Dalmácia világörökségei és szigetvilága - NYARALÁSSAL 6nap/5éj

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli 
Utazás:
autóbusszal 
Szálláshely:
3* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
225178
Utolsó frissítés:
 
2019.08.21. (Sze)
109 900 Ft / fő (alap ár)
6 nap/5 éj
114 329 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

Rövid ismertető

Utunk során megcsodálhatjuk aKrka Nemzeti Parkbana lélegzetállító zuhatagrendszert és a vízeséseket. Felfedezzünk a világörökség részét képező "földi mennyországnak" nevezettDubrovnikot,áthajózunkLokrum- szigetre. SétálunkMostarban, BlagajbanésPociteljbenis. FelkeressükKorcula-szigetét, majd megkóstoljuk a Peljesaci borokat. Hajókirándulás alkalmával meglátogatjuk az Elafiti szigeteket is. A gazdag program mellett marad még idő a csobbanásra is a szikrázó Adriai-tengerben.


Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Nincs éjszakai utazás!
Szükséges úti okmány
:érvényes személyigazolvány vagy útlevél.


Szállás

07.19 dátumon: Neum - H.Villa Nova**** 2 ágy, fürdőszoba hajszárítóval, hűtő, klíma, SAT-TV, telefon, széf, részben erkélyes és tengerre néző. (Csak az erkélyes és tenger felőli erkélyes szobák pótágyazhatók) A tengerparton fekvő Neum közigazgatásilag Bosznia és Hercegovina-hoz tartozik.
08.21 dátumon: Neum H.Sunce***(2 ágy, fürdőszoba hajszárítóval, telefon, TV, klíma, ingyenes WiFi, a szobák részben erkélyesek). Csak erkélyes szoba pótágyazható. A tengerparton fekvő
Neum közigazgatásilag Bosznia és Hercegovina-hoz tartozik.


Ellátás (krt)
5 reggeli (svédasztalos), felár ellenében (svédasztalos) vacsora.


Fel- és leszállási lehetőség

(felár nélkül)Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
Időpontok

2019.
Július 19-24. Gyűjtőjárat: EGER, SZEGED (9900 Ft/fő)
Augusztus 21-26.


Hasonló, rövidebb program (4 nap/3 éj) részletek:
*Dalmácia világörökség pünkösdkor 06.07-10. ITT
*Dalmácia világörökség és mandarin szüret 10.03-06. ITTProgram

1. nap: Krka vízesés
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. Utunkat megszakítjuk egy frissítő sétávala Krka Nemzeti parkban, mely a Plitvicei-tavak mellett a leglátogatottabb horvát nemzeti park. Megcsodáljunk a zuhatagrendszert, a vízeséseket, ahol 100 méter széles víztömeg, 5 teraszról, 17 lépcsőn keresztül zuhan alá. A Krka folyó vízének varázslatos játékán és zubogásán felül élvezhetjük a környező ösvényeken megtett sétákat is. Ezek az ösvények főként az ősi idők útjainak vonalát követik, amiről számos kőhidacska is tanúskodik. Felfrissülten folytatjuk az utunkat Neum felé, a szállásunkra. A nemzeti park belépőjegye a helyszínen fizetendő.

2. nap: Strandolásvagy fakultatív kirándulás: Dubrovnik, Lokrum sziget
A világörökség egyik büszkeségét keressük fel az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásunkon. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel a költők által `földi mennyországnak”, vagy "a dél smaragd szépségének” is nevezett Dubrovnik-ban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva, pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Majd kis hajókra szállva (kb.15 perc) a csodás Lokrum- szigetreérünk, mely egykor Habsburg Miksaosztrák főherceg tulajdona volt. Manapság az egzotikus fák és növények sokasága egy gyönyörű arborétumban talált helyet, a középkori kolostor mellett. A zöld sziget és a kristálytiszta kék tenger lélegzetelállító harmóniát alkot. Visszatérünk Dubrovnikba, aholmindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfalon.Visszaérkezést követően, vacsora előtt marad még idő a part menti lazításra, strandolásra.
Részvételi díj: 45 EUR/fő.

3. nap: Strandolásvagy fakultatív kirándulás:Pocitelj,Mostar, Blagaj ebéddel
A mai, egész napos kiránduláson Boszniába, első megállóként, utunkPocitelj-be vezet, aholszinte megállt az idő, ma is úgy néz ki, mint pár száz évvel ezelőtt. A város a helyi Hollókő: olyan állapotban maradtak fent az épületei, ahogy annak idején megépítették őket. Majd a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városba,Mostar-ba látogatunk. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Majd Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézünk meg, mely Mostar legismertebb dzsámijának számit. Jó formában lévő utasaink a kilátóhoz is felmehetnek (kilátó ára külön fizetendő), hogy jobban megértsük a helyi lakosságot a mostari török házba is benézünk, mely egy jellegzetes muszlim ház. Élményekkel telve ideje, hogy megpihenjünk egy adag csevap mellett, melyre vendégül látjuk kedves vendégeinket!Mostar után a Buna folyó forrása mellett található Dervis házba,Blagaj-ba is benézünk és egy sétát teszünk gyönyörű környezetben, sziklafalba épült derviskolostor látható itt. Részvételi díj: 35 EUR/fő.


4. nap: Strandolásvagy fakultatív kirándulás:Korcula sziget és stoni "mini kínai fal", borkóstolóval.
Mai buszos kirándulásunk a Peljesac-i félsziget hegyes, szőlőtőkékkel borított táján halad, majd áthajózunk Korcula városába. Ez az a középkori kincses város, ahol a híres utazó, Marco Polo született és ahol több műemléket, legendát és mesét őriztek meg, mint másutt. A városnézés alatt többek között felkeressük az ő házát is, a Szent Márk székesegyházat, mely 150 éven át épült, Szabó Lőrinc emléktábláját és a város falait. Szabadidő után visszahajózunk, majd megkóstoljuk a messzi földön híres peljesaci borokat egy jellegzetes dalmát konobában. Szállodánk felé indulva még megállunk Ston városkában, mely fölött magasodik a nagy 5,5 km hosszú stoni fal. Ez a fal a kínai nagy fal után, a második legnagyobb és a XIV. század titkait őrzi. Belépő ellenében mindenki kedve szerint körbe járhatja a felújított, kisebb-nagyobb emelkedővel tarkított falat. A visszaérkezést követően marad idő még strandolásra is az Adria kristálytiszta vízében. Részvételi díj: 35 EUR/fő.

5. nap Strandolásvagy fakultatív hajókirándulás Elafiti szigetekre
Ismét tengerre szállunk, hogy felkereshessük a környező csodálatos, vadregényes Elafiti szigeteket, Jakljan, Sipan, Lopud számos természeti csodával vár minket, és a program során lesz idő fürdésre is a kristálytiszta tengerben. Ne maradjon le az élményről! Részvételi díj: 40 EUR/fő.

6. nap Split
Reggeli után észak felé indulunk a világ egyik legszebb tengerpartjamentén, a festői Biokovo-hegység árnyékában. A buszozást megszakítjuk egy remek sétával a bűbájos, nyüzsgő, mediterrán hangulatú Split-ben.Közép-Dalmácia fővárosa, ahol teljes szépségében láthatjuk Diocletianus római császár gigantikus palotáját, - melynek eredeti falai az óvárost ölelik át, - a Szt. Domnius Katedrálist a szfinxekkel, az Aranykaput, és a városi piacot. Split után búcsút intünk az Adriának és irány haza. Hazaérkezés az esti órákban.

Néhány kedvcsináló videó a városokról:

Dubrovnik: ITT!
Split:ITT!
Felárak és belépők


Üdülőhelyi díj 12 év felett: 3 000 Ft/fő/5éj
Vacsora felár (svédasztalos):12 500Ft/fő/5éj
Erkély felár:7 500Ft/fő/5 éj.
Tenger felőli erkély felár: 14 000 Ft/fő/5 éj.

Kedvezmények:
-2. ágyon 12 évig:-17 000 Ft/fő
-3. ágyon 12 évig (erkélyes vagy tenger felőli szobában):-37 000 Ft/fő
-3. ágyon 12 év felett (erkélyes vagy tenger felőliszobában):-9 000 Ft/fő


Fakultatív programok (min. 25 fő esetén):
Dubrovnik és Lokrum hajójeggyel és Nemzeti Park belépővel:45 EUR/felnőtt
Korcula, Ston, borkostolóval: 35 EUR/felnőtt
Mostar, Pocitelj, Blagaj kolostor belépővel: 35 EUR/felnőtt
Hajókirándulás Elafiti szigetekre: 40 EUR/fő

Fakultatív programok kedvezményes csomag 4 kirándulásra: 155 EUR helyett csak 140 EUR/fő

Belépők a helyszínen:
- útközben: Krka Nemzeti Park 150 HRK/fő
-igény szerinti: Dubrovniki Múzeumok vagy óvárosi várfal kb. 200-250 HRK
- Stoni falak: kb. 40 HRK/fő.
- Mostar Koska Dzami kilátó kb 4 EUR/fő


Minimum létszám
35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyasszobában, az irodánk által megjelölt szálláson és szobatipuson belül. 
Töltődik a foglalási lap


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.