Maldív-szigetek - jótanácsok utazáshoz

Ablak a Világra - Utazási magazin


Maldív-szigetek - jótanácsok utazáshoz


A Maldív-szigetekre érkezve a reptéren juthatunk 30 napos tartózkodásra jogosító vízumhoz. Fontos tudnivaló, hogy útlevelünknek a megérkezéstől számított fél évig érvényesnek kell lennie. Az időeltolódás Magyarországhoz képest +4 óra. kötelező védőoltás nincs, a biztonság kedvéért ajánlott viszont a hepatitis A, B és a tifusz elleni oltás. Az orvosi ellátás a szigeten nem olcsó – érdemes tehát utazási biztosítást kötni – elsősegélyt azonban minden szálloda biztosít. A legnagyobb veszélyt az óvatosságot nélkülöző napozás jelenti, ami ellen körültekintéssel, magas faktorszámú fényvédő krémmel, fejünkön kalappal, kendővel védekezhetünk.  
 
A szigetekre a novembertől áprilisig tartó időszakban érkezik a legtöbb turista, a karácsonyi és az újévi időszakban ráadásul nemcsak teltházzal, hanem az átlagosnál is magasabb árakkal kell számolni.
 
A trópusi éghajlat egész évben állandó kellemes meleget ígér, a napi átlag hőmérséklet: 30°C-32°C, miközben a napsütés melegét az állandó tengeri fuvallat teszi kellemesebbé. Február a legszárazabb, április a legmelegebb hónap. Az időjárást két monszun teszi kiismerhetetlenebbé: az északkeleti ’iruvai’ monszun decembertől–áprilisig tart, és kellemes időjárással, tiszta égbolttal, alacsonyabb páratartalommal, és szárazsággal jelentkezik. A délnyugati ’hulhangu’ monszun májustól-októberig szeles, esős időszakot hoz magával. A legtöbb csapadék májusban és októberben esik, a leghűvösebb napok – Európához viszonyítva minden relatív – decemberre esnek. Az óceán hőmérséklete egész évben kellemes meleg: 27-28 °C körüli. 
 
Maldív hivatalos fizetőeszköze a maldív rufie (RF), de a szigeteken minden fontos turisztikai ponton elfogadják az ismert nemzetközi bankkártyákat, miközben az USA dollárral is garantáltan fizetni tudunk. 
 

Forrás: Az Utazó magazin  

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.