Thaiföld,Bangkok,egy kis közlekedés beszámolóA felhőkarcoló tövében a bódé

Thaiföld,Bangkok,egy kis közlekedés

15005 megtekintés
bgyongyi (9) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
2006.12.06 - 2006.12.15

Royal Benja 4*, Bangkok, ThaiföldThaiföld,Bangkok (egy kis közlekedés)

December 6-án indultunk Bangkokba. Közvetlen Malév charterrel utaztunk.Késő este indultunk és helyi idő szerint kora délután érkeztünk. A gépen a kiszolgálás kedves volt,az ellátás jó.Itthon -6 fok volt.

Csodálatos élmény volt,amikor kiléptünk a bangkoki repülőtérre és átjárta minden érzékszervünket a 28 fokos meleg,egy különleges virágillat. Minden irányban apró,kedves ,mosolygós emberek. Majd következett egy szintén igazi bangkoki illat:a smog. A reptér másik oldalán, ahol a transzferbuszok állnak,szinte vágni lehet a füstöt.

Elindultunk a világ eggyik legzsúfoltabb városába. A programszervezésnél nagyon fontos tényező az időeltolódás.(+6 óra)Felhőkarcolók,lemezbódék,gyorsvasút,tuktuk,platós kocsi. A kereszteződésekben forgalomirányító rendőrök.Rengeteg motor és végeláthatatlan kocsisor. Úton útfélen furcsa kinézetű füstölgő ételféleségek. Kicsi lakások, melyekben, mint kiderült egyikben sincs konyha. Ez a sokmillió ember mind az utcán étkezik. Hogy miért? Mert konyha nélkül is nagyon meleg van a lakásokban.

Akár órákat is igénybevehet a város egyik végéből a másikig eljutni.

Javaslom próbáljátok ki a gyorsvasutat,kedvező az ára: előre,autómatából lehet rá jegyet váltani. Megtévesztő lehet, hogy a megállóknál egy kasszánál sorbanállást látsz és azt hiszi az ember, hogy jegyet vesz. Pár pillanat alatt megdöbbentem, hogy az odaadott pénzt,mind visszakaptam. Mint kiderült a kasszánál csak címletet lehet váltani,ezt követően oda kell menni az autómatához és a kívánt szakaszra kiváltod a jegyed.

A megállóban mindenki nagyon segítőkész.Nagyon klassz érzés. Bevallom az eljutni valahová sokkal egyszerűbb mutatvány volt, mint a visszajutni ugyanoda, ha érted mire gondolok. A visszaútnál ugyanis több irányból is jöttek-mentek a vonalak,furábbnál furább nevű irányokba,de ott is megkapja az ember a segítséget a helyiektől,ha tudja hová is kellene visszajutnia.

Mindenképpen javaslom a tuktuk kipróbálását.Ez a helyi lélekvesztő közlekedési eszköz. Döbbenetes mit tudnak ezek a fickók.Erre a közlekedési eszközre előre meg kell alkudni. A sofőrök kedvesek és nagyon terepedzettek. Számíthatsz rá, hogy egy életreszóló száguldásban lesz részed és mégis biztonságos.

A gyalog is lehet egy megoldás,de nem sok mindent fogsz látni ebből az óriási nyüzygő metropoliszból.A taxi úgyszintén biztonságos megoldás,bár fontos az előre kialkudott ár. A taxinál is be kell kalkulálnmod,hogy az időre odajutás nem lehet szempont.A taxisofőrök akár egész nap is hozzádszegődnek,elvisznek a nevezetesebb pontokhoz,ne lepődj meg,ha a számukra legjobb üzleteket is útba ejtik,ugyanis jutalékot kapnak minden vevő után.


Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások