Pag nyaralás

A Pagi nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Pagi nyaralás, a Pagi nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Pagi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A Kvarner-öböl vadregényes szigetvilágának egyik leghosszabb szigete, amelynek legismertebb jelképe az itt készített gyönyörű csipke és az ízletes juhsajt. Tengerpartja apró kavicsos, néhol homokos ill. sziklás.

Az összes Pag nyaralás »

Az összes Pag nyaralás »

Pag ismertető

Pag Sziget

A sziget Adria egyik legnagyobb szigetei közé tartozik, melynek 270 kilométer hosszú partját számos öböl és strand tarkítja, melyből a legterjedelmesebb 27 kilométeres. Akad itt éppúgy homokos, mint kavicsos tengerpart, de akármelyiket is választjuk a garantáltan kristálytiszta tenger tartozik hozzá. Talán éppen ezért is válhatott Pag szigete idegenforgalmi központtá.

A sziget növényzete igen szegényes, leginkább kopár síkságok jellemzik, ám unikális értékekben annál gazdagabb. Ilyen például a messze földön híres pagi csipke, az ellenállhatatlan sajtjaik és sültjeik melyek az errefelé gyakorta legelésző birkákból készülnek. És ha már sült hús, akkor elengedhetetlen a só, melyért szintén nem kell messzire menni hiszen itt találhatóak a terület legrégebbi sólépárlói. A kíváncsiak akár meg is tekinthetik, hogyan készül hagyományos eljárással az igazi tengeri só.

A sziget városai közül érdemes megemlíteni Novalját mely Pag városától északra található és igen kellemes fürdési lehetőségeket biztosít az idelátogatóknak Zrče nevű strandja.
Ha kultúrával egybe kötött sétára vágyunk érdemes ellátogatni a már említett Pag városába, ahol megtekinthetjük a város erődményeit és műemlékeit. Pag nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Pag leírás

Az Adria ötödik legnagyobb szigete, 60 km hosszú, szélessége 2-10 km-ig változik. Igen tagolt, sok félszigete és foka, számos mélyen bevágódó öble van. Sajátos bája, napsütötte, hófehér sziklarengetege csábítja a tenger szerelmeseit. Messzeföldön híres az itt előállított juhsajt és a csipke.

Megközelítése legegyszerűbben Priznától komppal Novalja városkába, vagy Zadar felöl a \"Lubaci kapu\" nevuű szoroson átívelő  Maslenica-i hídon keresztül. Ez utóbbi útvonalon először Pag városba érünk.

Azoknak ajánljuk, akik a világ forgatagától távol, nyugodt, eldugott helyen kívánják eltölteni szabadságukat.
A sziget központjában a XV.sz-i eredetű Pag városa különleges hangulatot áraszt barátságos utcáival, vendéglátó helyeivel. A római idők óta lakott város, Novalja pedig meleg vizű, aprókavicsos öblével, fenyőerdeivel vonzza a látogatókat.

Letenyétől kb. 365 km.

Programajánlat: Zadar és Sibenik óvárosa, az ókori amfiteátrum Pula-ban, Nin óhorvát templomocskái, Krk, Cres és Rab szigete, Brijuni-szigetek, Plitvicei-tavak, Ucka-hegység, Észak-Velebit-hegység, Paklenica Nemzeti Park, Kornati-szigetek, Krka-vízesés.

Pag nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság horvátországi képviselete:
Zágráb:
Pantovzak 255-257, 10 000 Zagreb
Tel: 385-1-4890-906,
Fax: 385-1-457-9301

A Horvát Köztársaság magyarországi képviselete:
1065 Budapest, Munkácsy Mihály utca 15.
Tel:  354-1315, 269-5854, Fax: 354-1319

A horvát pénzt illetően az egyes személyek a Horvát Köztársaságba, ill. a Horvát Köztársaságból max. 2.000 Kunát vihetnek magukkal. A háziállatok ideiglenes, rövid időre történő bevitelét illetően (a tulajdonos turistaútja során, háziállatok kiállításán történő részvétel céljából és hasonlók) a tulajdonos köteles a háziállatot bejelenteni a horvát vámszervek munkatársának. A tulajdonosnak emellett rendelkeznie kell a következő dokumentumokkal: a kutya, vagy macska gazdájának rendelkeznie kell a háziállat oltási könyvével, amelyen szerepelnek az állat azonosító adatai és azonosító jelei. A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal kellett megtörténnie. Egyéb háziállatok tekintetében (díszmadarak, teknőcök és hasonlók) állatorvosi bizonyítvány szükséges arról, hogy a háziállat egészséges, amelyben szerepelnie kell a következő adatoknak: származás, azonosító jelek, egészségi állapot.

A Horvát Köztársaságba gépjárművel történő beutazás során az érvényes vezetői engedély és forgalmi engedély mellett rendelkezni kell a beutazáshoz használt gépjárműre vonatkozó érvényes nemzetközi biztosítási zöldkártyával is. Személyautók, csónakok, hajók, lakókocsik és más szállítóeszközök ideiglenesen max. 6 hónap időtartamra vihetők be, olyan szállítóeszközök tekintetében,

  • amelyet ideiglenesen visz be az országba állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldi munkahellyel rendelkező személy,
  • amelyet saját szükségletei céljából használ állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldön ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező személy,
  • amelyet külföldön regisztráltak, illetve helyeztek forgalomba az állandó külföldi lakcímmel, külföldi munkahellyel, vagy külföldi telephellyel rendelkező személy nevére.

A fent említett személyek külön formális eljárás nélkül bevihetnek különböző személyes tárgyakat, beleértve a speciális és sportfelszereléseket, amelyekre szükségük van a Horvát Köztársaságban való tartózkodásuk során pihenés, szórakozás, egészségmegőrzés, stb. céljából. Kulturális javak (ritka gyűjtemények, archeológiai leletek, képek, szobrok, régi könyvek, stb.) csak a kulturális örökség védelmét ellátó és ebben illetékes hatóság engedélye alapján vihetők be az országba, illetve ki az országból.

Pag nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.