Látogatás a BaselWorld-ön: első nap beszámolóBecsi Áron szép asztali órája Áron három dimenziós csoda-tourbillionja Az eredeti Laco repülős óra És újkori kiadása

Látogatás a BaselWorld-ön: első nap

14847 megtekintés
karcsika (368) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
2008.04.06 - 2008.04.10

Basel, SvájcHárom ország érintésével és négy határátlépéssel (Franciaország - Németország - Svájc - Németország - Svájc) megérkezünk a BaselWorld-re. A BaselWorld nagy szabadtéri parkolója Németországban van, onnan busz visz ki a kiállításra. Szuperszervezett minden A parkoló díj 12 EUR egy napra. Kellemes hétfői nap. Belépünk a központi csarnokba a Hall 5, sehol egy ember. Szemben egy kávézó, ott is csak néhány ember lézeng.

A Laco-nál kezdünk, közvetlenül az ETA stand mellett. Repülős órák tömkellege, a régi Wermachtos csodaórára alapozva. A standon van is kiállítva egy belőlük. Az újak szerkezete valami nagy méretű ETA.

Az utat az AHCI standon folytatjuk. Erős kezdés: Herr Lang von Lang und Heyne éppen egy mutatót fabrikál. Jó negyed órát nézzük, az alatt a mutató szára és a szív alakú mutatóvég találkozását simogatja. Ha ilyen tempóban halad kell még vagy két óra, mire a mutató végére ér :).

Az AHCI-nál sincsenek sokkal többen, mint a többi standon, a független órások közül csak Miki Eleta van kint két - ezúttal elkészült - fali ingaórával. (Tavaly is két csodaórája volt kint, csak még nem mutatták is időt, igaz az egyiken két tourbillon is volt.)

Becsei Áront sem találjuk kint hétfőn, Bár némi csodaújdonságra utal egy fekete-ezüst számlapos, feltűnően bonyolult alkatrészt láttató óra. Részletesen holnap.

Jajj nem, volt ott még valaki, de őt nem említem meg, mert tavaly rám szólt, hogy ne fényképezzek.
Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások