Csoportos hajóút: Rejtett kincsek a Földközi-tengeren, all inclusive

5pont - 1 értékelés   
Ellátás:
all inclusive 
Utazás:
repülővel 
Szálláshely:
hotel 4* 
Típus:
hajóút 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
239222
Utolsó frissítés:
 
2019.10.19. (Szo)
199 900 Ft / fő (akciós alapár)
8 nap/7 éj
310 898 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

1.nap: Barcelona – hajóra szállás
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, érkezés Barcelonába. A repülőtérről 3 órás autóbuszos városnézésre indulunk a katalán fővárosban, melynek során láthatják a modernista építész zseni Gaudi néhány alkotását, köztük a Sagrada Familia, azaz a Szent Család templomot (kívülről). A városnézés érinti a Plaza Catalunyát, a kikötőt, és a Rambla elején a híres Colombus szobrot is. Rövid szabadidő, majd transzfer a kikötőbe, ahol elfoglalhatják választott szállásukat a hajón és megkezdik a felejthetetlen utazásukat.

2.nap: Hajózás a tengeren
Ezt a teljes napot utazással töltik, így aki még nem tette, annak alkalma nyílik arra, hogy megismerkedjen az egy hétre otthonukként szolgáló úszó szállodával és annak fedélzeti szolgáltatásaival. A hajó kilenc fedélzete számos lehetőséget kínál a feltöltődésre, kikapcsolódásra. Olyan szolgáltatások közül válogathat, mint például a fitness terem, különböző kávézók, diszkó, könyvtár, színház, úszómedencék, jakuzzi, butikok és kaszinó. A hajó éttermei pedig a finomabbnál finomabb kulináris alkotásaival várják Önt. A Zenith fedélzetén minden korosztály megtalálja a neki való szórakozási lehetőséget, de ha egy jó könyv olvasására vágyik csak, a kikötőből kikötőbe tartó utazása során bármilyen kalandban elmerülhet.

3.nap: Portofino
Ezen a napon a festői szépségű Portofino kikötőjébe érkeznek, mely a Tigullio-öböl nyugati részén fekszik.Fedezzük fel Portofino-t, Santa Margherita-t és Rapallo-t, vagyis a világhírű Tigullio-öblöt. Ezen a területen a tenger intenzív kék színe egyesül a zöld hegyekkel, és biztosan beleszeret ennek a tájnak a látványába és pasztellszínű házaiba. Egy helyi kompon indulunk Rapallo felé. Ez a bűbájos város egy régi kikötővel, egy tegerparti stranddal, valamint középkori és reneszánsz épületekkel rendelkezik. Miután felfedeztük a Riviéra egyik gyöngyszemét, folytatjuk utunkat a csodálatos öböllel rendelkező Santa Margherita-ba. Rapallo-val közösen az egyik legelismertebb üdülőhely az olasz Riviérán. Miután megérkeztünk, meglátogatjuk azAntóchiai Szent Margit nevét viselő templomot. Ez a szent hely őrzi annak a tengerésznek a legendáját, aki a középkorban találta meg a jobb kezében rózsát, bal karján pedig Jézust tartó Szűz Mária szobrot. Emiatt ez a templom "La Madonna della Rosa" néven is ismert. Végezetül itt lesz szabadidejük a sétány mentén található üzletek felfedezésére, vagy a tenger felé néző sok kávézó és bár egyikének teraszán elfogyasztani egy frissítőt, még mielőtt elindulnánk vissza a Portofino-ba tartó hajónkkal.

4.nap: Piombino
Érkezés a reggeli órákban a toszkán régió kis településére, a Livorno megyében található Piombinoba. Útvonal: Piombino – Populonia. Kb. 2 órás séta Piombinóban, amely során a belvárost, a Sant’Antimo-templomot, az Ágoston-rendi szerzetesek kolostorát, az antik kikötőt, a várat, a Bovio teret és a citadellát tekinthetik meg a látogatók. Piombino után Populonia felé vesszük utunkat, ahol az 1400-s évekbeli vár meglátogatása közben megismerkedhetünk a környék történelmével az etruszk kortól kezdődően napjainkig. A középkori vártorony, a Szent kereszt-templom után Populonia Etruszk Múzeumában a Gasparri-gyűjteményben gyönyörködhetünk, amely a térség etruszk régészeti emlékeit tartalmazza.

5.nap: Portovenere
Reggeli kikötés Portovenere településen, mely a La Spezia-öböl nyugati részét határoló félsziget déli végén található és 1997 óta a közeli Palmaria, Tino és Tinetto szigetekkel, valamint a Cinque Terrével együtt az UNESCO Világörökségének része. Útvonal: Portovenere – Manarola – Vernazza. Cinque Terre Liguriában található és 5 piciny elbűvülő falut ölel fel. Az 5 faluból a kirándulás alatt hárommal ismerkedhetnek meg az utasok. Portovenere a „költők öblében”, egy sziklás félszigeten fekszik. Az öböl onnan kapta nevét, hogy híres írók és költők – többek között Lord Byron, Percy Bysshe Shelley, David Herbert Lawrence – szívesen időztek itt. Jellegzetes kikötőjével, a várba felvezető hangulatos sikátoraival és a tengerbe benyúló szikla tetején álló Szent Péter-templommal Portovenere különleges élményt nyújt a turistáknak. Utunkat busszal folytatjuk tovább Manarolába. Az Olaszország egyik legszebb településeként számon tartott falucska egy tengerből kiemelkedő óriási szikla tetején áll és vidám, színes házacskáival, főutcájával meseszép látványban részesíti az idelátogatókat. A kirándulást Cinque Terre gyöngyszemével, Vernazza megtekintésével zárjuk, ahova vonattal fogunk eljutni.

6.nap: Ajaccio
Megérkezés a reggeli órákban Korzika fővárosának kikötőjébe, Ajaccioba, mely az Ajaccioi-öböl északi partján, a környező erdős dombok közötti védett helyen található, kikötője a város északi részén, délről egy félsziget védelmében terül el. Útvonal: autóbuszos városnézés Ajaccio környékén, majd a belváros megtekintése gyalogosan + látogatás a Napóleon szülőházában és a Fesch Múzeumban. Az autóbuszos panoráma városnézés után a sziget 1811-ben, Napóleon által megtett, 53 ezer lakosú fővárosában, Ajaccioban, Napóleonnak eredhetünk nyomába. A pálmákkal övezett óvárosi Foch marsall téren kezdhetjük a sétánkat, itt található a hajdani császár még római konzulként ábrázolt márványszobra. A place Général de Gaulle-on ismét Napóleon szobrát láthatjuk, már lovon és császárként. Tovább sétálva megtekinthetjük a Notre-Dame de la Miséricorde katedrálist, a közelében pedig Napóleon szülőházát, valamint a Napóleon Múzeumot. A Citadellából remek fotókat készíthetünk a városról. Délután a Musée Fesch anyagának megtekintése (Franciaország második legnagyobb reneszánsz itáliai festészeti gyűjteménye található meg itt.

7.nap: Mahón
Menorca a Földközi-tenger nyugati részén fekvő, Spanyolországhoz tartozó sziget, a Baleári-szigetek második legnagyobb tagja. Jellegzetes megalitikus építményeiről, csak itt található kamrasírokról (Naveta), T-oszlopairól (Taula), kőfalairól (Talaiot) is ismert. Útvonal: Torralba d'En Salord - Torre D'En Gaumes – El Toro. A sziget ókori történelmét bemutató kirándulásunkat Torralba d'En Salord-nál kezdjük, ahol megnézzük a lenyűgöző romokat (Taula, Naveta), amelyek csak Menorca, Mallorca és Sardana területén találhatók. Tovább folytatva utunkat Torre D'En Gaumes-hez érkezünk, ahol megtekintjük a három bronzkori Talaiot-ot, valamint a Szentélyt. Kirándulásunk utolsó állomásaként pedig felmegyünk a sziget legmagasabb pontjára, a 342 méter magasságban fekvő El Toro-ra, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul elénk és ahonnan tiszta időben be lehet látni egész Menorca-t, de még Mallorca szigetét is láthatjuk a távolban. Itt megtekintjük Jézus Krisztus szobrát és a Szűz Mária szentélyt, melyről ma a Ferences Nővérek gondoskodnak.

8.nap: Barcelona – hazautazás
Visszaérkezés Barcelonába a reggeli órákban, transzfer a városba, majd ezt követően kirándulás, ahol a város szépségeit, nevezetességeit fedezzük fel. Aki pedig egy könnyed napra vágyik, kellemes sétát tehet a belvárosban, ebédre megkóstolva egy helyi specialitást. A délutáni órákban transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre, érkezés késő esti órákban.
 


 
Töltődik a foglalási lap


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive” rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.