KARÁCSONYI mesevilág Materában

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli 
Utazás:
repülővel 
Szálláshely:
3* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
241868
Utolsó frissítés:
 
2020.12.23. (Sze)
99 900 Ft / fő (alap ár)
4 nap/3 éj
134 099 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

Rövid ismertető

PROGRAM KÜLÖNLEGESSÉG!
Karácsonyozzon velünk a mesék földjén! Puglia, Olaszország egyik legvarázslatosabb helye, mert az itt található világörökségek mind egy-egy csoda: a sziklába vájt, karácsonyi fényekbe öltözött barlangváros Matera - ahol élő Betlehemi játékok teszik meghitté az ünnepet, Alberobello a trulli-k városa, vagy a "fehér városok", melyek hangulatos karácsonyi vásárral koronázzák meg az ünnepeket. Mosolygós kedves emberek, időtlen karácsonyi csodák, számtalan gyönyörűség, melyeket mindenképp látni kell!
Utazás
menetrendszerinti repülővel,majd odaérkezést követően autóbusszal:
Tervezett menetrend:
Budapest- Bari: 10.35-12.05.
Bari-Budapest: 12.40-14.10.
A menetrend változtatás jogát a légitársaság menetrendjétől függően fenntartjuk.
Szállás
3*-os szállodákban 2 éj Matera, 1 éj Lecce
Ellátás (krt)
reggeli, felár ellenében félpanzió (ajánlott)
Időpontok
4 nap/3 éj
2020.12.22-12.25.
(kedd-péntek)Program


1. nap:Budapest - Bari
Elutazás Budapestről repülővelBari-ba, érkezés a déli órákban a menetrend függvényében. Karácsonyi programunkat a fényárban úszó Bari hangulatos óvárosával kezdjük. Girbe-gurba, középkori utcáin sétálva körbeölel minket az ünnepi dél-olasz hangulat. Megkóstolhatjuk Puglia jellegzetességét, az ízletes focaccia-t, az olasz kenyérlángost. A karácsonyi fények bűvöletében barangolva, a gyönyörűtemplomok, régi házak között felfedezhetjük az éppen száradó helyi tésztaspecialitásokat. Ezt az olasz "mammák"gyúrják saját kezűleg nemcsak a család, de a helyi éttermek számára is. Az óvárosban felkeressük Szent Miklós püspök ereklyéit, a föléjük emelt bazilikát, majd ellátogatunk a hangulatos kikötőbe is.
Matera-ban folytatjuk a napot, a semmihez sem hasonlítható barlangvárosba utazunk, aholelfoglaljuk szálláshelyünket. Az UNESCO Világörökség részét képező, az őskor óta lakott barlanglabirintusok, a bevájt épületek, lakások, templomok halkan suttogják ősi történetüket. Sétálunk az óvárosban, mely olyan, mintha kétezer évet visszamennénk az időben. Nem véletlenül forgatta itt Mel Gibson a Jézus életéről szóló, Passió című filmjét! A völgyben nem mindennapi látvány tárul elénk: puha tufakőzetből álló sziklafalba épült házak láthatóak. Fakultatív programként "Élő Betlehemi" játékok teszik még varázslatosabbá a csodás helyet.

2. nap: Matera - Martina Franca- Alberobello
Délelőtt szabadidő Matera-ban, délután fakultatív kirándulás a fenséges Murgia-fennsík legmagasabb dombján épült Martina Franca-ba.
Puglia barokk csodájábautazunk, ahol a város csodás középkori palotái ésbarokktemplomai hirdetik gazdag múltjukat. A templomokkal, gyönyörű terekkel büszkélkedő településnagyon szép óvárossal rendelkezik - a kanyargós utcák fehérre meszelt falú, díszes kapuval ékesházak között vezetnek el egy apró térre, így az igazi pugliai hangulathoz kerülhetünk közel a csodás kisvárosban. Bolyongunk a hangulatos kis üzletekkel teli utcákon, ellátogatunk a helyi katedrálishoz és jut szabadidő is, hogy pihenjünk egy kicsit a városka elbűvölő tereinek egyikén, ahol elvegyülünk a helyiek karácsonyi, ünnepi forgatagában. Szabadidő után Alberobello egyedülálló csodás építményei, az ősi, fehérre meszelt, kúp alakú tetős házak, a trullik várnak minket, ahol elmerülünk a bódító fényjátékok, és fényözön atmoszférájában. Sétánk alatt kóstolót kaphatunk jellegzetes italokból, majd szabad program, vásárlási lehetőség a helyi kézműves termékekből, és az ínycsiklandozó karácsonyi süteményekből. (Ár: 25 EUR/fő)

3. nap:Lecce, a barokk hazájaés Locorotondo, a fehér város
Reggeli után elindulunk, majd a "kerek várossal",Locorotondo-val, Puglia legromantikusabb városával ismerkedünk, mely egyben a térség legjobb borvidékeinek egyike. A lenyűgöző, kör alakú település messziről fehérlik a zöldellő völgy felett. Elsétálunk a kis utcákon keresztül a Citadellához, ahonnan a hely páratlan szépségével köszön vissza. A kacskaringós, ódon sikátorok által körülölelve találjuk a főtéren álló monumentális, Mártír Szent Györgynek szentelt templomot.Lecce-be, a dél Firenzéjeként emlegetett, fehér mészkő paloták sokaságával ámulatba ejtővárosba utazunk, ahol a sok látnivaló mellett a karácsony fényei melengetik meg szívünket.Főtere a Piazza Sant`Oronzo, mely hajdanán a velencei kereskedők piactere volt, a csodás rózsaablakkal büszkélkedő Santa Croce templom, a római amfiteátrum is a történelmi látnivalók sorába tartozik. Városnézésa püspöki székhellyé vált, barokk palotákgyönyörű és aprólékos részletekkel teli homlokzatával ránk köszönő városban, melyet a karácsonyi vásár pezsgése tesz még hangulatosabbá. Elfoglaljuk szálláshelyünket Lecce környékén.

4. nap: Bari - Budapest
Búcsúzunk a lenyűgöző Pugliától, transzfer a repülőtérre, Bari-ba. Elutazás Budapestrea menetrend függvényében.
Fantasztikus akció

AJÁNDÉK! 1 db 10 kg-os, fedélzetre vihető poggyász fejenként és elsőbbségi beszállás (priority)!
Felárak és belépők

Fakultatív program:
- Matera- Martina France- Alberobello: 25 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak:
- Matera Betlehemi körséta helyi vezetéssel belépővel: kb.13 EUR/fő
- Bari Szent Miklós bazilika- ingyenes
- Lecce katedrális: kb.5 EUR/fő

Üdülőhelyi díj: 8 EUR/fő/tartózkodás
Minimum létszám
25 fő
 
Töltődik a foglalási lap


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.