Londontól Liverpoolig

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli 
Utazás:
repülővel 
Szálláshely:
3* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
233531
Utolsó frissítés:
 
2019.10.20. (V)
159 900 Ft / fő (akciós alapár)
5 nap/4 éj
205 202 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

Program leírás
Shakespeare és a Beatles nyomában

1. nap: Elutazás Londonba a reggeli órákban. Megérkezés után kb. kétórás orientációs városnézés autóbusszal. Elhelyezkedés a szálláshelyen, majd gyalogos városnézés a belvárosban. A séta részét képezi a Parlament, a Westminster apátság, a Downing Street, a Lovasgárdisták laktanyája, a Trafalgar tér, a St. James?s Park, a Buckingham palota megtekintése. A Westminster apátságot a helyszínen váltott belépővel belülről is megtekinthetik. Szállás Londonban.

2. nap: Fedezze fel idegenvezetőnkkel a Temze déli partját, amelynek látnivalói közül nem egy újdonságnak számít. A séta a London Bridge-nél kezdődik és érinti az alábbi látnivalókat: Southwark katedrális, Sir Francis Drake hajója (a Golden Hinde), a George fogadó és az Anchor Inn és Shakespeare Globe színházának mása. A hires drámaíró legendás köralakú színháza a 16.század végén épült, újjáépítése egy amerikai színész és rendező ötlete volt, és 1997-ben valósult meg, múzeuma Shakespeare tisztelői számára feltétlenül megtekintésre érdemes. A Modern Tate Múzeum épülete mellett elhaladva a Millenium gyaloghídon keresztül a Szt. Pál katedrálishoz és a híres londoni Citybe juthatnak el, ahonnan a Tower is gyorsan megközelíthető. Szállás Londonban.

3. nap: Reggeli után észak felé folytatódik az út, megállás Stratford-upon Avon településen, mely Shakespeare szülőhelye, itt megtekinthető szülőháza, a helyi templom pedig síremlékét őrzi. Az Avon folyó partján áll a híres Királyi Shakespeare Színház, melynek társulata hagyományosan a legnagyobb angol színészeket neveli. A stratfordi séta után egyenesen Liverpoolba indul a csoport. Liverpool mindig is Észak-Anglia egyik központja volt, de talán soha nem került volna az érdeklődés középpontjába, ha a hatvanas évek elején négy gombafejű nem alakítja meg azt az együttest, amely több generáció életére is maradandó kihatással volt. A városba érkezvén autóbuszos orientációs városnézés, majd elhelyezkedés a belvárosi szállodában.

4. nap: Reggeli után gyalogos városnézés keretében ismerkedhetnek meg az egyik legjelentősebb angol kikötőváros nevezetességeivel, amelyek közül kiemelkedik az egykori kikötő, az Albert Dock bravúrosan rehabilitált épületegyüttese. A Beatles-emlékhelyek közül érdemes felkeresni a Beatles történetét feldolgozó kiállítást ( The Beatles Story) és az egykori Cavern klub előtt is fényképezkedhetnek. Liverpool az egyik legjelentősebb angol kikötőváros volt, nagyon sokan innen indultak a tengerentúlra, hogy letelepedjenek az Újvilágban. Jelentős tengerészeti múltjának emlékeit az igen érdekes Tengerészeti Múzeum őrzi. Szállás Liverpoolban.

5. nap: Délelőtt szabad program Liverpoolban, amelynek során ki-ki érdeklődése szerint felkeresheti a Liverpool futballcsapatának otthonául szolgáló Anfield stadiont, ellátogathat a modern művészeti múzeum, a Tate liverpooli épületébe, hajókázhat a Mersey-folyón de akár Beatles relikviák után is kutathat, amire számtalan lehetőség kínálkozik. A kora délutáni órák még egy kis kirándulást tartogatnak, amelynek során a Wales-hez közeli Chester utcáin sétálhatnak, a kis városka katedrálisa mellett jellegzetes fekete-fehér faberakásos házairól híres. Ezután transzfer a repülőtérre a délutáni órákban, hazautazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával.

A feladható poggyász a Wizz Air szabályzatának megfelelően fizetendő. 
Töltődik a foglalási lap


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.