Virágok és műemlékek Dél- Franciaországban és Észak Olaszországban

3.7pont - 1 értékelés   
Ellátás:
reggeli 
Utazás:
autóbusszal 
Szálláshely:
3* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
17779
Utolsó frissítés:
 
2019.08.22. (Cs)
186 000 Ft / fő (alap ár)
8 nap/7 éj
187 500 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes vidéki transzfer

Felszállási  helyek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Füzesabony, Gyöngyös, Pécs, Szekszárd, Dunaújváros, Budapest. További ingyenes felszállási helyek a határátlépés függvényében: Budaörs, Tatabánya, Győr, Sopron, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Lehetőség van kedvezményes budapesti szállás igénybevételére is, ha a korai transzfer nem megfelelő Önnek.
- Ingyenes parkolás repülős utaknál: ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
Előfoglalási kedvezmény: 3 - 5%, max 10.000,- Ft
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Leírás röviden: 

·  Riviéra pompái: Cannes, Nizza, Monaco
·  Borvacsora a festői Provenceban
·  Igazi csemege: 8 nap alatt 7 világörökség
·  Az olasz elegancia fellegvárai: Milánó és Torino

"Elbűvöl ahogyan a provence-i emberek őrzik hagyományaikat: gyönyörű népviseletbe öltözve vonulnak ünnepeiken és 3 évente kiralynőt választanak."

Program: 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG

Reggeli indulás. Szlovénián keresztül haladva gyönyörködünk a Júlia-Alpok vonulataiba, Olaszországba érkezünk. Szállás, vacsora.

2. NAP: CREMONA – GENOVA – SAN-REMO – FRANCIAO.

Reggel séta Cremonában, Stradivari városában. Dóm, Keresztelő kápolna, Torazzo, mely Európa legmagasabb harangtornya, Milit-loggia. Folytatjuk utunkat a Ligure-tenger partjára, Genovába. Kolumbusz és Garibaldi városában séta. A belváros felkerült a világörökség listájára is. Láthatjuk a St. Laurence katedrálist, Kolumbusz szülőházát, a hercegi palotát és a kikötőt. A várost elhagyva a tengerparti szakaszon több mint száz alagúton átha­ladva tartunk Franciaország felé. A határ előtt letérünk a sztrádá­ról és sétálunk a Virágok Riviérájának legelegánsabb városában, a dalfesztiválról is híres San Remoban. Jól esik a kis séta a buszo­zás után, a hangulatos tengerparti településen. Szállás a nizzai tengerpart közelében (2 éj). Este fakultatív vacsora.

3. NAP: MONACO

Aki akarja, ezt a napot a tengerparton napozással töltheti. A különlegességre vágyóknak azonban javasoljuk, hogy a dél­előtti pihenés után, délután jöjjenek velünk egy fakultatív programra, a világ legelegánsabb mini államába, Monacoba. A nizzai tengerparton haladunk végig, gyönyörködve a városban és a pálmafás sétányban. A várost elhagyva megállunk a híres Eze Parfümgyárban. A parfümök illataival eltelve folytatjuk utunkat a mini államba. A több mint három órás monacoi város­nézéses programunk során bemegyünk a nagyhercegi palotába, majd az Óceonográfiai Múzeumba. Mindkettő a nagyherceg­ség jelképei. Folytatva programunkat érintjük a katedrálist, a kikötőt és a Casinót, ahol a szerencséjüket is kipróbálhat­ják a vállalkozó kedvűek. Garantált fakultatív kirándulás Monacoba (2 belépővel): 40 €.

4. NAP: CANNES – MARSEILLE – IF – ARLES

Továbbindulunk Cannes-ba, ahol a híres Fesztivál-palota környé­két keressük fel. A Cote d’Azurt elhagyva Provance-on keresz­tülhaladva érkezünk Marseille-be. A város ékessége az Öreg kikötő és a tengerparti sétány. Ezt követően, aki akar, áthajóz­hat velünk a közeli szigetre. Itt található If vára, ahol Monte Cristo grófja is raboskodott. Marseille-t elhagyva megállunk egy francia boros gazdánál. Először megnézzük az ültetvényt, majd követ­kezik a fakultatív vacsora, mely borkóstolóval van összekötve, ahol fehér- rosé- és vörösbort ízlelhetünk meg. A borokhoz egy hidegtálas vacsorát kap a csoport. A végén természetesen lehet vásárolni is. A borkóstoló és a hidegtálas vacsora azoknak, akik igényelték az út idejére a fakultatív vacsorát, nekik ezen a napon ez a vacsorájuk, a borkóstolóval kiegészítve. Arra is van lehető­ség, hogy valaki a helyszínen kérje ezt a borkóstolós vacsorát. (Fizetés a helyszínen). Szállásunk Arles környékén lesz (2 éj).

5. NAP: ARLES – NIMES – PONT DU GARD – AVIGNON

Ezen a napon három olyan helyet is felkeresünk, mely a világ­örökségek listáján is szerepel. Először Arlesba lesz városnézés. Van Gogh is imádta ezt a várost, az egyik legtermékenyebb kor­szaka is idekötődik. Megnézzük az Amphiteatrumot, az Ókori színházat, a St. Trophime templomot. Provence tartományban, a levendulák hazájában haladunk tovább. A nap során, aki haza akarja vinni ezt a különleges illatot, annak van lehetősége arra, hogy különböző kiszerelésekben vásároljon a környék jellegze­tes virágait rejtő kis illatzsákokból. Nimes-be érve régi római emlékek fogadnak: Amphiteatrum, Katedrális, belváros, Szt. Pál templom, Négyzetes ház. Nimes az egyik legszebb dél-francia város, erről Önök is meggyőződhetnek. Továbbutazva a világ leghíresebb vízvezetékét, a Pont du Gard-ot tekintjük meg. Ez a monumentális építmény a római építészet remekműve, melyet ma hídként használnak. Ezt követi a Pápaság volt központja, Avignon. A XIV. században hét pápa lakott a ma is jó állapot­ban lévő palotában. Mellette látható a román és gótikus stílusú katedrális. Feltétlenül le kell fényképezniük még a városban a színházat, a városházát és a híres Csonkahidat. Este érünk vissza szállásunkra.

6. NAP: ORANGE – GRENOBLE – TORINO

Orange városába indulunk reggel. Utunkat végig a mediter­rán növények látványa színezi. A központba érve megtekint­jük a Diadalívet, majd a világörökség listáján is szereplő római kori antik színházat és környékét. Folytatjuk utunkat a Francia- Alpokba. Itt a legismertebb városban, a téli olimpiának is ott­hont adó Grenobleben állunk meg. Elámulunk a körülöttünk magasodó több mint 3.000 m magas csúcsokon. Csodálatos az itt-ott megjelenő hófoltok látványa a nyári kánikulában. Megnézzük a katedrálist, az Igazságügyi Palota épületét, Stendhal szülőházát és a belvárost. Ezt követően, aki akar, az egy látványos hegyi felvonózáson is részt vehet. A kabinnal pil­lanatok alatt emelkedve megyünk fel a kilátóhoz. Menetközben és a hegytetőről mesés kilátás tárul elénk a városra, az Isere folyóra és a környező hegyekre. Programunk után a többezer méteres csúcsok közt kanyarogva és a híres Frejus alagúton keresztül érkezünk Olaszországba. Szállás Torinónál.

7. NAP: TORINO – MILÁNÓ – GARDA-TÓ

Délelőtt megtekintjük Torino látnivalóit: Dóm, a Szent Lepel kápolna, (melyben őrzik a katolikus egyház híres ereklyéjét), a királyi palota és Kossuth Lajos lakóháza. Lombardia központjába, Milánóba kora délután érkezünk. Felkeressük a világ egyik leg­szebb templomát, a Dómot, majd a Scala épületét. Természetesen lesz szabadprogram is mely során gyönyörködhetünk a divatvi­lág egyik vezető városának kirakataiban, ruhakölteményeiben. Milánói nézelődésünk után a Garda-tóhoz buszozunk, ahol sétá­lunk a tóparton. Láthatjuk a sirmionei várat, és aki akar, egy han­gulatos hajókirándulást is tehet a tavon. Este érjük el szállásunkat.

8. NAP: MIRAMARE KASTÉLY – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

 

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben egy kis kitérőt teszünk a Trieszt mellett lévő Miramare kastélyhoz, mely az osztrák császárok kedvelt üdülőhelye volt. Közvetlenül a ten­gerpartnál lévő, szépen berendezett kastély megtekintése után hazautazás. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


Minimum létszám: 35 fő.

Belépők:
Monaco-Oceonográfiai Múzeum 14 EUR
Hercegi Palota 8 EUR
Orange, antik színház 7 EUR
Grenoble 7 EUR
Miramare kastély 6 EUR
Összesen: 41 EUR 

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 

 
Töltődik a foglalási lap


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.