Isztria - Dalmácia - Montenegro

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió 
Utazás:
autóbusszal 
Szálláshely:
3* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
163155
Utolsó frissítés:
 
2020.10.05. (H)
133 800 Ft / fő (akciós alapár)
7 nap/6 éj
135 300 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért1. nap:
Szeged – Budapest – Rijeka – Opatija - Crikvenica (520 km)Elutazás a kora reggeli órákban Sze­gedről. Utazás a Budapest–Nagy­kanizsa–Letenye–Zágráb–Karlovac útvonalon az isztriai félszigetre. Trsat ősi vára mellett elhaladva késő délután érkezünk a tengerhez. Fiume, a monar­chia egykori kikötővárosa (ma: Rijeka) híven őrzi a történelmi idők hangulatát. Sétálunk a város főutcáján, megtekint­jük XVII. századi barokk városkapuját, a kormányzósági palotát és a színház épületét, élvezzük az ország egyik leg­nagyobb tengeri kikötőjének hangula­tát. Tovább utazva a „boldog békeidők” szépséges Abbáziájával (ma: Opatija) ismerkedünk. A város már a XIX. szá­zadban a Monarchia legjelentősebb üdülőhelye volt, máig megőrizte annak hangulatát. Kellemes klímája, gyönyö­rű fekvése miatt egész évben kedvelt nyaralóhely. Szállásunk Crikvenica kör­nyékén lesz.

2. nap:
Plitvicei Nemzeti Park (360 km)A kora reggeli órákban dél felé in­dulunk. Útközben meglátogatjuk a Dinári-hegységben húzódó Plitvicei Nemzeti Park húszezer hektáros terü­letét, ahol a 16 tagból álló - egymással kisebb-nagyobb vízesésekkel egybe­kapcsolt - tórendszer páratlan látvá­nyosságot ígér. Az érintetlen természet e csodájának bejárása után folytatjuk utunkat Šibenikbe, ahol 2 éjszakai szállásunk lesz.

3. nap:
Šibenik és a Krka vízesések (60 km)Reggeli után Šibenik UNESCO által is védett világörökségi óvárosával ismerkedünk. Sétálunk a hamisítat­lan tengermelléki hangulatot tükröző óvárosában, ahol láthatjuk a magyar múltat is idéző ferences kolostort, a gyönyörű reneszánsz városházát és a Szt. Jakab dómot, majd szabadidő. Délután továbbutazunk a közeli Krka vízesésekhez, amely minden Dalmáci­ába látogató turista számára kötelező látványosság, felejthetetlen élmény. A legnagyobb, közel 50 m-es vízesés lábánál fürdőzésre is van lehetőség. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap:
Trogir és Split (310 km)Ezen a napon két világhírű UNESCO által védett dalmát városba, Trogirba és Splitbe látogatunk. E városok nemcsak magyar vonatkozásaikról ismertek, hanem arról is, hogy itt közel 2000 év történelme elevenedik meg a sze­münk előtt. A minden oldalról tenger által ölelt trogiri óváros főtérére hida­kon és szűk utcácskákon jutunk el, a XIII. századbeli Szent Lőrinc dóm Dal­mácia egyik legszebb román stílusú műemlék székesegyháza, a lenyűgöző pálmafás sétányon pedig örömmel „korzózik” minden turista. Innen Dal­mácia második legnagyobb városába, Splitbe utazunk. Történelmi jelentősé­gét Diocletianus császárnak köszön­heti, majd a Velencei Köztársaságnak, ahová majd 400 évig tartozott. A város fő nevezetessége Diocletianus palotá­ja, benne Szent Dujmó templomával, a császári mauzóleummal. Szabadidő, majd tovább utazunk az Adriai-tenger­part mentén. Szállásunk 3 éjszakán át Dubrovnik környékén lesz.

5. nap:
Egész napos pihenés a tengerparton vagy Dubrovnik történelmi városfalai között veszünk elReggeli után egész napos pihenés a tengerparton, megmártózhat a tenger­ben és élvezheti kényeztető simogatá­sát vagy jöjjön velünk! Fakultatív aján­latunk: egész napos városnézés során helyi vezető kíséretében ismerkedünk Dalmácia legszebb városával, mely­nek XV-XVI. századot idéző óvárosa a világörökség része. A legfontosabb látnivalók között a gótikus városháza, a városvédő Szent Balázs temploma, a főúri palotákkal szegélyezett főutca (Stradun), valamint a ferencesek és a dominikánusok nagyszabású kolosto­rai között sétálunk. A Dubrovnikot kö­rülölelő közel 2 km hosszú és néhol 25 m magas városfal a reneszánsz védel­mi építészet remekműve. Európában ezek a falak maradtak fenn legépebb állapotban! (a sok lépcső és drága be­lépőjegy miatt csak egyénileg ajánljuk a felmenetelt a városfalra) Dubrovnik valójában műemlék város, de élete mégis tele van pezsgéssel – élvezzük hangulatát, leülünk egy kávéra, aperol­ra majd a délutáni órákban szálláshe­lyünkre térünk vissza.

6. nap:
Egész napos pihenés a tengerparton vagy Montenegróba kirándulunk (230 km)Választhatja az egész napos sza­badidőt, pihenést a tengerparton. Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk, felkeressük Montenegró vadregényes, gyönyörű tengerparti öbleit. Az Orjen és Lovćen hegységek közel 2000 m-es vonulatai közé szoruló Kotori-öböl egyike Európa legdélebbi fjordjainak. Kotor ősi múltra visszatekintő közép­kori óvárosa az UNESCO védelmét él­vezi (Szent Trifun székesegyház, itáliai stílusú palazzo-k, hangulatos piacterek és sikátorok). Montenegró turista fővá­rosa Budva már a 21 km hosszú „rivi­érán” fekszik, elegáns kis történelmi városmagja a különböző mediterrán kultúrák keveredéséről tanúskodik. Visszaúton átkompozunk a Kotori-öböl legkeskenyebb pontján, a Verige-szo­roson. A kora esti órákban érkezünk vissza szálláshelyünkre.

7. nap:
Mostar - Neretva völgye - Budapest - Szeged (780 km)Reggeli a szállodában, majd hazafelé indulunk. Útközben megállunk Mostar­ban (UNESCO Világörökség), megte­kintjük nevezetességeit, többek között a nemzetközi összefogással újjáépített középkori török hidat, a város régi me­cseteit és híres bazárját. A varázslatos Neretva-völgyben folytatjuk utunkat Eszék felé. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban. Kecskemét-Szeged útvonalon csatlakozó utasainkat a felszállási helyre transzferáljuk. (Az oda és visszaút nem azonos! A Bu­dapest-Nagykanizsa útvonalon csat­lakozó utasaink hazautazásuknál ezt vegyék figyelembe.)x
 
Töltődik a foglalási lap


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.