Felvidék városai és a Magas-Tátra

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió 
Utazás:
autóbusszal 
Szálláshely:
3* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
201039
Utolsó frissítés:
 
2019.10.31. (Cs)
66 000 Ft / fő (alap ár)
4 nap/3 éj
67 500 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

Rövid leírás:
- Túrázás a Magas-Tátrában és a Csorba-tónál
- Tutajozás a hangulatos Dunajecnél
- Felvidéki magyar városok megtekintése

Tervezett program: 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – MISKOLC – KASSA – LŐCSE

Reggeli indulás után Tornyosnémetinél lépünk át Szlovákiába. A magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassa bel­városában nézelődünk: Szt. Erzsébet templom, Orbán-torony, Színház, Rákóczi Emlékház. A déli órákban továbbindulunk Észak-Szlovákiába. Az első látványosság Lőcse városa lesz. Ez a város több magyar elbeszélés színhelyéül szolgált. A központban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekintése. Este érkezünk a Magas-Tátrában lévő szállásunkra (3 éj), vacsora.

2. NAP: NEDEC – DUNAJEC – KÉSMÁRK

Reggeli után felkeressük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt, majd magyar és len­gyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a határhoz nagyon közel, de már Lengyelországban található. Ezt követően a déli órákban egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó. Kikötésünk után egy hangulatos helyi vendéglőben – a szabadidő alatt – a szlovák konyha finom­ságait is meg lehet megkóstolni. A délután második felében megtekintünk egy magyar szempontból fontos templomot Késmárkon. A fából készült evangélikus templom vallástörté­neti kuriózumnak számít. A mellette épült új templom érdekes­sége, hogy ebben található Thököly Imre mauzóleuma. A rövid szabadidő során lehetőség nyílik elsétálni a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született.

3. NAP: LOMNIC – ÓTÁTRAFÜRED – HREBIENOK – CSORBA-TÓ

Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs közép-állomásához utazunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt kirándulási lehetőség, majd visszautazás. Délután Ótátrafüreden is egy szép túrán veszünk részt. Fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka) és innen elsétálunk a Tarpataki-vízeséshez. Délután ellátogatunk egy másik ismert természeti látványossághoz, a Csorba-tóhoz, mely gleccser vájta tengerszem. Aki akarja, kör­besétálhatja a tavat, vagy kirándulást tehet a téli sícentrumhoz, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyö­nyörködünk a táj nyújtotta csodás látványban. Természeti látvá­nyosságokban gazdag napunk befejeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra, ahol már vár bennünket a vacsora.

4. NAP: ZÓLYOM – SELMECBÁNYA – BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk a Magas-Tátrát és átlépünk az Alacsony- Tátra vidékére. Zólyomban – mely Balassi Bálint szülővárosa –, felgyalogolunk a várhoz, megtekintjük az itt található múzeu­mot. Továbbutazva Szt. Antal városában felkeresünk egy hal­latlanul értékes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Couburgok által lakott várban található. A belső berendezé­sek és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb hasz­nálati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a világörökség részeként nyil­vántartott Selmecbánya felé. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mellett található kör alakú Asszonyok-várának felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Parassapusztánál tör­ténő határátlépés után érkezünk Budapestre. Ezt követően min­denkit a felszállási helyére szállítunk.


Belépők:

Kassa - Dóm 2,00 €
Kassa - Rákóczi emlékház 3,00 €
Lőcse 3,00 €
Nedec - Vár 4,00 €
Dunajec -Tutajozás 10,00 €
Késmárk 3,00 €
Hrembienok - Fogaskereű 8,00 €
Zólyom - Vár 3,00 €
Szt. Antal - vár 7,00 €
Kőpataki felvonó 22,00 €
Tarajka vasút 11,00 €
Selmecbánya - Asszonyok vára 2,00 €

 

Belépők ára: kb. 78 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 
Töltődik a foglalási lap


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.