Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2019.02.07-10.

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli 
Utazás:
repülővel 
Szálláshely:
3* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
222803
Utolsó frissítés:
 
2020.08.07. (P)
379 000 Ft / fő (alap ár)
8 nap/7 éj
449 500 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

Lappföld mesevilág! A magyarországnyi terület kontinensünk utolsó olyan vidéke, ahol körbenézve nem zavarja szemünket a városok fénye, az utak labirintusa, az emberek tömege. Az út mentén vonuló rénszarvas- csordákat, végtelen erdő közepén vad folyású folyókat és szelíd tavakat csodálhatunk. Utunk során ellátogatunk Észak-Norvégia drámai, zord tengerparti szikláihoz és felkeressük Európa legészakibb pontját, a Nordkappot is. Folyami hajóra szállunk Európa legnagyobb kiterjedésű nemzeti parkjában, kipróbáljuk az aranymosást, meglátogatjuk a számi Parlamentet, megnézzük az altai sziklarajzokat és a túránk végén találkozunk az igazi Mikulással is.
Lappföld szívében érintetlen természet és teljes nyugalom várja! Tartson velünk Európa egyedülálló és magával ragadó régiójába!

Az út kiemelt értékei:

 • Gazdag, a térség természeti és kulturális látnivalóit egyaránt bemutató, mégis kényelmes program
 • Látogatás Európa tetején, az Északi-foknál
 • Hajós kirándulás Európa legnagyobb kiterjedésű nemzeti parkjában
 • UNESCO Világörökségi helyszínek: altai sziklarajzok, Struve földmérő vonal mérőpontja
 • Aranymosás és ismerkedés a rénszarvasokkal, lehetőség husky-farm látogatásra
 • Az ár a programban szereplő valamennyi belépőt tartalmazza
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig

Programok
 

augusztus 7. péntek
Elutazás Budapestről Rovaniemibe, helsinki átszállással a Finnair menetrendszerinti járataival (11:40-15:00, 16:20-17:35). Érkezés után rövid transzfer a város központjában található Arctic City Hotel szállodába. Este szabad program.

augusztus 8. szombat
Reggeli után buszra szállunk, hogy Lappföld szívébe induljunk. Utunk során megnézzük a finn Lappföld egyik legrégebbi fatemplomát Sodankylä-ben, rövid sétát teszünk a Viiankiaapa lápvidék tőzeglápjára helyezett pallósoron, majd Tankavaarába érkezve az aranymosás történetével ismerkedünk. A 19. századi aranyláz idején alapított kis múzeumban kitanulhatjuk a mesterség fortélyait, melyet utána gumicsizmákba bújva magunk is kipróbálhatunk. A környék folyóiban a mai napig is találnak aranyat. A program kétfogásos ebédet tartalmaz. Délután továbbutazunk Finnország harmadik legnagyobb tavának partjára. Szállás az Inari-tónál, a Hotel Inari szállodában.

augusztus 9. vasárnap
Reggeli után a Lemmenjokki Nemzeti Park felfedezésére indulunk. Rövid buszozás után motoros folyami csónakra szállunk, hogy felfedezzük a szigorúan védett természetvédelmi terület gyönyörű fenyő és nyírfa erdejét és a Ravadas-vízesést. A kirándulás végén ellátogatunk egy számi rénszarvastenyésztő család farmjára, ahol betekintést nyerhetünk az állattartás rejtelmeibe és kipróbálhatjuk a lasszóvetést is. A program egyszerű piknikebédet tartalmaz. Délutáni pihenőnk után kora esti katamarántúrára indulunk a több mint 3000 kis szigetet rejtő Inari-tavon. Kikötünk a számik ősi áldozati szertartásainak helyet adó Ukko-szigeten, majd vacsorára visszatérünk a városba.

augusztus 10. hétfő
Reggelink után elsétálunk a számi kultúrát bemutató Siida szabadtéri múzeumba, majd elhagyva a finn Lappföldet Norvégiába érünk. Első megállónk a lappok legfontosabb kulturális és politikai központja, Karasjok, ahol megnézzük a több mint 200 éves karasjoki templomot és a Számi Parlamentet. Továbbutazunk Honningsvågba, útközben rövid megállót tartunk Trollholmsund különleges sziklaképződményeinél. Kora este érünk Európa legészakibb pontjára, a Nordkappra. Szállás a Scandic Honningsvågban.

augusztus 11. kedd
Utunkat dél felé folytatjuk, mai végcélunk Észak-Norvégia egyetemi városa, Alta lesz. Elsőként Hammerfestbe kirándulunk, ahol amellett, hogy csatlakozhatunk a Királyi Jegesmedve Társasághoz, megnézzük a Világörökség listáján szereplő Struve földmérő vonal mérőpontját és szép idő esetén csodás kilátásban gyönyörködhetünk a Sallenfjellet kilátópontjáról. Továbbutazunk Altába, ahol a szállásunk a Thon Hotel Alta szállodában lesz. Délután kirándulás Észak-Európa legnagyobb kanyonjába, az Alta-kanyonba (kb. 3,5 órás program). A túra során olyan területeket fedezünk fel, melyet kizárólag kísérővel és megfelelő engedélyek birtokában tehetünk. Az Alta folyó a térség energia ellátásában fontos szerepet játszik. Amellett, hogy a kanyon páratlan adottságait megcsodálhatjuk, szakértő kisérőnkkel betekintést nyerhetünk a víztározó duzzasztógátjának működésébe is. A program ára: 15 000 Ft/fő.

augusztus 12. szerda
Reggelink után megnézzük Altában az UNESCO Világörökség részét képező őskori sziklarajzokat és a kapcsolódó múzeumot. A több, mint 3000 sziklarajzból álló leletet 1973-ban fedezték fel. Ez Norvégia egyetlen őskori világörökségi helyszíne. Délután visszatérünk Finnországba. Útközben számtalan tó, végtelen erdőségek között haladunk, és megállunk a Kautokeino fatemplománál is. Késő délután érkezünk Rovaniemibe. Két éjszaka szállás az Arctic City szállodában.

augusztus 13. csütörtök
Szabadidő Rovaniemiben, vagy fakultatív kirándulás a Ranua Wildlife Parkba és egyedülálló találkozás farkasokkal. A világ legészakibb vadasparkjában találkozhatunk hiúzokkal, sarki rókákkal és részt veszünk a jegesmedve etetésen is. Majd ebéd után a finn vadonba indulunk, hogy egy különleges család életébe nyerhessünk bepillantást, akik évek óta önfenntartó életet élnek saját farkaskutyáikat nevelve. A farkas és a németjuhászkutya keresztezésével létrejött egyedülálló faj tulajdonságaiban teljesen a vadonélő felmenőikre hasonlítanak, így tökéletesen illeszkednek a civilizációtól elzárt életformához. A farm tulajdonosai mesélnek életükről, és lehetőségünk nyílik barátkozni ezekkel a fantasztikus állatokkal is. A program ára: 100 EUR/fő (helyben fizetendő).

augusztus 14. péntek
Délelőtt ellátogatunk Mikulásfalvára, ahol találkozhatunk a Mikulással és lehetőség van ajándékvásárlásra is. Transzfer a repülőtérre és hazautazási helsinki átszállással Budapestre (13:55-15:10, 16:45-18:05).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon
 • Személyenként egy db kézipoggyász (max.56x45x25 cm) és egy kis kézitáska, valamint személyenként egy db, max. 23 kg-os feladott poggyász
 • Utazás Skandinávián belül különbusszal
 • Szállás középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Bőséges skandináv büféreggeli
 • Skandináviát jól ismerő, magyar idegenvezető
 • Belépőjegyek és kirándulások program szerint

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 69 000 Ft/fő


 
Töltődik a foglalási lap


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

 • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
 • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
 • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.