- beszámoló-

9399 megtekintés
karcsika (368) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
2011.03.24 - 2011.03.28

Azt hiszem, hogy aki bármikor is érdeklődött régi búvár órák iránt, az riadt már fel álmából azzal, hogy egy Fifty Fathoms-ot kell azonnal beszereznie, különben bizonyosan boldogtalan öregkor elébe néz. Úgy ötven körüli régi búváróra van a tulajdonomban, , de Blancpain Fifty Fathoms egy darab sem. Igazából élőben is csak egyszer láttam korábban, és ha akkor történetesen van nálam, vagy csak minimális esélyem van arra, hogy kezem ügyébe kerüljön az eladó által kért összeg (egy közepes afrikai ország GDP-je), akkor most nálam lenne a dobozban. Teljesen megőröltem érte, alig tudtam visszaadni az eladónak.

A Blancpain 2007-ben újra kiadta a FiftyFathoms-ot nagyon komoly árcímkét szerkesztve rá, már persze zafír üveggel, kerámia lünetta betéttel és lavórnyi méretben. Az újra kiadásnak az lett az eredménye, hogy míg korábban az eBay-en hébe-hóba felbukkantak aukciós Fifty Fathoms-ok, addig azóta ez a kategória gyakorlatilag eltűnt, ha mégis megjelenik egy nagynéha annak bizonyosan akkora a kikiáltási ára, hogy forintosítani is nagyobb számítás. Az interneten találni egy-két, a Fifty Fathoms-oknak szemtelt oldalt, remek képekkel és leírásokkal. Már ezek az oldalak is alkalmasak a nyugalom megzavarására, de ami a Blancpain standján volt, az nyílt zaklatás.

Az idén az általános trendek szerint a tourbillon és a személyre szabás (véset a szerkezeten) állt a nagyon élvezetes előadások és bemutatók középpontjában, de nem megfeledkezendő a búvár órák legáhítottabbjáról, a stand hátsó részében kialakítottak egy Fifty Fathoms memorial egységet. Három éve is volt nyolc darab, de az idén nem szutykoltak, vagy ötven darab került a vitrinekbe. Ennyit szerintem még senki nem látott egy kupacban, ráadásul viszonylag alapos leírás kíséretében. Jajj, de nehéz feldolgozni az ilyet...


Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások