Alpesi őrjárat

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió 
Utazás:
autóbusszal 
Szálláshely:
3* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
144546
Utolsó frissítés:
 
2019.09.26. (Cs)
129 500 Ft / fő (alap ár)
5 nap/4 éj
131 000 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

1. NAP: BUDAPEST – SZLOVÉNIA – SKOCJAN

Reggel Nagykanizsa irányába indulunk Budapestről, és Tornyiszentmiklósnál lépünk át Szlovéniába. Utazásunkat autó­pálya pihenőkben szakítjuk meg, így érünk el Szlovénia egyik világörökségéhez, a Skocjáni-cseppkőbarlanghoz. Kb. 2 km-es gyalogtúrát teszünk a barlangban, ahol a szép cseppkövek mel­lett a hegy belsejében lévő mesés szurdok látványában is gyö­nyörködhetünk. A túra során komoly szintkülönbségeket teszünk meg, nagy élményt fog jelenteni a 45 m mély szurdok feletti hídon történő átkelés is. Nem véletlenül hívják Szlovénia „Grand Canyon”-jának ezt a látványosságot, mely méltán része az UNESCO világörökségének. Este érkezünk szlovéniai szállásunkra.

2. NAP: KRANJSKA GORA – DOLOMITOK

Reggel megyünk Kranjska Gora érintésével a Jasna-tóhoz. Rendkívül szép a panoráma. Előtérben a smaragdzöld színű tó, háttérben a Dolomitok látványos vonulatai. Ezt követően Ausztria déli részén utazunk Olaszország Süd-Tirol vidékére. San Candidonál felvonózunk a Haunold hegyre. Fent gyönyörködünk a panorámában, majd tehetünk egy könnyű sétát a Dolomitok lábainál lévő hegyen. Ezt követően, aki szeretne, gyalog jöhet le a hegyről. Ez a lefelé túrázás viszonylag kényelmes, nem megeről­tető, ellenben nagyon látványos. Programunk összesen kb. 3,5 óra. Kellemesen elfáradva buszozunk szállásunkra, mely közel 1.400 m magasságban, egy fenyves erdő közepén található, ahol körbe­ölelnek bennünket a Dolomitok legismertebb csúcsai (3 éj).

3. NAP: PRAGSER WILDSEE – SAN CANDIDO

Alpesi őrjárat címmel játsszák a TV-ben azt a filmsoroza­tot, amelynek helyszínén, a Dolomitokban töltjük ezt a napot. Sétálhatunk a mesés Pragser Wildsee partján, és felkeressük a filmbéli, látványos helyszíneket. A Pragser Wildsee Tirol egyik legszebb tava, mely 1.496 m magasan fekszik. Körbesétáljuk a festői tavat (3,5 km). Rendkívüli az a látvány, ahogy a hegyvo­nulat tükröződik a tó sötétzöld színében. A délután nagy részét San Candidoban és környékén töltjük. Először a Sexten felvo­nóval felmegyünk a 2.434 m magas hegy kicsit alacsonyab­ban lévő kilátópontjához, állomásához. Aki túrázni akar, annak erre is lesz lehetősége a felvonó felső állomásánál, a Dolomitok pazar fennsíkján. Felvonóval, majd buszunkkal érünk vissza San Candidoba, mely 1.173 m magasan fekvő városka. A település legféltettebb kincse az apátsági templom, mely a tiroli román kori egyházi építészet gyöngyszeme. Esti órákban szállásunkon már vacsorával várnak.

4. NAP: BRUNECK – RAINBACHFALL

A mai programunkat művészeti látványossággal kezdjük. Először a St. Sigmund gótikus templomot csodáljuk meg a páratlan szépségű XV. sz-i szárnyas oltárával. Továbbhaladva a lódengyártásáról híres olasz kisváros, Bruneck következik, mely a környék legjelentősebb települése. Az óvárosban teszünk sétát, melyet XV–XVI. századi házak díszítenek. Ebben a város­ban található a híres hegymászó R. Messner életét bemutató múzeum is. Ezután a Taufer-, majd a Rain-völgy természeti cso­dáiban gyönyörködünk. Megállunk a Rainbach-vízesés közelé­ben. A három szakaszban lezúduló zuhatag teljes hossza eléri a 200 m-t. Ez Dél-Tirol legjelentősebb és legnagyobb vízesése. A vízesés mellett jól kiépített túraúton gyalogolunk felfelé, miközben lenyűgöz bennünket a három nagy szakaszban lezú­duló víztömeg. (Kb. 3,5 órás túrázós program). A már megszo­kott szállásunkra a kora esti órákban érkezünk vissza.

5. NAP: WÖRTHI-TÓ – SZOMBATHELY – BUDAPEST

Reggel elhagyjuk Olaszországot és Ausztriába érkezünk. A Wörthi-tó és a körötte lévő települések meseszépek. A gyöngyszem, a tó névadója, Maria Wörth. Itt állunk meg és sétálunk a városkában, melynek fő értéke a tóra néző két középkori temploma. Természetesen ezeket is megnéz­zük. Programunk után, Szombathely – Győr útvonalon érke­zünk vissza Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


 
Töltődik a foglalási lap


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.