Start Utazás Védőháló: csődvédelem felsőfokon

Amikor a Start Utazásnál vásárol utat, nagyobb biztonságban van, mintha közvetlenül a utazásszervezőnél foglalna


Mit tesz Start Utazás az Ön biztonságáért

Nagyon odafigyelünk, hogy mely utazás szervezők útjait értékesítjük. Nagyon szigorúan választjuk ki a partnereinket, és ennek a fokozott gondosságnak meg is van az eredménye: az elmúlt 15 évben a Start Utazás ügyfelei rendre kimaradtak a nagy utazás irodai csődökből.

A Start Utazáson megjelenik minden legalább jó minőségű, itthon kínált utazás, és komolyan gondoljuk, hogy nem célszerű olyan utat vásárolni, amit itt nem talál meg.

Mi történik, ha az Ön nyaralásának szervezője csődbe megy

Magyarországon minden utazás szervezőnek kell vagyoni biztosítékának lennie, amiből csőd esetén fieztni lehet a kint rekedt utasok hazaszállítását, és a még el nem utazott ügyfelek kártalanítását. A vagyoni biztosítékot leggyakrabban biztosító társaságok adják, ritkábban az utazás szervező készpénz óvadéka hivatott ezt a feladatot ellátni.

Ha bekövetkezik a csőd, akkor a biztosítékot nyújtó - pl. biztosító társaság -, a rendelkezésre álló összegből először hazahozza a küldföldön maradtakat, a fennmaradó összeget pedig szétosztja a károsult utasok között, a befizetések arányában.

Kevés olyan igazán sokakat érintő csőd volt azonban, amikor a vagyoni biztosíték elég volt mindenki maradéktalan kifizetésére. A nagy csődök esetén (Best Reisen, 5Kontinens, Aeroviva) a befizetett összeg mindig csak egy része (sokszor egészen kis része) térült meg az utazásra váró ügyfeleknek.

Mi a Start Utazás Védőháló

Ezért mi a Start Utazásnál az utazás szervezők gondos megválasztásánál sokkal tovább mentünk: másodlagos biztosítást kötöttünk minden utasunkra.

Ennek értelmében ha Önnek a Start Utazásnál foglalt utazását az utazás szervezője nem tudja teljesíteni, és a vagyoni biztosítéka sem elegendő arra, hogy teljes mértékben kártalanítsa Önt, akkor a Start Utazás biztosítója vállalja, hogy biztosítási kötvényben meghatározott feltételek szerint az Önnek az utazásszervező vagyoni biztosítékából járó pénzt kiegészíti a ténylegesen az úti költségre megfizetett összegre.

Példa: Ön az utazásra befizetett 100.000 Ft-ot.
Az utazás szervező biztosítója visszatérít 30.000 Ft-ot.
Ekkor az első körös kártalanítás után a Start Utazás biiztosítója megfizeti Önnek a maradék 70.000 Ft-ot.


Ilyen komoly biztosítékot Magyarországon csak a Start Utazás kínál Önnek.

Mit kell tennem, ha szükség van rá?

Egyelőre nincs külön teendő, a védőháló automatikusan vonatkozik Önre, amikor a Start Utazásnál foglal.

Ha Önt egy utazás szervező csődje miatt kár érte, akkor első lépésben az utazás szervező biztosítója vagy vagyoni biztosítékot kezelő bankja fogja Önnek kifizetni a vagyoni biztosítékból Önnek járó részt. Ez az utolsó 10 évben történt csődök esetén a volt, hogy csak a befizetett összeg 22%-át tette ki.

Amikor az első kártalanítási eljárás lezárult, és önnek nem térült meg a befizetett részvételi díj 100%-a, akkor a kell igényét a Start Utazásnak benyújtania, hogy a fennmaradó részt a Start Utazás biztosítója vissza tudja fizetni Önnek.

A Start Utazás Védőháló hátterét adó biztosítási kötvény száma: VBB69108/121560

BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.