top 10 izgalmas strand Thaiföldön

 

Ez a strand a Siam-öbölben található és rendkívül népszerű a helyiek és a nemzetközi látogatók számára. A tengerpart finoman leereszkedik az öbölbe, így bár nem ez a legjobb strand az úszáshoz, viszont egy nagyszerű hely kisgyermekes családok számára.

Kata Beach, Phuket –nyugalom

Top 10 izgalmas strand Thaiföldön

 

A csendesebb, nyugodt tengerparti strand Dél-Phuket városában csak egy pár mérföldnyire van a Patong Beach nyüzsgésétől. Kata mindent megtesz a népszerűségért - pálmafák, tiszta meleg víz és szép táj- magas színvonalú szállodák vagy bevásárlóközpontok nélkül. A hullámok ezen a parton intenzívek lehetnek, így remek hely a szörfözésre, de nem tökéletes a kisgyermekesek számára.

Lamai Beach, Samui –tökéletesen kiegyensúlyozott

Top 10 izgalmas strand Thaiföldön

 

Bár Samui strandja különösen a főszezonban tökéletes egyensúlyt teremt a látogatók számára, akik szép tájat, jó úszást és sok más izgalmas dolgot keresnek. Éjjel a bárok és éttermek egy részét a Lamai Beach-en találjuk.

Sairee Beach, Koh Tao –nyugodt

Top 10 izgalmas strand Thaiföldön

 

Eredetileg kiemelten csak a búvároknak kedvező hely volt, ám a látogatók lassan felismerik, hogy a Ko Tao-nak több kínálata van, mint csupán egy hely, ahol enni és aludni lehet a merülések között. Ez a legnépszerűbb hosszú fehér homokos strand, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a kis szigetekre a horizonton, továbbá rengeteg olcsó szálláshelyet és éttermet kínál. Sairee-ban nem találunk túl sok vad bulizási lehetőséget.

White Sand Beach, Koh Chang –nem csak hátizsákosoknak

Top 10 izgalmas strand Thaiföldön

 

Ez a gyönyörű strand a sziget nyugati oldalán pálma- és kókuszfákkal szegélyezett, gyengén lejtős dombok hátterében. Bár Koh Chang még mindig inkább hátizsákos sziget, mint egy luxus célállomás, széles választékot találhatunk szállás terén.

Haad Rin, Koh Pha Ngan –party strand

Top 10 izgalmas strand Thaiföldön

 

Haad Rin valóban csak egy dologról ismert – a telihold partiról. Havonta egyszer a parton egy egész éjszaka buli van, sok itallal, tánccal és zenével. A nap folyamán a puha arany homok és a gyengén lejtős tengerpartú Haad Rin ideális úszásra, és gyönyörködni a táj szépségébe. A strand egy kis félszigeten húzódik ki a szigetről, így, bár vannak helyek, ahol aludni és enni lehet, a strand még mindig viszonylag fejletlen.

Koh Mun Nork-lakatlan sziget

Top 10 izgalmas strand Thaiföldön

 

Ez a kicsi, privát sziget a Siam-öböl északi részén egy igazi paradicsom azok  számára, akik valódi sivatagi élményt keresnek. A fehér homokos strandot pálmafák veszik körül,  a szigeten csak egy üdülőhely található. Ez és a szárazföldről 45 perces komp garantálja, hogy ez a Thaiföldi strand sosem zsúfolt.


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.