Szicília ízei

Ablak a Világra - Utazási magazin


Szicília ízei


A  Szicíliai konyhaművészet több ezer éves múltra tekint vissza, sokszínűsége ezáltal különböző civilizációk és kultúrák váltakozásának köszönhető.

Majd mindegyik szicíliai fogásban megtalálható valamilyen görög, latin, arab, normann, francia, bourbon hozzávaló. Az egyszerű természetes ízek: friss hal, zöld fűszerek a görög gyökerekra utalnak. A tészták keleti fűszerezését az arab konyha ráhatásaként érezhetjük. Az arab kultúra a szicíliai cukrász művészetet is befolyásolta. A spanyoloknak köszönhetően honosodtak meg a szigeten az Új világ termékei. A borsnak, paradicsomnak, padlizsánnak és burgonyának köszönhetően új ízvilággal gazdagodott a sziget konyhája.


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkek



BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.