Fethiye beszámolóFethiye

19304 megtekintés
karcsika (368) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
2011.08.25 - 2011.08.25

Trendy Palm Beach 4*+, Side, George Town, Kajmán-szigetek, Törökország, Nagy Kajmán-sziget, Anatólia, Török RiviéraMa eljött a napja, hogy meglátogassuk nap közben is Fethiyét. Fethiye az egyik legérdekesebb város ezen a környéken. Napközben egy élettel teli, este egy nagyon nyüzsgő nyaralóváros tele turistával és programlehetőséggel.

A város egy nagyon festői, szigetekkel és hegyekkel határolt öbölben fekszik. A hegyoldalban vannak a líkiak sírok, egy a rodoszihoz hasonló johannita vár. A város maga a hegyek lábánál, a tengerparton fekszik. Van halász és kereskedelmi, valamint jachtkikötője.

Fethiye központja a hosszú homokos strand és a promenád, valamit az a mögötti belváros. (Itt van a tegnap említett halpiac is.)

Fethiye egyik fő programja az öbölben található tizenkét sziget körbehajózása. A hajók közvetlenül a város közepéről indulnak, a promenád végéről.

Fethiyétől alig néhány kilométerre van Ölü Deniz (tegnap előtt jártunk ott), valamint Kayaköy, az 1923-as görög - török lakósság csere során kitelepített város.

Este a legjobb program a halpiac (tegnap erről is írtam). Annyira remek volt a tegnapi vacsora, hogy ma is a halpiacon fejeztük be a napot. Kár, hogy holnap már nem leszünk itt, hogy harmadszor is repetázhassunk friss rákból.


Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások