Ifjúsági kalauz Thaiföldre

Ablak a Világra - Utazási magazin


Ifjúsági kalauz Thaiföldre


Thaiföld az egyik olyan célpont, amelyet mindig ajánlunk a fiatalabb generációnak is, hiszen gyönyörű, olcsó, és napos. Lehet hegyet mászni, strandolni, napozni, dzsungelben túrázni és világszínvonalú városokat felfedezni.

Tudnivalók, mielőtt elmegyünk

Beszélt nyelv: thai.

Nem kell aggódni, ha nem tud kommunikálni a helyiekkel, hiszen mindig találni valakit, aki beszél angolul. Ha olyan vidéken tartózkodik, ahol senki sem beszél angolul..akkor meg ott az activity.

Használt valuta: Thai baht

Főváros: Bangkok

Vallás: Leginkább a buddhista, második az iszlám, majd a keresztény(0,7%).
 

Jöjjenek hát a tippek:

 Ifjúsági kalauz Thaiföldre

-Bangkok

Bangkok lesz valószínűleg ahol elkezdi és befejezi Thaiföldi kalandját, hiszen ez a főváros. Ez a fő közlekedési csomópont Thaiföldön és Délkelet-Ázsia nagy részén, így a legtöbb járat, busz és vonat áthalad itt. 

Amíg Bangkokban tartózkodunk, törekedjünk arra, hogy legalább néhány éjszakát partizással töltünk Khao San utcáin, amely a hátizsákosok igazi mennyországa. Semmi autentikus thai kultúrát nem fog megtapasztalni ezen a hírhedt utcán, de egy új hátizsákos számára, ez egy beavatási szertartás lehet.

Bangkok azonban nem csak a bulizásról szól. Itt tartózkodása alatt győződjön meg róla, hogy néz ki néhány lebegő piac - a legnépszerűbb az Amphawa - ami lenyűgöző betekintést nyújt a thaiföldi kultúrába. A Grand Palace, Wat Pho és Wat Arun pedig a legalkalmasabb arra, hogy bemutassa Thaiföld gyönyörű templomait.

 

Ifjúsági kalauz Thaiföldre


-Chiang Mai 

Chiang Mai sokak kedvenc városa Thaiföldön. Első számú tipp az elefánt természetvédelmi park.  Ez a csodálatos szentély kínzott elefántok megmentését szolgálja Délkelet-Ázsiában és azon túl. Élvezheti a napot és láthatja az elefántok fürdetését és etetését is. Azt is megtudhatja, hogy miért nem szabad az elefánton ülni, ezért kérjük, ne vegye meg egyik elefánt túrát sem, amelyet a városban hirdetnek, mivel ezek rendkívül kegyetlenek.

Chiang Mai tele van templomokkal, és nem lesz képes 50 méternél többet sétálni anélkül, hogy szembe ne jönne a csillogás. Mielőtt a fáradtság elkerülhetetlenül bekövetkezik, feltétlenül fedezzen fel néhány templomot - kedvencünk a Wat Phra That Doi Suthep, amely a városra néző hegyen található.

Tekintse meg bármelyik este Chiang Mai kapuját (az óceán déli kapuja), és keresse Mrs. Pa étel kocsiját – az óriási sorra érdemes felkészülni. Ott megvásárolhatja élete legjobb smoothie-ját, és csak 50 centbe fog kerülni! Ez Chiang Mai határozottan ajánlott programja.

 

Ifjúsági kalauz Thaiföldre

-Chiang Rai

Chiang Rai a szórakoztató hétvégi kiruccanások, és Thaiföld leghíresebb templomai közül kettőnek otthont adó hely. A hegyekben észak felé több túraútvonal vezet.

Chiang Rai Észak- Thaiföld egy lenyűgöző tartományának a központja, tele kulturális és természeti csodákkal. A thaiföldi Chiang Rai volt az egykori központja a világ ópium-kereskedelmének, ennek emlékét őrzi az itt található a „212 house of opium” nevű, a maga nemében egyedülálló múzeum. A kiállítások őszintén, és rendhagyóan mutatják be a drog kettős arcát az ide látogatóknak. Látnivalókban garantáltan nem lesz hiányuk az ide érkező turistáknak. Ősi települések romjai, buddhista szentélyek,csodás hegyek  és ámulatba éjtő szépségű tájat tartogat számukra a vidék. Itt élnek a híres Akha és gyűrűs nyakú törzsek. Ha erre járunk mindenképp érdemes ellátogatni a Doi Tung és Phu Chi Faa kilátó pontokra is. Fantasztikus látványt nyújtanak a lépcsősen elrendezett rizs földek is.Megfigyelhetjük az igazi thai vidéki életet,kik és hogyan termesztik ezt a különös,a thai és sok más nemzet által igen becsben tartott növényt.Magával ragadó látvány a közeli Fehér Templom is.

 

Ifjúsági kalauz Thaiföldre


-Pai 

Pai csak néhány órányira található Chiang Mai-tól. Ez egy gyönyörű hely, tele laza hátizsákos és pihentető vendégházakkal, melyek mindegyike Délkelet-Ázsia legszebb táján fekszik. Jöjjön ide, ha meg akar szabadulni a nyüzsgő thaiföldi városoktól, és szívesen töltené pihenését egy függőágyban.


-Chiang Dao

Chiang Dao egy újabb célpont, amely egy remek hétvégét kínál Chiang Mai városától távol.

Csendes, eldugott hegyvidéki város, kevés szálláslehetőséggel. Amíg ott van, egyszerűen megpihenhet egy függőágyban, felfedezheti a közeli hegyeket, vagy a közeli barlangok egy részét. Chiang Dao az a hely, ahol pár napig kikapcsolhatjuk a külvilágot.

 

Ifjúsági kalauz Thaiföldre


-Koh Chang 

Koh Chang egy igazi paradicsom a hátizsákosoknak. Rendkívül nyugodt hangulatú, és az a fajta hely, ahol 3 dollár körül élhet naponta. Ha úgy dönt, hogy meglátogatja Koh Changot, akkor javasoljuk, hogy tartózkodjon a Lonely Beachen, ahol a hátizsákosok többsége található. Naplementekor megpihenhet a pálmafák között és türkizkék víz mellett, éjszaka pedig Bob Marley-re táncolhat.

Ifjúsági kalauz Thaiföldre

 

-Koh Phi Phi 

Koh Phi Phi party félszigetként vált híressé, továbbá ez is az egyik legszebb. Látogasson el a Maya-öböl lenyűgöző szigetére, ahol a The Beach filmet is forgatták. Vegyen rész a közeli szigetekre szervezett hajókirándulásokon, ahol sokkal kevesebb emberrel találkozhat, és gyönyörködhet a teljes sziget szépségében.

 

-Koh Lanta

Amikor már elég volt a sok bulizásból, és egy kis szünetre vágyik, irány Koh Lanta! Ez egy nagyon nyugodt sziget. Tökéletes arra, hogy egy hétig ne csináljon semmit, csak napozzon a strandon és úszkáljon az óceánban. Míg itt van, feltétlen látogasson el a Koh Lanta Nemzeti Parkba is.

 

Ifjúsági kalauz Thaiföldre

 

-Koh Yao Noi

Szeretné látni, milyenek voltak a thaiföldi szigetek, mielőtt a hátizsákosok felbukkantak? Irány Koh Yao Noi, amely csendes, és turista mentes. Amíg ott van, elutazhat a Phang Nga Nemzeti Parkba, hogy megnézze a gyönyörű Koh Hong-t. Kajakozzon Koh Nok-ba, egyen fűszeres helyi ételeket, vagy béreljen egy robogót, és motorozza végig a szigetet.


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.