Drakula hazája- Románia és Erdély

Ablak a Világra - Utazási magazin


Drakula hazája- Románia és Erdély


Utazásunk alatt azt tapasztaljuk, hogy hiába cirkálnak márkás autók Románia egy-egy nagyobb városában a sebességmérő kamerák alatt, vagy az autópályákon, az igazi román hangulatot mégis az ország szívében rejlő hangulat határozza meg. Nagyjából bárhol találkozhatunk ló húzta szekerekkel akár a kátyús főutakon, akár a zötykölődő mellékutakon, amik mögött megbújnak a gyönyörű zöld erdőkkel borított hegyek, vagy a mezőkön legelő bárányok, és olyan érzésünk van, hogy az út nem is tartozik a földhöz.

Aztán itt van Drakula legendája. Rengeteg turista jön ide csak azért, hogy beutazza Erdélyt, elmenjen Segesvárra, ahol Vlad Tepes első lépéseit tette meg. Megnézhetjük a házát, és rengeteg szuvenírt lehet vele kapcsolatban megvásárolni itt. Ám azok az utazók, akik csak vámpírokra vadásznak, nagyon sok mindenről lemaradnak. Bukarest, a maga groteszk nagyságával, igazi látványosság. Ceauceascu  egy másodikk Párizs építésével próbálkozott, van Champs Elysees és a parlamentjük a második legnagyobb a világon a Fehér Ház után.

A Kárpátokban lehet síelni, érdemes megnézni a Gyilkos- tó, Medve tó legendás tájait, a hatalmas sóbányát Parajdon, Magyarország ezeréves határát, és a főbb történelmi események városait: Kolozsvár, Nagyvárad, Arad. Érdemes ellátogatni a székelyek otthonába, és ha Pünkösdkor megyünk, akkor a székelybúcsú a legnagyobb látványosság Csíksomlyón.


Forrás:   

Facebook hozzászólásokBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.