Szardínia nyaralás, hajóút

A Szardíniai nyaralás, hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Szardíniai nyaralás, hajóút, a Szardíniai nyaralás, hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Szardíniai nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Szardíni az egyik legrégebben lakott a Földközi-tenger szigetei közül. A sziget lakói egy különleges hírközlő rendszert építettek ki, és feltalálták a 100%-os lefedettséget.

Az összes Szardínia nyaralás, hajóút »

Az összes Szardínia nyaralás, hajóút »

Szardínia legjobb szállodái

!pont - nincs értékelés
Residence Bouganvillea

Residence Bouganvillea

Alghero
Ár:
  135 625
Ft / apartman / hét-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Residence Eucalipti

Residence Eucalipti

Alghero
Ár:
  125 195
Ft / apartman / hét-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Residence Gardenia

Residence Gardenia

Alghero
Ár:
  125 195
Ft / apartman / hét-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Szardínia nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Szardínia leírás

Kristálytiszta, smaragdzöld tenger, azúrkék öblök. Hófehér homokos tengerpart, többezer éves kultúra, népszokásokban továbbélő történelem. Emberek, akikben él az évezredes vendégszerető hagyomány.

A sziget mai nevét a rómaiaktól kapta, de elnevezése a görög mondavilág ködébe vész. E szerint Herkules egyik fia, a titokzatos Sardus vezetett ide egy líbiai népcsoportot.
A második legnagyobb olasz sziget Korzikától délre fekszik. Hossza északról délre kereken 270 km, szélessége keletről nyugatra mintegy 145 km. Területe magába foglalja a környező kis szigeteket is. 1850 km hosszú tengerpartja a meredek gránit vagy trachit sziklafokok és a homokos strandok váltakozó sora. A helyenként zöld, helyenként indigókék tenger nagyon gazdag halakban és remek lehetőségeket kínál könnyűbúvárok és víz alatti halászok számára. Négy nagy öböl nyílik a tenger felé: északon az Asinara, keleten az Orosei-, délen a Cagliari- és nyugaton az Oristano-öböl.

Éghajlata egyenletesen enyhe, jellegzetesen mediterrán. A tél mindig enyhe, nyáron a szelek enyhítik a forróság érzetét. A középhőmérsékletek télen 3-14 °C, tavasszal 7-19 °C, nyáron 16-30 °C ősszel 10-22 °C között van.

A legfontosabb városai: északon Sassari, délen Cagliari található.

A mindössze 1,5 millió lakosú szigetet, Európa egyik legérintetlenebb területét a Tirrén-tenger választja el Olaszország partjaitól. Ezen az Európában egyedülálló egzotikus szigeten az utóbbi évtizedekben a sziget különleges természeti adottságai és a különféle ritka állatok (flamingó, muflon, törpe vadló, jégmadár), növények (eukaliptusz, mirtusz, kaktuszfüge, jázmin) védelmére számos nemzeti parkot, rezervátumot hoztak létre, amely a Mediterrán térség legnagyobb védett területei közé tartozik.

Szardínia a múlt egy darabja, ahol a mesék és a mítoszok ma is tovább élnek. A helyenként barátságtalannak tűnő, kopár vidékeket is már évezredek óta lakja az ember. Ma is gyönyörködhetünk ősi sziklabarlangokban, szinte ép föníciai városokban vagy Szardínia jelképében a nuraghekban, amelyek kőtömbökből épült erődítményszerű lakóházak és őrtornyok. Természetesen megtalálhatjuk a jól ismert római kori maradványokat és a spanyol uralom értékes emlékeit is. Rövid önállóság után Szardínia olasz befolyás alá került, s a piemonti királyság, majd az egységes Olaszország részévé vált, melynek ma is autonóm tartománya.

Mindenképp érdemes némi szabadidőt szánni a természet szépségeinek megcsodálására is, hiszen olyan szél és vízformálta kőképződményekkel találkozhatunk, mint pl. az Elefánt-szikla, a Medve-szikla vagy a \"Nyomozó\". Egy hajókirándulás a sziget legszebb partszakaszain, egy szárd ebéd a pásztorokkal, búvárruhát öltve megcsodálni a tenger mélyének kincseit vagy végiglovagolni a hófehér homokos tengerparton, mind a felejthetetlen emlékek közé kerülhetnek. A kis zöld vonattal olyan eldugott helyekre juthatunk el, ahová út sem vezet. A régimódi lokomotív útja csodálatos tájakon, viaduktokon vezet keresztül. Mindez a közeli trópusok szigetén.

Cagliari \"a Nap városa\" nemcsak mert éghajlata a legkellemesebbek egyike a Földközi-tengeren, hanem mert épp délre néz, mint egy tengerre nyíló óriási ablak. A város alapjait még a pun és föníciai népek építették, majd a rómaiak idején hirtelen fejlődésnek indult. Az Óváros zegzugos utcái körbeölelik a román és gótikus elemeket ötvöző katedrálist és a körzépkori várat. A négy évszázados spanyol uralom sok régészeti leletet, barokk műemlékeket hagyott maga után. A tengeri kereskedelem révén virágzó város mai arculata a múlt század végén alakult ki. Szardínia fővárosa 11 km hosszú homokos stranddal (Poetto) büszkélkedhet, ahol a tenger kékjét, a kvarchomok szikrázó fehérségét élvezhetjük, amíg csak a szem ellát.

Szardínia nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság olaszországi képviselete:
Róma, Via dei Villini 12-16, 00161
Tel: 39-6-442-30598. Fax: 39-6-440-3270
Olasz Köztársaság magyarországi képviselete:
1143 Budapest,
Stefánia út 95.
Telefonközpont: 343-6065,
Titkárság: 343-6057,
Fax: 343-6058

Egyéb információk:

Belépõjegyek (irányárak!)
- Róma napijegy EUR 2,40
- Pompeji EUR 9,-
- Amalfi Dóm múzeum EUR 2,10
- Capri retúr hajójegy EUR 11,40
- Kék-barlang EUR 13,20
- Taormina Görög színház EUR 4,10
- Etna, 2900 m-ig dzsippel EUR 28,-
- Piazza Armerina Római villa EUR 4,10
- Segesta EUR 4,10
- Orvieto sikló az óvárosba EUR 1,30
- Velence Doge palota a Correr múzeummal EUR 9,30
- Campanile EUR 2,60
- vaporetto (egy útra) EUR 3,10

Szardínia nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.