A Balkán legszebb tájain 8 nap/7 éj

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió 
Utazás:
autóbusszal 
Szálláshely:
2* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
212480
Utolsó frissítés:
 
2019.09.26. (Cs)
95 900 Ft / fő (alap ár)
8 nap/7 éj
100 146 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

Rövid ismertető

A Balkán hallatán az embereknek elsősorban "Európa puskaporos hordója" elnevezés jut eszébe, hiszen itt valóban a római kortól kezdve a napjainkban lezajlott háborúkig folyamatos zavargások és harcok dúltak.Programunkon igyekszünk bemutatni Önöknek a térség más, elfeledett arcát, annak soknemzetiségű egyvelegét, színes kulturális örökségeit. Utunk öt országon - Horvátország, Bosznia, Montenegró, Albánia, Szerbia-és azok történelmi városain át vezet. Életre szóló élményt ígérünk mindazoknak, akik csatlakoznak hozzánk, hogy együtt fedezzük fel ennek a méltatlanul elhanyagolt térségnek az egyedülálló látnivalóit.


Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).
Szükséges útiokmány:érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél.
Nincs éjszakai utazás!


Szállás

-1 éj Szerbia - Belgrádkörnyéke Hotel***,2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
- 5 éj Montenegró - Canj Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas) fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).
-1 éj Bosznia - Mostarkörnyéke ***,2-3 ágyas fürdőszobás szobákban


Ellátás (krt)
félpanzió (bővített kontinentális reggeli, menüvacsora) Montenegróban: a vacsora 3 menüből választható és salátabárral kiegészített.


Fel- és leszállási lehetőség
(felár nélkül) Budapest (Blaha Lujza tér), Szekszárd, Pécs, Mohács,


Időpontok

2019.
*09.26-10.03.

Balkán körút nyaralással:
07.13-22.Részletes program erre a dátumraITT!!Program

1. nap: Szabadka, Belgrád:
Indulás reggel 06.00 órakor Budapestről. Átlépve Szerbiába, teszünk egy sétát a vajdasági, kicsi, ám bájos Szabadka városában.A XIX. században épült szecessziós városháza, újonnan épült szinház, főtér, katedrális és frissen felújított zsinagóga. Séta után irány a Balkán kapuja és Szerbia fővárosa, Belgrád. A világ egyik legnagyobb ortodox templomnál (Hram Sv. Save) kezdjük az ismerkedést ezzel a nyüzsgő várossal, majd az Országház következik, tovább sétálva beérünk a legismertebb parkjába: Kalemegdán -ba, mely vára a Száva és Duna fölött tündököl. A városnézést Skadarlijanál fejezünk be, ahol mindenki kedve szerint sétálhat ezen a élettel teli főutcán. Szállás foglalás és vacsora.

2. nap: Mokra Gora - Drvengrad:
A nap folyamán, dél felé haladva felkeressük a legismertebb szerb filmrendező, Emil Kusturica városát,Drvengrad-ot, melyMokra Goraközelében fekszik. Tara és Zlatar hegyek között található ez a skanzenszerű kis város, melyet "Az élet egy csoda" c. filmjéhez építtetett. Manapság fesztiválok népszerű helyszíne, és sokak által látogatott hely. Kis épületei kőből és fából épültek, az utca nevek pedig a híreségek neveit viselik, úgymint: Ernesto Che Guevara, Diego Maradona, Dostojevskij, Novak Djokovic ... A város megtekintése után továbbutazás Montenegróba. Érkezés Montenegróba, Canjba az esti órákban, szállásfoglalás és vacsora.

3. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Bar, Stari Bar és hajókirándulás a Skadari tavon:
Reggeli után felkeressükBarvárosát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkítottgyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva,Stari Baróvárosa és annak ódon vára az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző `Olive a Mirovica” nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült ki. A nap második felét atérség legnagyobb tava mellett kezdjük, egy ízletes ebédet fogyasztva, a festői szépségűSkadari-tó partján. A területen Montenegró Albániával osztozik, itt megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Ezután hajóra szállunk és gyönyörködhetünk a tó varázslatos víztükrében és a partot övező tájban. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás:Kotor, Kotori öböl, Budva és sonkakóstoló:
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festőiKotorvárosábavezet. A világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jellegű szűk utcáin, változatos templomok körüli tereken sétálva, az élménytől lelassul a szívdobogás. Autóbuszunkkal a tengerpart mentén megkerüljük aKotori öblöt, hogy feltöltődjünk táj szépségével. Természetesen megállunk és közelről megimerkedünk Perast kicsi központjával. Megkóstoljuk a messzi földön híres Njegus szárított sonkát, melyet leöblítünk egy pohár jó borral. Majd délre,Budvavárosába vezet utunk, ahol a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást, mely eredetileg egy kis szigetre épült. Sétánk után továbbhaladunk a szálláshelyünkre. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

5. nap:Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Albánia (Kruja, Tirana, kóstoló):
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. Szkander bég szülővárosában, Krujaban kezdünk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a `törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük - Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük aBektashi Teke derviskolostor is.Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van.Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosábaTirana-ba. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et`hem Bey mecset, az Óratorony, Egyetemi negyed, Új ortodox templom, Block negyedben Hodzsa lakóháza, Elnöki Palota. Utunk során megkóstoljuk az albán specialitásokat is.Részvételi díj: 35 EUR/fő.


6. nap:Pihenés vagy fakultatív `fishpiknik” (félnapos):fürdéssel és ebéddel egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. Ez a nap valódi kikapcsolódás a mindennapokból, a kristálytiszta Adria mellett, egy pohár borral és ízletes ebéddel, melyet a hajó legénysége készít nekünk. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

7. nap Dubrovnik,Mostar:
Reggeli után irány Horvátország! Avilágörökség egyik büszkeségét,Dubrovnikot keressük fel. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel, a költők által `földi mennyországnak” nevezett városban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon. Majd tengertől elbúcsúzva, a gyönyörűséges Neretva folyó mentén haladva Mostárba érünk. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Szállás foglalás, vacsora.

8. nap Szarajevó
A déli órákban érkezés a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján fekvő, Bosznia `büszke” fővárosába,Szarajevóba, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Szarajevó a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Élményekkel feltöltődve irány Magyarország. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Néhány kedvcsináló videó a városokról:
Mostar:ITT!
Budva, Kotor:ITT!
ÚTVONAL TÉRKÉPE ITT
Felárak és belépők

Üdülőhelyi díj:12 évig:2 400 Ft/fő; 12 évtől: 4.800 Ft/fő


Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
-Albánia:35 EUR/fő
-Kotori öböl,Kotor,Budva:30 EUR/fő
-Fishpiknik:25 EUR/fő
-Skadari-tó, Bar, Stari Bar:30 EUR/fő

Fakultatív programok kedvezményes csomag:4 kirándulás: 120 EUR helyett csak 110 EUR/fő!!

Belépők a helyszínen kb. 50 EUR/fő.


FIGYELEM!Az albán fakultatív kiránduláson résztvevők úti okmányának a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie!Minimum létszám
35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyasszobában! 
Töltődik a foglalási lap


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.