Mikor menjünk Thaiföldre nyaralni?

Ablak a Világra - Utazási magazin


Mikor menjünk Thaiföldre nyaralni?


A legjobb november és február között ellátogatni Thaiföldre, mert akkor esik a legkevesebb csapadék és nincs akkora forróság. Ez az időszak egyébként a fesztiválok időszaka is, mint a Loi Khotrong.

Ha főleg az északi provinciákat akarjuk látogatni, akkor a legmelegebb szezon (márciustól májusig) vagy az esős évszak kezdete (június-július) is jó választás lehet. Észak-kelet és belső Thaiföld azonban elkerülendő márciustól májusig, mert a hőmérséklet akár 40 fok felett is lehet. Mivel a hőmérséklet majdnem állandó Thaiföld déli részén, ezért jó választás lehet strandolni és tengerparti nyaralást tervezni akkor, amikor a hőmérséklet elviselhetetlen az ország többi részén.

A szezon általában március-május és július-augusztusban van. Ha el akarjuk kerülni a tömeget és kifogni az olcsóbb szobákat, érdemes szeptember-október vagy a április-június időszakban utazni.

Bár az esős évszak kevésbé népszerű, főleg a legerősebb júliustól októberig, mégis lehet nagyon élvezetes is. A hőmérséklet valamennyire lecsökken, mindenhol dús zöld növényzet van és kevés a turista.


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.