Thaiföld, thaiföldi utazások, nyaralások

Thaiföldi utazásra, nyaralásra induljon innen! Olcsó akciós, last minute utak Thaiföldre, a thaiföldi nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Thaiföld utazásai témánként csoportosítva

Thaiföld mindenkinek!

Gyerekeknek ajánljuk: Chiang Mai Állatkert

Több mint 200 fajta ázsiai és afrikai emlős található meg ebben az állatkertben Thaiföldön. Ez a kihagyhatatlan családi látnivaló a Doi Suthep lábánál fekszik. Köszönj a kínai panda családnak, kövesd Ázsia leghosszabb víz alatti alagútját, ahol ritka tengeri és folyami halakat láthatsz, és ne hagyd ki a madárházat se, ha Thaiföldön nyaralsz!

Full Moon Fesztivál a bulizni vágyóknak

A Full Moon Fesztivál egy éjjel-nappali beach parti Thaföldön. Ezen többnyire a turisták vesznek részt. Az első Full Moon partit 1985-ben tartották. Az esemény gyors hírnévre tett szert, és mára már a bulizók száma a 30.000-t is elérheti. A parti addig tart, míg másnap reggel a nap feljön. A bárok a parton egész éjjel nyitva tartanak és zenét szolgáltatnak (drum and bass, trance, house, dance vagy raggae).

Nyaralás, körutazás Thaiföldön: Pattaya, Bangkok, Phuket, Phi Phi, Koh Samui ajánlatai, segítség a thaiföldi utazás megszervezéséhez. Thaiföldi nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz.

Thaiföld érdekességek

Ezer lámpás éjszakája

A híres thai fesztiválok közé tartozik a Yi Peng, amit Novemberben tartanak, és ilyenkor ezer, gyönyörű lámpást engednek fel az égbe. A fesztivál egyébként magába foglalja még a hajóversenyt, egy szépségversenyt, egy tűzijátékot és felvonulásokat.

Programajánló: látogasd meg a legnépszerűbb thai nemzeti parkokat is!

A Khao Yai Nemzeti Park talán a legnépszerűbb a thai parkok közül, mivel mindössze 200 km-re található Bangkoktól. Különböző tevékenységekről és változatos élővilágáról híres, mely magába foglalja a vadon élő tigriseket, elefántokat, medvéket és egzotikus madarakat.

A Doi Inthanon Nemzeti Park Thaiföld északi részén található. Vízesések és a csodás erdők teszik még különlegesebbé, ahol több orchidea faj is nő. A területen őshonos hegyi törzs lakik. Sam Roi Yot Nemzeti Park a madárfigyelők kedvenc helye a parti régióban. A parkban mocsarak húzódnak, melyek különböző vízi madaraknak és más vízi élőlényeknek adnak otthont.

Az Erawan Nemzeti Park Thaiföld nyugati részén található a Kanchanaburi tartományban. A park a hétlépcsős vízeséséről és a trópusi erdejéről híres, ahol számos vadon élő állatfaj lakik. A tengeri parkok közé tartozik a Koh Samet, az Ang Thong Marine National Park, a Tarutao Marine Park és az Ao Phang Nga National Park is.

Thaiföld úti célok

Thaiföldi nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
Az összes thaiföldi utazás
Az utazási magazin legújabb cikke

Thaiföld-minden amit tudni kell a majmokról

2018.06.01

A Thai majmok aranyosak, de csak messziről. Legyen óvatos, ha makákókat etetne. Thaiföld számos különböző főemlősnek ad otthont, de a legelterjedtebb, a makákó. Könnyű felismerni őket, szürke vagy szürkésbarna állatok, amelyek általában a fákon, vagy más lombkoronákon lógnak. Az átlagos thai [...]

Thaiföld ismertetőFöldrajzi adatok
Thaiföld Délkelet-Ázsia harmadik legnagyobb országa, Hátsó-India középsõ vidékén fekszik. Nyugaton és észak-nyugaton Mianmarral (Burmával), északkeleten és keleten Laosszal, dél-keleten Kambodzsával, délen Malajziával határos. Az ország négy tájegységre oszlik: Északon 1800- 2500 m magas hegyvidék, a középsõ része a feltöltött Menam-síkság és körülötte dombos vidékkel. Ezt a síkságot Thaiföld rizsestáljának is nevezik, mert itt a legjobbak az adottságok a rizstermesztésre.A keleten lévõ 200-300 m magas Khorat-fennsíkot délen és nyugaton 1300 m-nél magasabb hegyvonulatok veszik körül. Dél-Thaiföld a Maláj-félszigeten, csak egy 40-50 km széles földszoros.

Éghajlat
Thaiföldnek trópusi idõjárása van. Novembertõl februárig tartó hûvös idõszakban fúj az északi monszun (decemberi középhõmérséklet Bangkokban 25 C) Márciustól május közepéig tart a forró évszak (az áprilisi középhõmérséklet Bangkokban 30 C) Májustól novemberig tart az esõs idõszak, amit a délnyugati monszun okoz. Az évszakok közötti hõmérséklet-különbség igen csekély, annál nagyobb viszont a napszakok közötti. Az ország déli részén az év második felében gyakran pusztítanak tájfunok.

Növény- és állatvilág
Ma már csak a Maláj-félszigeten lelhetõk fel az esõerdõk. Az ország belsejében lombhullató monszunerdõ nõ, de akadnak még bambusz-, teak- és pálmaerdõk is. Thaiföldön sok madár és kígyófajta él. A vadon élõ emlõsállatok (elefántok, tigrisek, majmok, vaddisznók) száma jelentõsen csökken. A tapírokat és az orrszarvúkat szinte már teljesen kiírtották. A textil-ipar szempontjából jelentõs a selyemhernyó-tenyésztés, és bõrfeldolgozás céljából farmokon tenyésztenek krokodilokat. 1959-ben pedig a növény- és állatvilág védelmére létrehozták a Khao Yai Nemzeti Parkot.

Politikai rendszer
Thaiföld 1932 óta alkotmányos monarchia. A király tekintélye - aki egyben az ország vallási vezetõje is - érinthetetlen és sérthetetlen. A hadsereg fõparancsnokaként is jelentõs hatalmi funkciói vannak. Az ország 73 tartományra oszlik, melyek körzetekre és községekre tagolódnak.

Népesség
54 milliós lakosság mellett 105 lakos jut 1 km2-re. A lakosság 85%-a thai, 8 % kínai, 7 % pedig maláj, indiai, pakisztáni kisebbség. Az országban több százezer laoszi, kambodzsai, vietnámi menekült él. A Bangkokban és Dél-Thaiföldön élõ kínai kisebbség jelentõs szerepet játszik a bankvilágban és a kereskedelemben. A lakosság egyharmada 15 évesnél fiatalabb, és csak 6 %-a idõsebb 60 évesnél. A hivatalos nyelv a thai ( saját ABC-vel). Az üzletemberek beszélnek angolul, sokan közülük kínaiul is. A lakosság 95%-a buddhista, a malájok mohamedánok, a kisebb népcsoportok között vannak keresztény, szikh, és hindu közösségek.

Pénznem
A pénzegység az 1 bath (THB), amely 100 satangra váltható. 1 USD=cca.45 THB. Minden turistaközpontban nagyszámban található pénzváltóhely, a legtöbb 21 óráig tart nyitva. Az utazási csekkeket és a hitelkártyákat a legtöbb szállodában és bankban elfogadják. Javasoljuk, hogy USD-t és utazási csekket vagy bankkártyát vigyen magával.

Thaiföldi nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Thaiföld üdülőhelyek

Bangkok
Minden 9 és 16-napos bangkoki érkezési kirándulásunk egyedülálló lehetõséget kínál Thaiföld 10 millió lakosú metropoliszában, Bangkok megismerésére, melyet az \"Angyalok városának\" is neveznek. Három napot tölthet ebben a kivételes, ellentétekkel teli nagyvárosban, mialatt lehetõsége nyílik átérezni Bangkok utánozhatalan hangulatát, s megismerni számtalan felhõkarcolót, templomot, palotát, valamint a régi Ázsia titkait sugárzó utcácskát.

Pattaya
Thaiföld legismertebb és legélénkebb nyaralóhelye a Sziámi öböl partjai mentén helyezkedik el. Ez a turistaközpont szinte minden vendég igényeit kielégíti - a fürdõzés szerelmesei élvezhetik a gondtalan lubickolást a néhány kilométer hosszú, finom homokú partok mentén, a sportkedvelõk kedvük szerint válogathatnak a sportolási lehetõségekbõl. Napnyugta után kel életre \"Golden Mile\" elnevezésû centrum, melynek számtalan étterme és szórakozóhelye csak reggel felé csendesedik el. A különbözõ attraktív kirándulási lehetõségekbõl minden vendég kiválaszthatja a neki megfelelõt.

Phuket
A legnagyobb thaiföldi sziget az Andamán tengerbõl emelkedik ki. Rendkívüli természeti színterek jellemzik - hegy-kombinációk, esõs õserdõk, kaucsukültetvények és megszámlálhatatlan tiszta vizû öböl csodálatos növenyekkel. A legfontosabb turisztikai központ Patong Beach, ahol fantasztikus fürdõzési lehetõségek sokoldalú éjszakai élettel és vásárlási lehetõségekkel fonódnak össze. A Kata Beach helyszínt inkább nyugalom és vízi szórakozások kedvelõinek ajánljuk, bár szórakozási lehetõségeket innen is könnyen elérheti helyi taxival elfogadható áron. Javasoljuk, hogy válasszon fakultatív kirándulások kínálatából, akár természeti szépségek megtekintését, vagy búvárkodást, esetleg látogasson el az új szórakoztató központba, Phuket FantaSea-be.

Koh Samui
A sziget látványa, amelyet egyaránt tagolnak hegyvidékek, ezernyi kókuszpálmával benõtt ligetek és fantasztikus azúrkék vizû tengerparti strandok, már repülõgéprõl megpillantva is lenyûgözi a látogatót. Megérkezését követõen értékelni fogja a trópusi természetbe érzékenyen beilleszkedõ szállodák meghittségét és nyugalmát. A legkedveltebb központ Chaweng Beach. Finom fehér homokkal borított és kókuszpálmás ligetekkel szegélyezett végtelen hosszú, fokozatosan mélyülõ tengerpartot kínál megszámlálhatatlan mennyiségû üzlettel, stílusos diszkóval, bárral és étteremmel, ahol kedvére válogathat helyi specialitások, nemzetközi konyha és tenger ajándékainak gazdag kínálatában. Az ezen szigeten eltöltött nyaralás minden ügyfelet kielégít. A sziget elhagyásakor 400,- THB repülõtéri díjat kell fizetni.

Phi Phi
A 6 szigetkébõl álló szigetcsoport kb. 30 km-re helyezkedik el Phuket szigettõl. 70 perc hajóút után édenkert tárul az utasok szeme elé - ezüstszínû homokpartok, trópusi növényzet, színes korallzátonyok, barlangok sokasága csalogatja a romantikára és a gondtalan lustálkodásra.

Thaiföldi nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Thaiföld legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Best Western Phuket Ocean Resort 3*

Best Western Phuket Ocean Resort 3*

Karon
Ár:
  225 900
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A hotel várakozásainkat is felülmúlta. Gyönyörű környezetben, mint egy dzsungel :) közel a tengerparthoz. A takarítás tökéletes volt, minden nap tiszta törülközők, a szoba úgy nézett ki mint mikor megérkeztünk. Tetszett az ingyenes széf és wifi. A medencénél is minden nap tiszta fürdőlepedő. Reggelinél bőséges választék, sok-sok gyümölcs. A személyzet, mint minden thai ember nagyon kedves, udvarias. Minden tökéletes volt.

Nem tetszik:
Olyan nem volt!

Egyéb:
Találkoztunk olyan magyar párral akik ötödször voltak ebben a hotelben, mi is szeretnénk visszamenni.
4.8pont - 1 értékelés
Sunshine Hotel & Residences 3*

Sunshine Hotel & Residences 3*

Pattaya
Ár:
  245 900
Ft / fő-től (12 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Nagyon kedvesek, előzékenyek voltak a szállodában. Segítőkészek a reggeli kissé egyhangú, de a 3 csillaghoz képest teljesen jó volt.

Nem tetszik:
Nagyon ráérősek au itt élő emberek, sokszor azt hiszi az ember, hogy elfelejtették a rendelést. Ez nem csak a szállodára igaz.

Egyéb:
Szívesen visszatérek, igazi jó kikapcsolódás volt. Tovább kellett volna maradni.
4.8pont - 6 értékelés
Phuket Graceland Resort & Spa 4*+

Phuket Graceland Resort & Spa 4*+

Phuket
Ár:
  325 900
Ft / fő-től (9 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A szálloda gyönyörű, tiszta és az ellátás - reggeli is tökéletesen megfelelő. A dolgozók nagyon kedvesek, mosolygósak és segítőkészek. A tenger valóban közvetlen a szálloda mellett van.

Nem tetszik:


Egyéb:
Thaiföldi nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Thaiföld beszámolók

14307 megtekintés - nincs értékelés
Thaiföld,Bangkok,egy kis közlekedés

Thaiföld,Bangkok,egy kis közlekedés

Royal Benja 4*, Bangkok, Thaiföld
Címke:

Thaiföld,Bangkok (egy kis közlekedés)December 6-án indultunk Bangkokba. Közvetlen Malév charterrel utaztunk.Késő este indultunk és helyi idő szerint kora délután érkeztünk. A gépen a kiszolgálás kedves volt,az ellátás jó.Itthon -6 fok volt. Csodálatos élmény volt,amikor kiléptünk a bangkoki repülőtérre és átjárta minden érzékszervünket a 28 fokos meleg,egy különleges virágillat. Minden irányban apró,kedves ,mosolygós emberek. Majd következett egy szintén igazi bangkoki illat:a smog. A [...]
A teljes bejegyzés

12063 megtekintés - nincs értékelés
Thaiföld,Damnen Saduak úszó piaca

Thaiföld,Damnen Saduak úszó piaca

Damnoen Saduak, Thaiföld
Címke:

2006-ban jártam itt.Ez egy álomszerű valóság.2006-ban , mégis a múlt században.Bangkoktól nyugatra található ez a régi időkben Bangkok éléskamrájaként ismert egyedülálló élményt nyújtó forgatag.Busszal érkeztünk Bangkokból ide. A vizitaxiállomás ,egy kopottas hajók(csónakok) gyülekezete.Kb 8-10 fő fér el egy -egy száguldó viperába.A hajókapitányt élvezettel tölti el a sikítozó turisták látványa.Van abban minden,fürdés a felcsapódó vízben,nyolcaskanyar,andalgás,a víziélővilág [...]
A teljes bejegyzés

Ayutthaya,álom és valóság

Ayutthaya, Thaiföld
Címke:

Talán a királyok völgye,a szentélyek kertje ez . Egy kortalan varázs.Angkor kistestvére.Az az élmény, amely itt átjárt,nem leírható. A béke,a nyugalom,amely ezt a helyet átitatja.A színek, a fények varázsa ez a hely.Nem véletlenül az Unesco világörökségének része. Érezni lehet, hogy ez a hely egy dinasztia hitét,erejét és szellemét őrzi. A trópusi környezet,a jó állapotú templomok,budhák,kolostorok,elbűvölik a látogatót.Minden kő üzen valamit és rejt valakit. Akár fogékony vagy egy [...]
A teljes bejegyzés

Thaiföldi nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Thaiföld utazási magazin

Autóval Thaiföldön

Ha autót kívánunk bérelni, első legyen a kocsi körbe vizsgálata után az autó biztosításának ellenőrzése. Sok bérkocsi (persze csak amelyet kis kölcsönzők üzemeltetnek) nem rendelkezik megfelelő biztosítással. A biztonságunkat kizárólag az un. \"First Class Insurance\" kötvény adja meg. Ennek hiányában nagy kockázatot vállalunk! Az okozott kárt készpénzzel kell megfizetni, a helyszínen! Thaiföldön balra tarts van. Addig nincs gond, míg egyenesen kell haladni. Az első kereszteződés jelenti az első megpróbáltatást: Irányjelző helyett az ablaktörlőt indítjuk el, balra kis ív helyett nagy ívben, azaz a szembejövőbe kanyarodunk. Tehát: először mindig jobbra nézz! Aztán mondogassuk magunkban a bal kanyarnál: kis ív! A jobbnál: nagy ív! A thai-ok más stílusban vezetnek, mint a magyarok. Nem gyors a városi forgalom, viszont nem tartják a követési távolságot, jelzés nélkül váltanak sávot, és még számtalan egyéb különbség van. Az elsőbbséget az erőviszonyok inkább, semmint a táblák adják [...]

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!

Európaszerte évtizedek óta kínálják az utazási irodák és a szállodásk utazási csomagjaikat all inclusive ellátással, Magyarországon csak az utóbbi időszakban vált széleskörben hozzáférhető ez a szolgáltatás.Az all inclusive ellátási forma azt jelenti, hogy a szálás árába beletartozik a napi legalább hásomszori étkezés - sok helyen ez egész nap folyamatos terített asztalt jelent - valamint a helyi alkoholos és üdítő italokat korlátozás nélkül. Jellemzően a magassabb kategóriájú - négy és ötcsillagos - szállodák üdülőprogramjai rendelhetőek meg all inclusive ellátással.Az all inclusive ellátás alapvetően az üdülőprogramok része, ahol az utas ideje túlnyomó részét  a szálloda közelében tölti. Mint ilyenek az all inclusive ellátás egyben jelenti azt is, hogy magyabb díj fejében, magasabb szintű szolgáltatást nyújt a szálláshely igényesebb, vagy akár speciális igényekkel érkező vendégeik számára.Vannak azonban olyan estek is, amikor az all inclusive ellátás [...]

A világ legjobb helyeinek listája

A Travel + Leiuse Magazin ismét összeállította a világ legjobb helyeinek a listáját annak a felmérésnek az alapján, amelynek során 19 ezer embert kérdezett meg a Harris Interactive közvélemény-kutató.A világ legjobb szállodája az udajpuri Oberoi Udaivilas lett. A radzsasztáni hotelt a maharadzsa palotájából alakították ki. A szobaárak 600 dollárnál kezdõdnek, de a saját uszodával rendelkezõ luxuslakosztály ára 3300 dollár egy éjszakára. A legjobb város – immár második alkalommal - Firenze lett, megelõzve Buenos Airest és Bangkokot. A magazin fõszerkesztõ-helyettese, Nancy Novogrod szerint a felmérés eredménye azt mutatja, hogy az emberek egyre távolabbi célpontokat keresnek fel. A nyertesek listája: Legjobb szálloda: Oberoi Udaivilas, Udajpur, India Legjobb város: Firenze Legjobb sziget: Bali Legjobb tengeri hajóstársaság: Crystal Cruises Legjobb jachttársaság: SeaDream Yacht Club Legjobb utazásszervezõ: Micato Safaris (USA) Legjobb [...]

A legjobb ár-érték arányt képviselő turistacélpontok

Ausztrália lett a legnépszerűbb ország-márka az idei Ország Márka Index rangsora alapján, a Weber Shandwick kommunikációs tanácsadó cég által végzett kutatás szerint. Az Egyesült Államok a második helyre került, míg az Egyesült Királyság feljött a harmadik helyre. Magyarország második lett Thaiföld után a legjobb ár-érték arányt képviselő turistacélpontok rangsorában. A legnépszerűbb tíz ország között szerepel még Japán, Kanada, Franciaország, Görögország. Horvátország, Kína és az Egyesült Arab Emirátusok nyerték el az első három helyet a „feltörekvő csillagok” között, mivel az elkövetkező öt évben nagy valószínűséggel ezek lesznek a legkedveltebb turistacélpontok. Az indexet idén harmadik alkalommal állították össze egy 2600 fős, nemzetközi utazókból álló mintán végzett kutatás alapján. A CBI kulcsjellemzők alapján vizsgálja és rangsorolja az ország-márkákat. Az idei index egyesíti magában az ország-márkák már meglévő sorrendjét, a piaci trendeket, az utazók [...]

Délkelet-Ázsia egészségügyi veszélyei

Hogy a mosoly országából ne komoran térjünk hazaThaiföld, az egykori Sziám, a mosoly országa. Trópusi paradicsom, ahol egyfolytában szólnak a templomok gongjai, ahol szinte belefulladunk az orchideák színorgiájába, az egzotikus gyümölcsök bőségébe. Csodálatos kiindulópont nemcsak a fehér homok szerelmeseinek, hanem mindazoknak, akik szeretnék megismerni a buddhizmust, így szeretnék meglátogatni Vietnámot, Laoszt, Kambodzsát vagy Myanmart. Ha Ázsia keleti térségét választjuk célpontnak, akkor érdemes odafigyelnünk az egészségügyi előírásokra is. Itt ugyanis olyan veszélyes betegségek fordulnak elő, mint például a hepatitis A és B, a malária és a hastífusz. Thaiföld, Laosz, Kambodzsa és VietnámThaiföldön és térségében, vagyis Laoszban, Kambodzsában és Vietnámban a higiénés körülmények az országban uralkodó szegénység miatt eltérnek az európai normáktól. Emiatt ez a terület erősen fertőzöttnek számít hepatitis A és hastífusz szempontjából. A virágzó szexturizmus miatt a hepatitis B [...]

Thaiföldi nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Thaiföld adatlap

Idõeltolódás: +6 óra a magyarországi idõhöz képest

Terület: 514 000 km2

Népesség:
61 millió fõ

Népcsoportok:
sziámi (53%), lao (27%), kínai, maláj

Országhívószám:
66

Elektromosság
: 220 V, 50 Hz (angol típusú három pontos csatlakozó)

Államforma:
alkotmányos monarchia

Hivatalos nyelv:
thai

Beszélt idegen nyelvek: angol, kínai, maláj

Vallások: buddhista (94%), muszlim (4%)

Hivatalos pénz: 1 baht = 100 satang

Thaiföldi nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Thaiföld leírás

Thaiföld, a mosoly országa

10 nyomós érv, hogy miért érdemes Thaiföldre utazni:

1. a legolcsóbb egzotikus nyaralóhely
2. számtalan honfitársunk \"letesztelte\", aki egyszer már járt itt, azóta is visszavágyik
3. itt található a világ 20 legszebb strand közé beválasztott tengerparton közül jó néhány (pl.: Diamond Beach, Ko Samet vagy  Rayavade Hotel strandja, Phi-Phi sziget (Forbes magazin)
4. Bangkok egy izgalmas, nyüzsgő metropolis, itt mindent lehet! Ki ne hagyja, ha nem járt még itt!
5. ha kulturális körutazásra vágyik, akkor is ez az egyik legjobb hely a világon, Ayutthaya (UNESCO világörökség), Sukhothai romváros (UNESCO világörökség), Chiang Mai, \"Észak rózsájának\" is nevezik, templomépítészetéről híres, stb.
6. Délkelet-Ázsia leglátogatottabb úticélja
7. nincs még egy hely, ahol ennyi érdekes kalandban lehet része, akár egy rövid idő alatt: krokodilok, elefántok, úszó piac, hajózás a Kwai folyón, éjszakai élet a bangkoki Khao San Road-on...
8. a thaiföldi emberek vendégszeretete, kedvessége, életkedve messze földön híres
9. a hőmérséklet nappal szinte sosem megy 31 fok alá, éjszaka is több, mint 22 fokra számíthatunk
10. a tengervíz-hőmérséklete állandóan 27-28 fok körül van!

Ne hagyja ki...

- Bangkokban a királyi palotát és templomát, a világhírű Wat Phra Keo-t. Itt őrzik a világ legnagyobb smaragdját, amiből Buddha szobrot faragtak ki.

- a szexbárok negyedét, a bangkoki Patpong roadot, ahol a lányok egészen különleges műsorral kápráztatják el a közönséget, ahol párok szeretkeznek a pulton, és ahol a legszebb lányok – fiúk.

- a hátizsákos turisták mekkáját, a Khao San Roadot Bangkokban. A mindössze 200 méteres utcában és mellékutcáiban több tucat étterem, éjjel-nappal nyitva tartó diszkó, száznál több ruha- és ékszerüzlet található. Valamint számos utazási iroda, amelyekben minden országba lehet vízumot és repülőjegyet váltani. Itt vannak a legolcsóbb szállások is (4 dollártól).

- a thai boxot. A rendkívül durva küzdősportot gamelánzene kíséri, a boxcsarnokban a hangulat leírhatatlan, sok a női néző is.

- A tom yam levest, mely a thai konyha különlegessége. Ez egy csípős-savanyú leves, melybe belevegyül a rák édessége, a tenger sóssága, a citromfű s a citromlevél enyhén kesernyés citrusaromája.

Klímatáblázat
                                        jan.   febr.  márc. ápr.  máj. jún.  júl. aug. szept. okt. nov. dec.

Csúcshőmérséklet       31   33     35    35     34   33     32    33       32    32    30  30

Minimum hőmérséklet 21   21     22     23    24    23     23     23    23      23    23  22

Vízhőmérséklet              26   27   27    28      28    28      28    28      28    27    27   27

Történelmi áttekintés:
Helyzetéből adódóan korán gyûjtõmedencéje lett a különbözõ kulturális hatásoknak, melyeknek közös vonása, hogy szellemileg a buddhizmus hatása alá tartoznak. Az építészetben elsõsorban téglát és stukkódíszítést használnak, a szobrászok fõként bronzzal dolgoznak. A monok 6-7.szd-i mûvészete indiai hatásokra utal, és az olykor hatalmas szobrok csak az elmélkedõ vagy a tanító Buddhát ábrázolják. A 13.szd-ban , Sukothaiban eredeti stílus alakult ki: itt jelentek meg elõször a hagyományos (ülõ, álló, pihenõ) Buddha szobrok mellett a könnyed járású Buddhák, lendületes vonalvezetésû öltözetben. Az ezt követõ Ayutthaya Birodalom csak ötvözte a korábbi stílusokat, de nem teremtett önálló irányzatot. Aztán Ayutthayát 1767-ben lerombolták, csak rommezõk maradtak belõle, eztán Bangkokban építették ki a királyi székhelyet. Az 1782-ben kezdõdõ Bangkok-korszak épületein érezhetõ az erõs európai hatás, a festészetben viszont a kínai befolyás érvényesült. A nagy királyi palotát 1882-ben vegyes európai-thaiföldi stílusban építették. A színházmûvészetben a 12.szd.óta két drámai forma alakult ki: az udvari és a népi. A klasszikus színház a dialógus, a zene , a tánc és a pantomim ötvözete, s gyakran használ maszkokat. Témáit az indiai mitológiából meríti. A thaiföldi árnyjátékban ember nagyságú, bõrbõl szabott bábokat használnak, a végtagok merevek, vagy mozgathatók. A thaiföldi zenét egészen a 20. szd-ig nem kottázták le. Célja: meghatározott érzelmekre hangolni a hallgatóságot. Jellemzõ hangszereik a Xilofon, a gong, a különleges fafúvós és húros hangszerek.

Kirándulási célpontok
Az ország központi része földrajzilag a Burma határolta nyugati hegyvidékes területtől kelet felé, az északkeleti síkságig terjed; észak felé pedig Nakhon Sawanig, ahol a Ping, Wang, Nan és Yom folyók a Chao Phraya folyóban egyesülnek (Királyok folyója). Dél felé a Parchuap Khirikhanig terjed, mely Thaiföld legkeskenyebb része, szélessége mintegy 60 km a nyugati hegyek és a Thai-öböl között. A Chao Phraya folyó nagyrészt a Középsősíkságot, a világ egyik legnagyobb rizs- és gyümölcstermelő vidékét öntözi. Bonyolult csatornahálózatot táplálva, biztosítja buja orchideák és konyhakerti növények vízellátását. Színteréül szolgál továbbá az úszó piacoknak. A központi vidék rendkívül gazdag történelmi látványosságokban. Ezek közé tartozik Nakhon Pathom, Kanchanaburi, Bang Pa-In, Ayutthaya, Saraburi, Lopburi és a legfontosabb Bangkok, Thaiföld fővárosa és kapuja.

Közlekedés
Bangkokban igen sûrû taxihálózat mûködik fix alapdíjjal. A taxióra nélküli gépkocsikban az árakat megegyezés szerint alakítják, ezért tanácsos a vezetõvel elõre megállapodni. Olcsóbban lehet közlekedni a tuk-tuk nevû motoros háromkerekû bérjármûvekkel, illetve az un.songthaev gyûjtõtaxikkal. Itt is érdemes a viteldíjat elõre kialkudni. Autóbérléskor figyelni kell a baloldali közlekedésre és arra, hogy a bérelt kocsi biztosítva legyen. Javasoljuk, hogy csak jó hírnévvel rendelkezõ cégek szolgáltatásait vegye igénybe.

Étkezés
A thaiföldi konyha a világ egyik leggazdagabb és legváltozatosabb konyhája. Megtalálhatók benne a kínai és az indiai konyha elemei is, ezek egészen tökélyre fejlesztették. A thaiföldiek egyszerre kis adagokat fogyasztanak, de viszonylag gyakran étkeznek. Különösen kedvelik a csípõs ételeket. Ha ellátogat egy helyi étterembe, minden ételt egyszerre tálalnak fel és felváltva fogyasztják (az édes ételeket a csípõs fogásokkal együtt szervírozzák, hogy az erõs falatokat enyhítsék). Természetesen megtalálja a nemzetközi konyha ismert ételeit, a szállodák többségében szerepelnek az étlapon. A rendes városi vízhálózat csapján folyó vizet fogyasztásra nem javasoljuk. Ásványvíz minden hotelben és étteremben kapható.

Turista információ 
Turista információt a Thaiföldi Turisztikai Hivatal (tat) bangkoki központi irodája, valamint 22 főbb város helyi kirendeltségei adnak (címek az útikalauz végén), továbbá a tat információs pultjánál a bangkoki repülőtéren és minden olyan repülőtéren, ahol TAT-kirendeltség van. Térképekkel, prospektusokkal, valamint hasznos információval szolgálnak a kirándulásokat, bevásárlást, étkezést és szállást illetően.
Valamennyi tat információs iroda a hét minden napján 8.30-16.30 óráig tart nyitva.

Üzleti órák
A legtöbb bangkoki kereskedelmi vállalatnál hetente 5 munkanapot dolgoznak. Az állami hivatalok általában hétfőtől péntekig (kivéve hivatalos ünnepnapokon) 8.30-16.30 óráig tartanak nyitva, az ebédszünet 12.00-13.00 óráig tart. A magánvállalatok többnyire ugyanilyen nyitva tartással üzemelnek, általában 8.00-17.00 óráig. Számos áruház várja a vásárlókat napi 12 órás nyitva tartással, a hét minden napján.

Business Centerek
A jelentősebb szállodák kiváló felszereltségű Business Centereket üzemeltetnek. Igénybe vehető szolgáltatás a titkárnői munka, gépírás, fénymásolás, fax küldése stb. Konferenciatermek és könyvtárak használata is biztosított.

Bevásárlási ötletek
A bangkoki áruházak és számos üzlet szabott árakon árusít, ám máshol az alkudozást nemcsak elfogadják, hanem el is várják. Néhány áruház egyes drága termékekre maga is gyakran ajánl fel árengedményt. Ilyenek például az ékszerek és az exkluzív bútorok. Az alkunak nincsenek rögzített szabályai, minden az alkutevő ügyességén és a kereskedő hangulatán múlik. A végső ár akár 30%-kal is kevesebb lehet az eredetinél. Még egy fontos dolog, amit érdemes szem előtt tartani: a thai emberek jómodorúak és kiváló humorérzékük van, ezzel szemben igen érzékenyek az emelt hangnemű, durva stílusra, így ezt az alku hevében feltétlen kerüljük el.
Ha van elég ideje, feltétlenül ajánljuk, hogy mielőtt bármi mellett döntene, nézzen körül még néhány üzletben.

Thaiföldi nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Vízum, követség

Útlevél
Minden Thaiföldre utazónak legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkeznie.

Vízum
A diplomata vagy szolgálati útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak a Thaiföldi Királyság területén. 
2011. augusztus 11-től a 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban. A vízummentes tartózkodás megfelelő indoklással  egy alkalommal meghosszabbítható (az időtartam elbírálása a bevándorlási hivatal hatásköre)

A vízum beszerezhető:
Thaiföldi Királyság Magyarországi Nagykövetségén
1025 Budapest, Verecke út 79.
Tel.: 438 4020; Fax: 438 4023

A vízum érvényessége
Az összes vízumtípus a kiadástól számított 90 napig érvényes.

Magyar Köztársaság Nagykövetségének címe:
20th Floor, Oak Tower
President Park Condominium, Sukhumvit Soi 24, Sukhumvit Road, Phrakanong,
Bangkok 10110
Tel.: 00 (66 2) 661 1150/51/52
Fax: 00 (66 2) 661 1153

Thaiföldi nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.