Mór emlékek Andalúziában

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió 
Utazás:
repülővel 
Szálláshely:
3* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
14289
Utolsó frissítés:
 
2019.09.28. (Szo)
205 000 Ft / fő (alap ár)
6 nap/5 éj
273 440 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

Program:

1. NAP: BUDAPEST – MALAGA
Menetrend szerint – várhatóan a délutáni órákban – utazás Budapestről Malaga-ba. A reptérről transzfer a szállodába, késői vacsora.

2. NAP: RONDA – GIBRALTÁR – CADIZ (345 km)
Reggeli után Rondába megyünk. A név megtévesztő, mert egy bájos, sziklára épült kisvárost ismerünk meg ebben az andalúz gyöngyszemben. Fő látnivalók; az Új Híd, a bikaviadal Aréna és a Főtér épületei. A hídról mesés a rálátás a környékre. Folytatjuk utunkat, a sziklára épült városállamhoz, Gibraltárhoz. Gyalog megyünk át a határon, ahol ellenőrzik okmányunkat. Átérve helyi kisbuszokkal kapaszkodunk fel a sziklára, útközben mesés látvány tárul elénk a környező tájra tekintve. Mielőtt felérnénk, megállunk és megtekintünk egy cseppkőbarlangot. Csodás kilátásban gyönyörködhetünk a szikla tetején lévő teraszról. Természetesen a nap során látni fogjuk a majmokat is, melyek Gibraltár kihagyhatatlan látnivalói. A belvárosban sétálunk, majd szabadprogram, amikor emléktárgyakat tudunk vásárolni. Helyi busszal érkezünk le a szikláról és a határon átsétálva jövünk vissza Spanyolországba. Ezt követően szállásunkra utazunk.

3. NAP: CADIZ – SEVILLA (120 km)
Reggeli után folytatjuk utunkat Cadizba. A város elhelyezkedése különleges, mert egy földnyelven található, amely benyúlik az Atlanti-óceánba. Városnézésünk fő látványosságai; a két katedrális (régi és új), a városháza és a feledhetetlen tengerpart. Délutáni órákban továbbutazunk Sevilla-ba. Megérkezésünk után először a felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező katedrálist nézzük meg, ahol Kolumbusz síremléke is található. Belső díszítése miatt mondják, hogy Spanyolország egyik legszebb katedrálisa, melyről magunk is meggyőződhetünk. A programunkat helyi idegenvezető is segíti. Ezt követően gyalogos sétánk során felkeressük az Alcázart, amelyet a keresztény uralkodó építtetett mór stílusban. A belvárosban ezen kívül számtalan szép patio és díszes épület található. A nap befejezéseként busszal felkeressük a Plaza de Espana-t, melynek központjában látványos mozaikképekben gyönyörködhetünk. Továbbhaladva a Gadalquivir folyóparton láthatjuk a híres Aranytornyot. Szállás Sevillában.

4. NAP: SEVILLA – CORDOBA – GRANADA (350 km)
Reggeli után továbbutazunk Cordoba-ba. A városban a mór építészet egyik legszebb alkotása található, ez a Mezquita. Programunkat ennek megtekintésével kezdjük. Ez a világ legkülönlegesebb mecsetje, amelyben 850 oszlop és egy keresztény templom (!) található. Ilyen jellegű épület sehol máshol a világon nem látható. Ezt követően óvárosi sétánk során felkeressük a Virágok utcáját, Európa legrégebbi fürdőjét és a római kori hidat. A zsidó negyed felé haladva sok bájos belső kertet (patiot) láthatunk. Ezeknek komoly szerepük volt abban, hogy a forróságot árasztó kövek közt nyáron egy kicsit jobb levegőt biztosítsanak az ott lakók számára. Délután továbbutazás Granada-ba, szállás.

5. NAP: GRANADA – MALAGA – BUDAPEST (120 km)
Reggelit követően az Alhambra-ba látogatunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya. (Ha valaki ide nem szándékozik bejönni, azt előre irodánknak jeleznie kell, mert a belépőket hónapokkal előre meg kell vásárolnunk a sok turista és a nagy érdeklődés miatt.) A granadai Alhambra volt az a kis „sziget” melyet az arabok legtovább birtokoltak Európában. Kasztíliai Izabella megbízásából foglalták vissza a keresztények a területet. Gyönyörűek a kertjei, lenyűgözőek az épület belső díszítései. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab világot idéző selyembazárban. Délután továbbutazunk Malaga-ba. Rövid séta a Costa del Sol fővárosában. Fő látványosságok: Katedrális, Plaza Merced, ahol Picasso szülőháza is található és a Larios főutca. Ezt követően szabadprogram a várhatóan kora esti órákban induló transzferig, mellyel utazás a reptérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés éjfél körül.

7 + 1 Garancia, mely biztosítják utazása nyugodt megrendelését!

1. ) Garantáljuk, hogy utazásaink során az összes szálláshely az adott ország előírásai alapján minimum 3 csillagos besorolású.

2.) Garantáljuk, hogy gyakorlott, hozzáértő idegenvezető kíséri a csoportot, így biztosítva a színvonalas kikapcsolódást és a gondtalan pihenést.

3.) Garantáljuk, hogy online megrendelés esetén, az előleg fizetése előtt, a megrendelést követő 14 napon belül írásban díjmentesen lemondhatja utazását.

4.) Garantált, ingyenes ülőhelyválasztás: foglaláskor minden utasunk ingyenesen választhat magának ülőhelyet az autóbuszon az összes aktuálisan szabad ülőhely közül.

5.) Garantált biztonság, felár nélkül: ingyenes szolgáltatásként útlemondási biztosítással ajándékozzuk meg Önt, bármiféle extra költség nélkül. Így egészségügyi okokból vagy egyéb – a biztosító szabályzatában meghatározott – esetekben a biztosító a felmerülő károkat megtérítheti.

6.) Lemondásnál garantált kompenzáció: büszkék vagyunk rá, hogy utazásaink, kevés kivételtől eltekintve, magas létszámmal valósulnak meg. Ha mégis előfordulna, hogy le kell mondanunk egy utunkat alacsony jelentkezési szám miatt, akkor extra kedvezménnyel biztosítunk átjelentkezést ugyanazon program másik időpontjára, vagy bármelyik másik szabad kapacitással rendelkező utunkra!

7.) Garantáljuk, hogy minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy utasaink igényeit a lehető legmagasabb szinten elégítsük ki, így teljessé téve utazási élményeiket, hiszen valljuk, Ön is megérdemel egy kis pihenést!

+ 1 Start Utazás védelem: csődbiztosítás felsőfokon, tekintse meg Védőháló programunkat ide kattintva: https://startutazas.hu/info/vedohalo >>

Plusz szolgáltatások & kedvezmények:
- minden autóbuszos utunknál ingyenes oda-vissza transzfert biztosítunk utasaink számára az alábbi városokból: Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd. (További felszállási helyek bizonyos utaknál Budaörs, Győr, Nagykanizsa, Siófok, Székesfehérvár, Tatabánya, Tiszaújváros.)
- ingyenes parkolás repülős útjainknál, a repülőtér közelében, a parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. A parkoló igényes, aszfaltozott és a nap 24 órájában őrzött.
- 65 év felettiek kedvezménye = Kedvesség a tapasztaltaknak!
Minden utasunknak, aki  az utazása indulásáig betölti 65. életévét extra, mindennel összevonható kedvezményt biztosítunk, mindössze születési dátumát kell megadnia foglaláskor. A kedvezmény mértéke egységesen: 2.000,- Ft/fő.
- Egyágyas felár kedvezmény = Segítség, ha nem sikerülne a társítás!
Egyedül utazó utasaink kérhetnek társítást, Ha mégsem sikerülne társat találni (azaz páratlan számú társítást kérő van az úton), akkor 20.000 Ft-ot a Proko Travel átvállal az egyágyas felárból minden Proko Travel által szervezett utazás esetében. A kedvezmény igénybevételéhez indulás előtt min. 30 nappal le kell adni a foglalást. Az egyágyas felár összege, maximum: 20.000 Ft.
Utolsó sor kedvezmény:  Autóbuszainkban az utolsó széksor (általában jobboldali 11. és baloldali 13. sor) kevésbé, vagy egyáltalán nem dönthető. Azon utasainknak, akiknek már máshol nem tudunk helyet biztosítani, és ezt előzetesen igénylik, 5.000 Ft extra, egyéb kedvezménnyel összevonható árengedményt adunk.

Ingyenes audio guide rendszer = A modern körutazás eszköze
2011 óta egyre több körutazásunknál használunk audio guide rendszereket. Ezek olyan fülhallgatóval ellátott adó-vevők, melyek segítségével akár 100 méterről is tökéletesen hallhatja az utas az idegenvezetője ismertetőjét. A városnézések jóval szabadabbá és könnyedebbé válnak ezen eszközök által. Sok utazási irodától eltérően mi a saját audio guide rendszereink használatáért nem számítunk fel plusz díjat, sőt minden utasunkat megajándékozzuk egy fülhallgatóval a rendszer használatának kezdetekor. A rendszerek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre, így nem tudjuk minden körutazásunk esetében biztosítani.


 
Töltődik a foglalási lap


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.