Havanna hajóút, körutazás

A Havannai hajóút, körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Havannai hajóút, körutazás, a Havannai hajóút, körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Havannai hajóút, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A XVI. században alapított Havanna jelenleg a Karib-tenger legnagyobb városa a maga kétmillió lakójával. A régi spanyol építészeti műremekek, és a veterán amerikai autók különleges hangulatot árasztanak. Az amerikai alkoholtilalom idején népszerű volt a Havannai utazás, és Havanna New Orleans-szal és Las Vegassal az éjszakai élet központja volt. A forradalom időpontjától megfakult a város fénye, az épületek állaga romlani kezdett, de még most sem vesztette el régi hangulatát. Havanna ma is az egyik legpezsgőbb, legizgalmasabb hely a Karib-szigeteken.

Havanna úti célok

Az összes Havanna hajóút, körutazás »

Az összes Havanna hajóút, körutazás »

Havanna ismertető

Nyaralás a Karib-tenger legnagyobb szigetországában – Kuba
A Karib-tenger legnagyobb szigetországaként Kuba – amelyet a 15. században a szigetre érkező Kolumbusz Kristóf úgy jellemzett: „Ez a legszebb táj, amelyet ember valaha látott” – közismerten a Karib-térség legcsodálatosabb tengerparti szakaszaival rendelkezik. Ezzel együtt a Nagy-Antillák szigetcsoport legnagyobb tagjaként Kuba egy olyan sokszínű ország is, amelyet a kubai nyaralás szerelmesei szemében kulturális és történelmi sokszínűsége, építészeti csodái, és egyedi hangulata tesz igazán vonzó turisztikai célponttá. A kézzel sodort szivarjáról világszerte híres Karib-tengeri szigetország egy helyen kínálja a türkizkék tenger fehérhomokos strandjainak, érintetlen korallszigeteinek természeti csodái mellett a rengeteg tradicionális történelmi látnivalót is, amelyek közül a spanyol hódítás korára emlékeztető csodálatos paloták és katedrálisok érdemelnek első körben említést.

A három repülőtérrel rendelkező sziget számos üdülővárosa – mint Varadero, Pinar del Rio, Trinidad vagy éppen Santiago de Cuba – mellett, egy Havannával kombinált nyaralás során nem csak alkalmunk nyílik a rumba és szamba üdítő hangulatú fővárosának felfedezésére, de egy varázslatosan kristálytiszta tengervízzel megáldott homokos part menti pihenésre is lesz módunk.

A szamba és rumba kubai fővárosának romantikus világa - Havanna
A Kubáról fent megfogalmazottak fokozottan igazak tehát a csaknem kétmillió főt számláló karibi nagyvárosra, Havannára is, amely a Karib-térség számos mesébe illő üdülőparadicsomához hasonlóan – természeti csodáin és mesés tengerparti szakaszain kívül is – erőteljes hatással van minden ide látogatóra nyaralóra.  Kubai nyaralásunk során általánosságban véve is úgy érezzük kissé, mintha időutazáson vennénk részt. A kolóniák időszakában regnáló teljhatalmú cukorbárók gazdasága, és persze a hamisítatlan retro-szocializmus egy helyen kitapintható sajátos hangulatának köszönhetően a kubai nyaralás valóságosan testközelivé varázsolja a történeti múlt több fejezetének hangulatát.  

A szubtrópusi éghajlattal rendelkező Havanna minden – a globalizált világunktól szinte teljesen érintetlen – szeglete leírhatatlan nyugalmat áraszt, ám ezzel párhuzamosan számos kihagyhatatlan látnivalója mellett igen pezsgő éjszakai élet is várja a az európai és a világ más területeiről érkező turistákat.

Amit Havanna időjárásáról tudni érdemes…
A Karib-tengeri országban az éghajlat éppoly kellemes, mint az emberek modora. Havanna szubtrópusi éghajlattal rendelkezik, amely gyakorlatilag két évszakot különböztet meg. Egy kimondottan esős májustól-októberig tartó nyári évszakot, illetve a november és április között tartó igen száraz és meleg telet. Kétségtelen, hogy Havannában a júliustól augusztusig tartó főszezonban legmagasabb a nappali átlaghőmérséklet, amely 27-28 Celsius fok körül mozog. Kuba trópusi és kimondottan meleg éghajlata tehát az európai tél időszakában is ideális lehet a szigeten tervezett nyaralásunkhoz. Kubában a szeptember és október hónapok a legcsapadékosabbak, amely időszakban rendszerint heves zivatarok formájában hullik a csapadék a Karib-térség legnagyobb szigetére.

Mikor utazzunk?
A kiváló közbiztonsággal rendelkező Havannába a turisták többsége – mint Kuba más helyszíneire általában – mindenekelőtt decemberben, húsvétkor, illetve július és augusztus hónapokban látogat. Kubai nyaralásunk erre a periódusra eső időszakában tehát zsúfoltságra és némiképp magasabb árviszonyokra is fel kell készülnünk, különösen a júliusi és augusztusi hónapok rendkívül meleg időszakában. Havannai nyaralásunkra – mivel fesztiválok és egyéb utcai programok egész évben vannak – a legideálisabb periódus a januártól májusig terjedő időintervallum. Ekkor ugyanis kellemesen meleg – hurrikán nélküli – időjárási viszonyokkal és kisebb tömeggel számolhatunk. 

Havanna és környezetének tengerparti szakaszai
Havanna és Varaderó akár egy út keretében is?
Az utazási irodák kínálatában a Havannai utazást gyakran látjuk – Kuba legrégebbi és egyben leggyönyörűbb tengerparti üdülőhelyként számon tartott – Varadero turistaparadicsommal kombinált nyaralás keretében, ami persze nem jelenti azt, hogy Havanna közvetlen közelében kubai nyaralásunk alatt ne tudnánk élvezni a kristálytiszta tengervíz nyújtotta örömöket. Havanna közvetlen közelében gyakorlatilag hét – Bacuranao-, Tarara-, El Megano-, Santa Maria del Mar-, Boca Ciega-, Guanabo- és a Veneciana tengerpart – fehérhomokos türkizkék tengervíz által körülölelt szakasz közül választhatunk. 

Havanna és látnivalói…
Fakultatív programlehetőségek a Karib-tenger gyöngyszemének fővárosában
A Havannában fellelhető rengeteg gyönyörű spanyol építészeti alkotást szemügyre véve érdemes felkeresnünk Kuba fővárosának óvárosi részét, ahol többek között lehetőségünk van a Castillo del Morro nevű erőd megcsodálására. A napjainkban is Havanna egyik legimpozánsabb turisztikai látványosságának számító erődítmény – amelynek építése már a 16. században elkezdődött, és amelyen a huszadik században egy világítótorony is felállításra került – csaknem húsz méterrel magasodik a tengerszint fölé.

A havannai építmények közül a „Fegyverek terét” körülvevő paloták is említésre méltóak, amelynek legszemléletesebb darabja a – Kolumbusz Kristóf szobrának otthont adó – Főkapitányok Palotája. A 16. századi időkből származó épületek továbbá, – mint a Plaza de Armas, a Fort Castillo de Real Fuerza, valamint a Los Oficios – szintén Havanna legérdekesebb építészeti remekművei közé tartoznak.

Kubai nyaralásunk során nem hagyhatjuk figyelmen kívül Havanna talán leghíresebb építményét, az El Capitoliot. Az eredetileg parlamentnek épült El Capitolio a washingtoni Capitolium mására készült a huszadik század első évtizedeiben, jóllehet napjainkban csak egy minisztériumnak ad otthont. Az épületben tekinthető meg a köztársaságot ábrázoló – egyébiránt tizenhét méteres – szobor is. Nem kizárólag a tradicionális kubai alkoholfélék iránt érdeklődő nyaralók számára lehet érdekes a Ron Havana Club nevű rummúzeum, ahol a helyi jellegzetességnek számító mojitót és cukornád sziruppal ízesített italkülönlegességet is megkóstolhatunk. A számos zenés bár és éjszakai klub mellett minden kubai nyaralást tervező számára ajánlott felkeresni a Havanna városközpontjában található Paraque Centrált, a kubaiak egyik legkedveltebb találkozóhelyét.

Havanna hajóút, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Havanna beszámolók

Kuba

Havanna, Kuba
Címke:

Éld át azt, amit eddig csak Kubában találhattál meg! Mi elhoztuk neked Havanna hangulatát! Tanuld meg te is a Kubai Salsát! Éld át a kubaiak szabadságát és örömét! Legyél igazán AZ! Teljesedj ki a táncban, és találd meg Önmagad! Táncos előképzettség és táncos láb nem szükséges! Partnert mi biztosítunk! Az első alkalom egy próba, ha nem tetszik amit láttál és tapasztaltál, nem kell fizetned érte! Gyere el és tapasztald meg a tánc érzését! www.salsamor.hu Következő utazás Kuba világába: 2008. [...]
A teljes bejegyzés

Havanna hajóút, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Havanna utazási magazin

Havanna éjszakai élete: vesd bele magad a pezsgésbe!

Havanna élénk éjszakai élettel büszkélkedhet, és a pezsgő bárok meg klubok magukhoz vonzzák a turistákat.Vedado városában oroszlánrészt klubokkal találkozhatsz, míg La Habana Viejában bárok, tangó házak és kulturális központok sokasága vár. Havannán a bárok általában éjfél körül bezárnak, de a klubok a korai órákig garantálják a szórakozást. Hétvégén sorban állásra számíthatsz. A legtöbb klubban kötelező dress kód van érvényben, amit az ajtóban álló személyzet érvényesít is. Persze a 18 év alattiak sem léphetnek be a klubba.A hangsúly leginkább a salsán, a latin táncon, a hip hopon, a rockon és az R&B-n van.Almeda Bar, Old Havanna A Parque Central Hotel félemeletén található. Elegáns és csendes bár, ahol megihatsz egy finom italt, és zavaró zajok nélkül cseveghetsz egyet a barátaiddal.Atelier, Havanna Vedado Ez egy hangulatos pince klub, amit a közelmúltban újítottak fel. A show 23:30-kor indul, utána pedig egy vérbeli kubai discóvá alakul át a hely. [...]

Havanna hajóút, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Havanna hajóút, körutazás »
 

Havanna leírás

Havanna

A főváros egyben az ország kulturális, tudományos és politikai központja, de turisztikai rangja is a legelső. Igazi varázsa a város hangulata – különböző építészeti stílusai, széles sugárútjai és híres sétányai – nem beszélve a történelmi nevezetességeiről, amit az UNESCO a Világörökség Tagjai közé sorolt. 20 km-es fürdőzésre kifejezetten alkalmas strandja és 47 km hosszú búvárkodásra kiválóan alkalmas tengerpartja van.

A város két fő szimbóluma:
- La Giraldilla (asturiai néptánc)
- és a Farola del Morro (kerek lámpás).

Van három hely, amit minden ideutazó vágyik megismerni:
- Tropicana szórakozóhely;
- a Bodeguita del Medio
- és a Florida nevu étterem-bár.

A történelmi városrész nevezetességei:
- Tempele: 1828-ban felszentelt és megnyitott, neoklasszikus kis épület. Ez a kiindulópont lehet további sétákhoz a Plazas de Armas, a Székesegyház, és a Plaza Vieja (Öreg tér) és a San Carlos de la Cabana erőd felé.
- José Marti Emlékház: Plaza de la Revolución José Martí (José Martí Forradalom tere).
- Cristo de la Habana: Jilma Mader szobrász alkotása, 18 m magas szobor, a főváros igazi jellegzetessége.
- Museo Nacional de Bellas Artes (Szépművészeti Múzeum) és Callejón de Hammel - szabadtéri afrikai múzeum a Cayo Hueso városrészben.
- Finca Vigía (Vígia Birtok) – Cojímar halászfalu mellett, San Francisco de Paula külső negyedében, ahol a Hemingway Múzeum is található.
 

Havanna hajóút, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Nagykövetség
Cím: Calle G. No. 458.entre 19. y 21. Vedado
Havanna
Előhívó: (53)(7)
Telefon: 833-33-65, 833-34-74, 833-33-46
Ügyelet: Mobil: 880-21-10
Fax: 833-32-86 Havanna hajóút, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.