BaselWorld, AHCI: Becsei Áron beszámolóAHCI stand Torbillion No. 1 kandalló óra Primus nem valami jó képen BaselWorld, AHCI: Becsei Áron

BaselWorld, AHCI: Becsei Áron

28824 megtekintés
karcsika (368) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
5 pont
Téma:
Utazás időpontja:
2008.04.06 - 2008.04.10

Basel, SvájcAz AHCI a független órásművészek szövetsége, nem túl sok taggal, akik hagyományos módon kézzel készítenek órákat, rendszerint kis műhelyekben, nagyon kis sorozatban, egyesével.

Amennyire tudom a AHCI-nak egy magyar tagja van, Becsei Áron, egy fiatal órásmester. Tavaly még csak a Tourbillon No. 1 nevű órájával, egy iciripiciri zappler ingaórával és egy Tourbillon No. 2 nevű óra embriójával volt kint.

Az idén nem jelent meg a No. 2, ellenben ott volt egy Primus névre keresztelt háromtengelyes tourbillon óra.

Áron nagyon szimpatikus legény, kedden volt ideje néhány szót váltani. Saját bevallása szerint a háromtengelyes tourbillon óra két évig készült, gyakorlatilag éjjel és nappal, teljesen saját tervezés és kivitelezés, egészen a befogó szerszámokig.

Szintén Árontól származó információ szerint, neki sikerült először megoldania, hogy a három tengelyes tourbillon (javítsanak ki, ha rosszul tudom csak a Greubel & Forsey és a Jager LeCoultre-nak van hasonló szerkezete) csapjait ne kelljen golyóscsapágyazni, hanem elműködjön hagyományos kőben futó csapokkal is. Saját megfigyelésemet tudom csak közreadni: a billegő a viszonylag sok áttétel ellenére igen lelkesen mozgott (az AHCI standon láttunk erősen hype-olt mestertől nagyon is enerváltan mozgó billegőt).

A képekből a háromtengelyes tourbillon kosarát ábrázoló kép nem saját, Áron honlapjáról (www.bexei.hu) másoltam le.
Hozzászólások a beszámolóhoz


2010.01.27 10:16 szamosi47 (3)
http://rtlklub.hu/video/81509

2010.01.27 09:45 szamosi47 (3)
az RTL video nincs beillesztve ezt potoljátok

2010.01.27 09:51 szamosi47 (3)
az utazási íroda nagyon agressziv nem egy jó társbérlet
Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások