Olaszország, olaszországi nyaralások, körutazások

Olaszországi utazásra, nyaralásra induljon innen! Olcsó akciós, last minute utak Olaszországba, az olasz adriai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Olaszország utazásai témánként csoportosítva

Firenze - Toszkána Velencéje

Firenze

Firenzéhez fogható város nagyon kevés van a világon. Firenze polgárai és uralkodói a korai 11. századtól kezdve építették a város presztizsét és kiemelkedő szerepét Toszkánában, Itáliában és egész Európában. 

Firenze városa és lakói sokszor mesebeli vagyonaik jelentős részét fordították a kulturára és műrátgyakra, ezzel a sok évszázad során egészen hihetetlen örökséget hagytak az utókornak. 

Firenzét az év bármely időszakában igazii öröm meglátogatni.

Ismerd meg Olaszországot!

Élet a romokon túl: Pompeii, Olaszország

Pompeii egy gyönyörű romváros Olaszországban, Nápoly közelében. A Vezúv lábánál fekvő település ma már a Világörökség része és népszerű turisztikai és kulturális célpont is. Évente több mint 2 millió látogatót vonz.

Firenze csodálatos jelképe: a Santa Maria de Fiore.

A csodálatos katedrális Firenze jelképének számít. A bazilika Olaszország egyik legnagyobb templomai közé tartozik, és egészen a modern korig ez volt a legnagyobb templom a világon. Ha Firenzébe látogatsz, a Santa Maria de Fiore bazilikát nem szabad kihagynod.

A víz városa: Velence, Olaszország

Romantikus gondolák, az olasz építészet remekei és a Grand Canal. Velencét egyszer mindenkinek látnia kell! Romantikus varázsa és kulturális örökségei napjainkban is számos turistát vonzzanak a városba. A Velencei Karnevál pedig világhírű!

Firenzében kötelező: Pitti Palota, a kultúra darabkája

A Pitti Palota a 15. században épült Firenzében. A galériája számos festményt tartalmaz a 15. és a 17. századból. A Pitti Palota Platine Galéria a Piazza Pitti 1-en található, körülbelül egy 15 perces sétára a Santa Maria Novella pályaudvartól. A galéria 8:15 és 18:50 között tart nyitva, a belépő ára pedig 8, 50 Euró.

Az összes olaszországi utazás
Olaszországi utazásról minden: Adria, Ligúria, Toscana, Szicília, Garda-tó, Szardínia, Szicília, Róma, Velence, Firenze, Pisa, Milánó, Bologna, nyaralás az olasz tengerparton.

Olaszország úti célok

Olaszországi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Nyaralás Szardínia szigetén

Szardínia

Szardínia Olaszország egyik legvadregényesebb vidéke. Mivel nem volt része Itália vérkeringésének sok ezer éves története során, mindig egy kicsit a saját útját járta. A sziget lakói, a szárdok is inkább zabolázatlanságukkal, mint kifinomultságukkal hívták fel magukra a figyelmet.

Ma Szardínia Olaszország egyik legszebb nyaraló körzete, pl. a Földközi-tenger medencéjében Szardínia közelében az egyik legtisztább a víz. A sziget északi részen vannak a klasszikus nyaraló terültek, míg a déli, a mai napig kissé elfelejtett.

Az utazási magazin legújabb cikke

A legjobb 5 strand Rómához közel

2018.06.19

Míg a nyár népszerű idő  Róma látogatására, a forró időjárás egy kicsit sok lehet az ide utazók számára. Szerencsére számos tucatnyi gyönyörű strand van Róma környékén pl. Lazio-ban, és sok közülük tömegközlekedéssel elérhető az Örök Városból. Olaszországban vannak szabad strandok, de a [...]

Olaszország ismertető

Körutazás a kulturális sokszínűségéről híres Itáliai-félszigetre – Olaszország

Szicíliával és Szardíniával a Földközi-tenger két legnagyobb szigetét is magába foglaló Olaszország – nem utolsó sorban az olasz Adria végeláthatatlan homokos partjai révén –tengerpartjai, Észak-, és Dél-Olaszország mesébe illő hegyvidékei, és persze évezredes tradíciót maga mögött tudva az európai kulturális életében betöltött szerepe révén vált a turisták világszerte közkedvelt idegenforgalmi célpontjává.

Mivel a föld igen sajátos földrajzi egységeként a tenger szinte teljesen körülöleli az olasz csizma szárát, ezért nemigen találunk a nagy múltú ország szárazföldi területein olyan pontot, ahonnan kis kitérővel ne tudnánk megmártózni a helyenként sziklás, helyenként homokos tengerpartokat simogató tengervíz habjai között. Ugyanez a megállapítás érvényes a térség geológiai adottságainak köszönhetően a hegyvidékekre is, hiszen az Olaszországot túrázás és fakultatív programként kirándulásszervezés céljából felkeresők is – legyen szó az ország északi részén elterülő Alpokról, vagy a félszigeten végighúzódó Appennin-hegységről – könnyűszerrel kielégíthetik ide vonatkozó igényeiket.  

Ha pedig olaszországi körutazásunkat tervezve arra gondolunk, hogy az itáliai városok évezredekkel a történelmi múltba nyúló ókori és középkori tárgyi valamint kulturális emlékei – hiszen Olaszország kultúrája természetesen nem kizárólag Rómára koncentrálódik – rengeteg látnivalót és kikapcsolódási lehetőséget ígérnek az országba utazóknak, akkor biztosak lehetünk abban, hogy olaszországi utunk során korosztálytól függetlenül élménygazdag utazásban lesz részünk.  

Olaszország és amit klimatikus viszonyairól tudni érdemes
Turisztikai szempontból a csaknem hatvanmillió állampolgárral rendelkező Olaszország fekvése – lévén egy igen keskeny, ám annál hosszabban elnyúló ország – kifejezetten sokarcúnak és kedvezőnek mondható. Míg Észak-Olaszországban kontinentális éghajlat uralkodik – igen hideg téllel és annál melegebb nyári hónapokkal – addig az ókori Római Birodalom központi területének számító ország déli része teljesen mediterrán.

Az Alpok vidékén az évi átlagot tekintve igen nagy mennyiségű csapadék hullik és ebben a régióban természetesen a tél és a nyár is hűvösebb az olaszországi átlagnál. Délen a nyár igen meleg és száraz – nem véletlen, hogy a július-augusztus közötti periódusban, egyes esetekben 39-40 Celsius fok felé is közelíthet a hőmérő higanyszála – a tél ellenben meglehetősen enyhe, és nagyobb csapadékmennyiség is csak ritkán fordul elő. Közép-Olaszországban a meteorológusok fogalomhasználatával élve „tengeri klíma” uralkodik, viszonylag enyhe téllel és nem kifejezetten forró nyári hónapokkal.

Az Appenninek magasabb vidékein természetesen hegyvidéki éghajlat jellemző kemény telekkel. Az olasz tengerpart iránt érdeklődőknek nem árt tudniuk, hogy az Adriai-tenger partvidékének évi csapadékmennyisége az egész országra kivetítve közepes mennyiségűnek mondható és olykor erősre fordulhat az északkeleti szél. A Ligur- és Tirrén-tenger partján rendkívül enyhe az éghajlat. Az olaszországi éghajlati különbségeket jól mutatja a Dél-Olaszországban és a Pó-alföldön tapasztalható januári középhőmérséklet közötti különbség, melynek értéke előbbiben 8-10 Celsius fok, míg az utóbbiban csupán 0 Celsius fok körül alakul. 

Egy kis történelem…
A nagy múltú Olaszország históriájáról „dióhéjban”

A Kr. e. első évezredben is már lakott Olaszország területének legjelentősebb városaként Rómát az etruszkok alapították a Kr. e. 8. században. Az államformáját tekintve királyságból köztársaságba, majd császárságba forduló Római Birodalom területe a császárság időszakában növekedett látványosan, amely fénykorában Angliától egészen Szíriáig húzódott. A Nyugat-Római Birodalom bukását követően a félsziget déli része az arabok, majd fokozatosan a normannok uralma alá került, míg a félsziget északi része a Német-római Császárság szerves részévé vált. A középkor évszázadaiban Közép-Itália jelentős részét a pápaság  uralta, de Velence is ekkor vált számottevő hatalommá a térségben.

Napóleon 19. század első évtizedéig regnáló hatalmának bukását követően az osztrák Habsburg család szerezte meg Lombardia és a Velencei Köztársaság területét, jóllehet már ezekben az évtizedekben tapasztalható volt az egységes Olaszország megteremtésének vágya, amely 1861-ben realizálódott II. Viktor Emánuel uralkodásával. Az első-, majd második világháború megrázkódtatásait követően csupán az 1970-es években indult meg igazán az ország fejlődése és vált az ENSZ, valamint az Európai Unio alapítójává.

Olaszország és látnivalói
Olaszország számtalan felülmúlhatatlan látványossága közül elsőként a hazánkból érkezve  határunkhoz legközelebb eső Velencét említhetjük, amely a város szívét jelentő Szent Márk térrel, a világhírű Doge palotával, a sóhajok hídjával és persze a minden év februárjában megrendezett Velencei Karnevállal kihagyhatatlan látványosságokat ígér.

Olaszországi körutazást téve és a nagy múltú ország területén déli irányban haladva közkedvelt turisztikai látványosságként tárul elénk a Mediciek egykori történelmi városának számító Firenze, amely egyben a reneszánsz szellemi érték bölcsője is. Mindenekelőtt művészeti emlékei miatt vált közkedvelt idegenforgalmi látványossággá.

Firenze közvetlen szomszédságában, a reneszánsz bölcsőjének városától nyugati irányban fekszik a ferde toronyról közismert Pisa, ám kétségtelen, hogy a legtöbb látnivalót az ország fővárosaként funkcionáló Róma jelenti.

Nem csak az egykori dicső Római Birodalom ókori emlékeinek legjellegzetesebb nevezettességeit fedezhetjük itt fel, – mint a Forum Romanum, a Colosseum, a Palatinust, a Circus Maximus – de itt szemlélhetjük meg a római katolikus vallás egyházi épületei közül a legjelentősebbeket is, mint a Lateráni Szent János bazilika, a Santa Maria Maggiore bazilika, vagy éppen a Szent Pál bazilika. Az Itáliai-félsziget felülmúlhatatlan geológiai látványosságaként tárul elénk Rómától délre Nápoly és környéke, a közelében megmászható Vezúv, valamint Pompei romvárosa.  Dél-Olaszország, valamint Szicília és Szardínia számos természeti és kulturális látványossága mellett – mivel nagy terjedelmű tengerparttal rendelkezik – rengeteg vízi sportra van lehetőség, ráadásul a hegyekben, mindenekelőtt az északi területen lévő Alpok hóval borított hegyoldalain síelésre és tavasztól őszig sziklamászásra is lehetősége van az olaszországi utazás szerelmeseinek.
 
 
Olaszországi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Olaszország üdülőhelyek

Adriai-tenger
Az Adriai-tenger két fõ idegenforgalmi részre bontható fel: északon az ún. Felsõ-Adriára Gradótól egészen Velencéig, és ettõl délebbre az Adriai-tenger középsõ részére Anconáig. Az Adriai-tengerre jellemzõ homokos strandok mellett az északi rész különösen kulturális látnivalókban bõvelkedik. A szállodák a külföldi turisták fogadására és kiszolgálására rendezkedtek be és legtöbbjükben az olasz mellett más nyelveket is beszélnek. A szórakoztatóipar fellegvárai is itt találhatók, mint pl. „Lunapark\" (vidámpark), heti piacok, éttermek, bárok és rengeteg sportolási lehetõség. Fõszezonban német nyelvû rádiómûsor.A déli részen a fürdõzés mellett kirándulásokra nyílik alkalom a közeli városokba és falvakba, ahol a mezõgazdaság a lakosság fõ foglalkozása. De a kultúra itt sem maradhat el, mivel olyan városok találhatók a környéken, mint Ferrara, Bologna, San Marino, Ravenna stb.

Lido di Jesolo

Az olasz Adria egyik legismertebb üdülõhelye, Velence 40 km. Sétálóutcáján számtalan szórakozási lehetõség várja éjjel-nappal a mozgalmas nyaralást kedvelõket. Elsõsorban a fiatalok kedvelt nyaralóhelye. A város fõ bevásárló utcája este 8 óra után sétáló utcává alakul át. Elegáns üzletek, ajándékboltok, sörözõk, pizzériák, éttermek, vidámpark, piac várja a turistákat. Strand: 10 km hosszú homokos tengerpart.

Lignano
Velencétõl kb. 90 km-re keletre, egy kb. 8 km hoszú félszigeten elhelyezkedõ, jól ismert és kedvelt üdülõváros, számos szórakozási lehetõséggel (golf, állatkert, vízi vidámpark). A Lignanoi Riviérát hatalmas zöld területek, fenyõerdõk, nyugodt környezetben épített szálloda és bungalónegyedek jellemzik. Az Aqua Splash vízividámpark medencéivel, vizicsúszdáival, játszóreivel igazi élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
(Nyitva: június 1-szept. 15.)

Bibione
Az Adriai-tenger egyik legismertebb üdülõhelye. Több kilométer hosszú homokos stranddal, élettõl lüktetõ, éjjel-nappal nyüzsgõ városközponttal várja az idelátogatókat. Esténként utcái sétálóutcává alakulnak át. Finom homokos, sekély vizû strand jellemzõ, zuhanyzóval, strandfelügyelettel, strandszervizzel. Napernyõ és nyugágy bérelhetõ.
Sportolási lehetõségek: vitorlás, szörf és csónakkölcsönzõ, szörfoktatás, minigolf, lovaglás, kerékpárkölcsönzés, teniszpályák (Bibione-Spiaggia).

Caorle
Elegáns, exkluzív tengerparti üdülõhely, amely történelmi belvárosának és csatornáinak köszönhetõen \"kis Velence\" néven is ismert. Caorle vonzereje a régi városközpont, a helyreállított utcácskák, terek, a festõi halászkikötõ, valamint a város kellmes hangulata. Számtalan étterem, bár, kávézó, diszkó, üzletek, Lunapark (vizividámpark) és a parti sétány garantálja a változatosságot.
Strand: a két strandszakaszt egy kis földnyelv választja el egymástól. A strand sekély vizû és homokos vagy kövezett napozóteraszos a városközpont közelében.

Eraclea Mare
Jesolo tõszomszédságában található, de annál jóval kisebb és csendesebb. Jellegzetességét az üdülõfalu és a tenger között húzódó fenyõerdõ adja, mely változatos környezetet biztosít a kellemes nyaraláshoz.

Porto S. Margherita
Kis városka Caorle közelében, gyermekes családoknak ideális nyaralóhely.

Ligur tengerpart
A változatos természeti környezet, szép strandszakaszok és a festõi hegyvidék teszi vonzóvá a Ligur tengerpartot. Számos kirándulási lehetõséget találunk a Riviéra mentén mint pl: Nizza, Cannes, Monaco. A Ligur tartomány, székhelye Genova, rendkívül enyhe, kedvezõ éghajlatát a környezõ hegyek védelme és déli irányú nyitottsága határozza meg. A Ligur tengerpartra jellemzõ kettõsség, a modern, forgalmas kereskedõvárosok, és a kis középkori falvak, a nagyvilági élet, a fesztiválok és az elszigeteltség, a tradíciók és a modernizmus együttese vonzó, és emlékezetessé teszi az itt töltött napokat.
Strand: homokos és kavicsos.

San Remo
Liguria egyik legelegánsabb üdülõhelye, melyet csodálatos tengerpartjai, kaszinója méltán tesz híressé.  A törpeállamot a Nagy Általános Tanács és az Állami Kongresszus vezeti. A kis országot 1897-tôl egy barátsági szerzõdés köti Olaszországhoz.  A fôváros San Marino, a hivatalos nyelv az olasz, a vallás a katolikus, pénznemük az olasz líra.

Andora

A Ligur-tenger nyugati részén található modern kisváros, Monte Carlo-tól 60 km-re, Genovától 85 km-re. Kirándulási lehetõségek: Nizza, Monte Carlo, San Remo, Francia Riviéra, Tigullói-öböl. Strand: homokos és aprókavicsos.

Imperia
Imperia a \"Virágos Riviérá\"-n található, nagyon közkedvelt a turisták körében, klímájának és hangulatos villáinak köszönhetõen. Mivel két település összenövésébõl keletkezett a század elején, így két régi városközpontja, két kikötõje és két nyelvjárása van.

Alassio
Itt található az olasz riviéra legnagyobb tengerpartja, ahol az üdülés mellett sok érdekes látnivalót, szórakozást is nyújt a városka.

Toszkána
A maga szépségével és kultúrájával már évszázadok óta vonzza a látogatókat. Ez a régió hatalmas partszakaszt foglal magában: a Tirrén-tengertõl az Apennin-hegység északi részéig, kilométerhosszú strandok, elegáns fürdõhelyek, szõlészet/borászat, romantikus falvak, kultúrával teli városok, mint Firenze, Siena, S. Gimignano és nem utolsó sorban a finom ételek teszik az itt eltöltött idõt felejthetetlenné.

Olasz Riviéra
Ez a tradíciókban gazdag régió a Földközi-tenger partján a francia határtól egészen La Speziáig tart, és mindig is az elsõrangú szabadságot jelentette. A 330 km hosszú partszakasz, a varázslatos hátterével, a Földközi-tenger legszebb részeit foglalja magába és az ismert, régi üdülõhelyek mellett újaknak is helyet ad. Az enyhe éghajlat, a számtalan kulturális és történelmi látnivaló, a mûvészet, a jó olasz konyha és a finom borok számtalan turistát csalogatnak ebbe a régióba.

Szardínia
Európa egyik legérintetlenebb szigetén megcsodálhatjuk a tenger különleges smaragd színét, melyrol a leghíresebb partszakasz a nevét is kapta. Hófehér homokfövenyek és káprázatos sziklaformációk alkotnak változatos, felfedezésre csábító tengerpartot. Mindemellett gyönyörködhetünk olyan, ember alkotta látnivalókban, mint sziklabarlangok és jellegzetes szárd nuraghe — (kotömbökbol épült ókori kör alakú erodítmények), valamint templomok és középkori városok hangulatában, ahol a régi népszokások ma is tovább élnek.
Szálláshelyeket a leglátványosabb és az autóval az olasz kontinens felol legjobban megközelítheto 3 partszakaszon kínálunk.

Castelsardo
Szardínia északi partjának történelmi hangulatú, festoi kisvárosa. A tenger által körülvett sziklás hegyre települt régi város, tele számos muemlékkel (vár, dóm) és hangulatos szuk utcácskákkal.
Programlehetoségek a környéken: Hosszú, homokos strandok mindkét irányban körülbelül 8- 10 km- re. Rendkívüli muértéku Pisa-i román stílusú templomok, Capo Caccia vadregényes félsziget, Alghero és Sassari óvárosai, Smeralda.

Szicília
Szicília, melyet a helyiek a “Nap szigete”-ként emlegetnek Olaszországtól délre található szárazföld, melynek említésekor ezer és ezer olyan jellemzõt találhatunk, aminek eredményeképpen igen kedvelt a történelmet, a természeti szépségeket, és a kulináris élvezeteket fontosnak tartó utazók körében. A mediterrán életstílus, Szicília hagyományai, a zamatos borok, az ízletes olasz konyha remekei csakúgy zálogai egy kellemes nyaralásnak, mint a gazdag történelmi múlt emlékei, melyeket a sziget minden szegletébõl rá köszönnek a látogatókra. A helyiek vendégszeretetét az anyaföld “vendégszeretete” egészíti ki, a mellbevágó szépségû hegyekkel, az óriási kaktuszokkal, az országút szélén növõ valóságos színorgiát mutató virágokkal. Engedje, hogy bemutassuk Önnek ezt a parányi, mégis ezer és ezer csodát tartogató szigetet és élvezze az életet Szicíliában!

Olaszországi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Olaszország legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Hotel Bolivar 3*

Hotel Bolivar 3*

Piazza Nember-Aurora
Ár:
  100 800
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Valoban kozel van a tengerparthoz, a tisztasag kivalo, a reggeji svedasztalos megoldasa remek,a menuvalasztayos vacsrak rad gygoan vannak osszeallitva es nagyon finomak.

Nem tetszik:
Talan a vacsora ixoszak lehetne kicsit hosszabb...

Egyéb:
Mi idos parkent utaztunk, de a 4 eves u okank is velunk volt. Neki is remek valasztas volt a szalloda es a homokos tengerpart alo an ilyen piciknek valo.
5pont - 1 értékelés
Eli Hotel 4*

Eli Hotel 4*

San Alessio
Ár:
  199 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Tengerre néző szobánk volt, a kilátás csodálatos! A hotel strandján minden reggel ugyanazt a helyet kaptuk (szobaszám szerint) napernyővel. A személyzet rendkívül segítőkész és barátságos!

Nem tetszik:
Ez lehet, hogy csak nekünk magyaroknak volt furcsa, de 2 órán keresztül tartott a vacsora, ezt picit hosszúnak találtuk, de a végén már próbáltunk lassabban enni, hogy ne kelljen olyan sokat várni a következő fogásra :)

Egyéb:
4.8pont - 1 értékelés
Villa Lucia

Villa Lucia

Lignano
Ár:
  79 016
Ft / apartman / hét-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Szép gondozott udvar, kedves házigazda, csendes környék

Nem tetszik:
Nincs zuhanyfülke, vagy legalább zuhanytálca ( de ez tapasztalatom szerint általános olasz hiányosság)

Egyéb:
Olaszországi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Olaszország beszámolók

Velence

Jesolo, Olaszország, Veneto, Olasz Adria
Címke:

Néhány évvel ezelőtt jártam először Velencében. Lido Di Jesoloban laktam és onnan kirándultam be minden nap Velencébe. Ez a megoldást azért választottam, mert így volt alkalmam élvezni a tenger közelségét és egy rövid hajó- vagy buszúttal a csodás Velencét is elérhettem. Velence teljesen lenyűgozott, a város hangulata, a zegzugos utcák, az egyedülálló látnivalók, a finom sütemények.... Aki romantikázni szeretne vagy "csak" csodás dolgokat látni utazzon Velencébe és aztán ne is hagyja el [...]
A teljes bejegyzés

AHCI

Verde apartmanház, Lignano, Olaszország, Olasz Adria
Címke:

Igazából csak a képek kedvéért felteszek néhány képet az AHCI további képviselőinek óráiból. Már aki engedte a fényképezést. Voltak, akik kifejezetten megköszönték, hogy megkérdezem, hogy fényképezhetek-e, és voltak, akik nem engedték meg. (???) [...]
A teljes bejegyzés

15087 megtekintés - 5* értékelés
Vogalonga, vízi karnevál Velencében

Vogalonga, vízi karnevál Velencében

Velence, Olaszország, Veneto
Címke:

Utoljára vagy 26 évvel ezelőtt, hatodikos általános iskolás koromban jártam Velencében. Egyetlen erős emlékem Velencében egy étteremhez kötődik, az sem örömteli. A lagúnákban él egy rákocska. A kihalászás után kiéheztetik néhány nap alatt. Az elkészítés úgy történik, hogy beleteszik egy serpenyőbe, ráütnek egy tojást. A rákocska megeszi a tojást. Ezek után aláöntenek egy kis olajat és megsütik. A rákocska hasa kireped, és megsül tojásostul együtt. Amikor meghallottam az előétel történetét - a [...]
A teljes bejegyzés

Olaszországi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Olaszország utazási magazin

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!

Európaszerte évtizedek óta kínálják az utazási irodák és a szállodásk utazási csomagjaikat all inclusive ellátással, Magyarországon csak az utóbbi időszakban vált széleskörben hozzáférhető ez a szolgáltatás.Az all inclusive ellátási forma azt jelenti, hogy a szálás árába beletartozik a napi legalább hásomszori étkezés - sok helyen ez egész nap folyamatos terített asztalt jelent - valamint a helyi alkoholos és üdítő italokat korlátozás nélkül. Jellemzően a magassabb kategóriájú - négy és ötcsillagos - szállodák üdülőprogramjai rendelhetőek meg all inclusive ellátással.Az all inclusive ellátás alapvetően az üdülőprogramok része, ahol az utas ideje túlnyomó részét  a szálloda közelében tölti. Mint ilyenek az all inclusive ellátás egyben jelenti azt is, hogy magyabb díj fejében, magasabb szintű szolgáltatást nyújt a szálláshely igényesebb, vagy akár speciális igényekkel érkező vendégeik számára.Vannak azonban olyan estek is, amikor az all inclusive ellátás [...]

Fiesta Dél-Olaszországban, egész nyáron át

Tudja Ön miért van egész nyáron fiesta Dél-Olaszországban?  A környék méltán híres labdarúgó csapata a SSC Napoli feljutott az olasz labdarúgó bajnokság legmagasabb osztályába, a SERIE Aba. Olaszországban a család, a vallás, a foci és a zene szent dolog. Nápolyban ez hatványozottan igaz, itt a foci nem élet vagy halál kérdése, hanem több annál. A csapat fénykorát a nyolcvanas évek végén élte, akkor szerződtették a városba az argentin hőst, az Istenként tisztelt Diego Maradonát. Neki köszönhetően a klub két bajnoki címet, olasz kupát, UEFA kupát nyert. A csapat otthona a 60 000 szurkolót befogadni képes Szent Pál Stadion. A jelenkor egyik legismertebb olasz játékosa, a világbajnok csapatkapitány Fabio Cannavaro is Nápoly szülötte. [...]

A világ legjobb helyeinek listája

A Travel + Leiuse Magazin ismét összeállította a világ legjobb helyeinek a listáját annak a felmérésnek az alapján, amelynek során 19 ezer embert kérdezett meg a Harris Interactive közvélemény-kutató.A világ legjobb szállodája az udajpuri Oberoi Udaivilas lett. A radzsasztáni hotelt a maharadzsa palotájából alakították ki. A szobaárak 600 dollárnál kezdõdnek, de a saját uszodával rendelkezõ luxuslakosztály ára 3300 dollár egy éjszakára. A legjobb város – immár második alkalommal - Firenze lett, megelõzve Buenos Airest és Bangkokot. A magazin fõszerkesztõ-helyettese, Nancy Novogrod szerint a felmérés eredménye azt mutatja, hogy az emberek egyre távolabbi célpontokat keresnek fel. A nyertesek listája: Legjobb szálloda: Oberoi Udaivilas, Udajpur, India Legjobb város: Firenze Legjobb sziget: Bali Legjobb tengeri hajóstársaság: Crystal Cruises Legjobb jachttársaság: SeaDream Yacht Club Legjobb utazásszervezõ: Micato Safaris (USA) Legjobb [...]

Szuperalagút épül a Brenner-hágó alatt

Ausztria és Olaszország hivatalosan is megállapodott a világ eddigi leghosszabb alagútjának megépítésérõl.A tervek szerint 2020-2022-re készülhet el az elkerülõ szakaszokkal együtt összesen 62 kilométeres föld alatti vasútvonal, jelenlegi árakon számolva közel 6 milliárd eurós összköltséggel. A vállalkozással elsõsorban az évi 1,9 millió teherautót áteresztõ Brenner közúti terhelésének egy részét szeretnék áthelyezni a sínekre, bár a terv ellenzõi szerint azt kevésbé költséges módon is meglehetne oldani. Forrás: Világgazdaság [...]

Szicília ízei

A  Szicíliai konyhaművészet több ezer éves múltra tekint vissza, sokszínűsége ezáltal különböző civilizációk és kultúrák váltakozásának köszönhető. Majd mindegyik szicíliai fogásban megtalálható valamilyen görög, latin, arab, normann, francia, bourbon hozzávaló. Az egyszerű természetes ízek: friss hal, zöld fűszerek a görög gyökerekra utalnak. A tészták keleti fűszerezését az arab konyha ráhatásaként érezhetjük. Az arab kultúra a szicíliai cukrász művészetet is befolyásolta. A spanyoloknak köszönhetően honosodtak meg a szigeten az Új világ termékei. A borsnak, paradicsomnak, padlizsánnak és burgonyának köszönhetően új ízvilággal gazdagodott a sziget konyhája. [...]

Olaszországi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Időjárás

Olaszország időjárás

 

Olaszország domborzati szempontból az Alpokra, a  Pó-síkságra, az Appenninekre és szigetekre tagolható.

Olaszországban az Alpok a hűvösebb mérsékelt éghajlati övbe esik, erre jellemzően hosszú, hideg havas telek vannak, míg a nyár az északi területeken is meleg, gyakori esőzésekkel. Délre haladva azonban már a mediterrán klíma a jellemző, mely köszönhető a sirokkó nevű Afrikából érkező szélnek is. A nyár forró és csapadék nélküli, így jellemző a szárazság, a tél azonban enyhe és csapadékos. A téli hőmérséklet ezeken a terülteken 10 és 20 °C között alakul.  A középső tájegységek időjárására a magas pártatartalom a legjellemezőbb.

A tengerparti átlag hőmérséklet nyáron 26-31 °C, mely kellemes 21-25 fokos tengervizet eredményez. Jó azonban tudni, hogy az észak- és a dél-olasz tenger vizének hőmérséklete között ugyanazon időben akár 3 fok különbség is lehet.

Az adriai szigetvilághoz hozzátartoznak a nyugatias szelek. A széljárás és annak erőssége egyébként igencsak nagy hatással van a tengerszint változásra.Olaszországi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Olaszország leírás

Belépõjegyek (irányárak!)
- Róma napijegy EUR 2,40
- Pompeji EUR 9,-
- Amalfi Dóm múzeum EUR 2,10
- Capri retúr hajójegy EUR 11,40
- Kék-barlang EUR 13,20
- Taormina Görög színház EUR 4,10
- Etna, 2900 m-ig dzsippel EUR 28,-
- Piazza Armerina Római villa EUR 4,10
- Segesta EUR 4,10
- Orvieto sikló az óvárosba EUR 1,30
- Velence Doge palota a Correr múzeummal EUR 9,30
- Campanile EUR 2,60
- vaporetto (egy útra) EUR 3,10

Olaszország –utazás, nyaralás és Dolce Vita  

 Dolce Vita – mondja az olasz, és nem alaptalanul. Kinek ne lenne édes az élet, egy olyan országban, mint Olaszország. Gyönyörű tájak, isteni ételek és italok, szívmelengető olasz temperamentum, életre szóló kulturális élmények. Nincs még egy olyan ország, ahonnan annyi várost, képzőművészt vagy akár zeneszerzőt tudna egy európai ember említeni, anélkül, hogy valaha járt is volna abban az országban.

főváros Róma, Olaszország leglátogatottabb városa. Itt található a legtöbb ókori emlék. A Forum Romanum, a Palatinus, a Circus Maximus, és a világ száz csodájának egyikeként említettColosseum, ahol a megnyitóünnepségen 5000 vadállatot vonultattak föl. A Colosseum még a mai napig meghatározza környezete arculatát. A Colosseum meglepően bonyolult építmény, szerkezete tanúsítja, hogy a rómaiak nagy tömegek mozgását is képesek voltak ellenőrizni. A megnyitását követő 2000 év elteltével a Colosseum még napjainkban is a római építőművészet kiemelkedő példája.

Szent Péter székesegyház a Tiberis jobb partján fekszik, ez a Vatikán Állam szíve. Vatikán állam 1929-től független állam, az államfő maga a pápa. Vatikán Államnak saját pénzneme, újságja és pályaudvara van.

Milánó, a divat fővárosa, Nápoly és a közelében lévő Vezúv lábánál fekvő Pompei romvárosa az UNESCO világörökség része. A Vezúvot a Föld egyik legveszélyesebb tűzhányójának tartják, legutoljára a második világháború idején tört ki.

A legmaradandóbb élményben akkor van részünk, ha ellátogatunk Velencébe. A Canal Grande a legszebb út a világon. Gondolát kizárólag Velencében, a lagúnák városában találhatunk. A világ legszebb útja abba a térbe torkollik, amelyet Napóleon a Föld legszebb szalonjának nevezett el. A Szent Márk tér összképe harmonikus. A város első számú látványosságai közé tartozik a Doze-palota, amely előtt tartják minden évben, a Rio-i karnevállal együtt emlegetett Velencei Karnevál nyitóünnepségét.

Firenzéhez közel találhatón Pisa, mely városnév emlegetésekor mindenkinek a ferde torony jut az eszébe. Az építmény mintha dacolna a nehézségi erővel, s állítólag Galileo Galilei fizikai kísérleteinek volt színhelye. Pisa legkényelmesebb megközelítését repülővel javasoljuk. Pisa gazdag kereskedőváros volt, szoros kapcsolatot tartott fenn a szicíliai muzulmánokkal.

Olaszországhoz két nagy sziget tartozik. Palermo Szicília központja, zajos, nyüzsgő európai város, amely a tipikus mediterrán hangulatot is képviseli pálmafáival, sikátoraival és az erkélyeken mindenütt száradó mosott ruhákkal. tt található Siracusa is, Dóm tere az egyik legszebb Európában.

A másik szigete Olaszországnak Szardínia, mely gyönyörű színeivel, illatozó virágaival, változatos és felettébb érdekes ízeivel, nyugalmával döbbenetes harmóniát sugall az idelátogató turistának. Átlátszó tengervíz, hófehér és rózsaszín homokos tengerpartok….

Nemcsak a kulturális-történelmi látnivalók hagynak feledhetetlen emlékeket a kíváncsi szemlélődőkben. A kulináris élvezeteknek is hódolhatunk, amikor megkóstoljuk a campaniai pizza-t lombardiai sajtfeltéttel, és ezt leöblítjük „Chianti” toscanai borral. A mediterrán országokra igen jellemző és irigylésre méltó siesta után délután a nap égető melege elől menekülve egy trattoria teraszán Gelato-t (olasz fagyi) majszolhatunk, majd egy forró olasz krémes capuccino-val teszünk koronát gasztronómiai utazásunk tetejére.

Olaszországi utazásunk időpontjának kiválasztásakor semmiképpen ne feledkezzünk meg arról, hogy az olaszok nagyon szeretik saját hazájukat (nehéz az övékénél kellemesebb vidéket találni Európában), így rendkívül erős a belföldi turizmusuk. Elsősorban – az iskola szünet miatt – augusztus hónapban indulnak útra családostul saját országukon belül az olaszok és főként a homokos tengerpartokat célozzák meg kiszemelt úticélul.

Mindenkinek másért tetszik
Olaszország már több évtizede a klasszikus turizmus célországa. Gazdag kultúra, változatos természeti adottságok, különbözõ éghajlati területek a hegyvidéki éghajlattól egészen a majdnem szubtrópikus klímáig Szicíliában, végtelen tengerpartok és nem utolsó sorban az olasz konyha csalogatják ide évrõl évre a nyaralni és szórakozni vágyókat.

Látnivalók
Róma színes történelme vonzza a látogatók ezreit. A félsziget közepén található, a Tevere folyó mentén, mindössze 30 km-re a nyugati parttól. A Borghese Parkban található a Borghese Villa, mely most múzeumként üzemel, valamint az Állatkert. A Piazza del popolo magaslatról egész Róma a turista szeme elé tárul. Érdemes elmenni a Trevi kúthoz is, melyhez az a monda fûzõdik, hogy, aki bedob egy pénzérmét, az még biztosan visszatér Rómába, az \"örök városba\". A Colosseum épületét érdemes minél hamarabb meglátogatni, hiszen a rengeteg autótól már erõsen megrongálódott, és nem tudni, hogy meddig várja még a kíváncsi turistákat. Nem messze a Colosseumtól van a Forum Romanum, mely a császári Római idején a város politikai és mûvészeti központja volt. Semmiképp ne hagyjuk ki a Vittorio Emanuel király emlékmûvét, a Szent Péter templomot, a Vatikáni Múzeumot és a Sixtusi kápolnát sem.

Firenze Olaszország legkellemesebb légkörû városa, nagyon kedvelt turisztikai célpont, ezért elég zsúfolt, hiszen naponta 2000 turistabusz gördül be a városba. Mindenképpen ajánlatos megtekinteni az Uffizi Galériát, a Ponte Vecchio bevásárló utcát, a Piazza delle Signoriat és a Medici Kápolnát. Ezek a nevezetességek felejthetetlen emléket szereznek.
Velence 117 kis szigetre épült. A belváros autóval nem közelíthetõ meg, csak vonattal és hajóval.

A város központja a Szent Márk tér, ahol a Dózse Palota és a Szent Márk Bazilika található. Híres a Galleria Dell\'Accademia, a Peggy Guggenheim Galéria, a San Giorgio Maggiore és a del Redentore templom.
Milánó divatjával, konyhájával, operájával -a la Scalaval-, templomaival, reneszánsz kastélyával és Leonardo da Vinci freskóival csalogatja a turistákatat, emellett pedig fontos üzleti és pénzügyi központ.
 Nápolyban, a királyi palotában kiállított képek tanúskodnak arról, hogy milyen is volt a város korábban. Híres a Santa Chiara-templom, és a S. Incoranata templom, melyben Szent Lászlót ábrázoló freskók láthatók.
A Pisában található ferde torony 293 lépcsõfokán szombattól éjszaka is felmászhatnak a turisták. Jóllehet egyelõre csak néhány nyári nap áll majd az éjszakázó turisták rendelkezésére, a látvány minden bizonnyal szemet gyönyörködtetõbb lesz, mint nappal: napnyugta után ugyanis - az óváros mellett - a torony is különleges kivilágítást kap.

A pisai torony 1173-as megépítésétõl kezdõdõen folyamatosan dõl, s így már több mint nyolcszáz éve állandó rekonstrukcióra szorul.

Olaszországi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
Vízum, követség

A Magyar Köztársaság olaszországi képviselete:
Róma, Via dei Villini 12-16, 00161
Tel: 39-6-442-30598. Fax: 39-6-440-3270
Olasz Köztársaság magyarországi képviselete:
1143 Budapest,
Stefánia út 95.
Telefonközpont: 343-6065,
Titkárság: 343-6057,
Fax: 343-6058

Egyéb információk:

Belépõjegyek (irányárak!)
- Róma napijegy EUR 2,40
- Pompeji EUR 9,-
- Amalfi Dóm múzeum EUR 2,10
- Capri retúr hajójegy EUR 11,40
- Kék-barlang EUR 13,20
- Taormina Görög színház EUR 4,10
- Etna, 2900 m-ig dzsippel EUR 28,-
- Piazza Armerina Római villa EUR 4,10
- Segesta EUR 4,10
- Orvieto sikló az óvárosba EUR 1,30
- Velence Doge palota a Correr múzeummal EUR 9,30
- Campanile EUR 2,60
- vaporetto (egy útra) EUR 3,10

Olaszországi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.