Grönland hajóút

A Grönlandi hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Grönlandi hajóút, a Grönlandi hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Grönlandi hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Amikor Grönland különvált Dániától Dánia az akkori méretének kisebb, mint hatodára "zsugorodott", az ország éves átlaghőmérséklete azonban 18 fokkal nőtt.

Az összes Grönland hajóút »

Grönland

Az összes Grönland hajóút »

Grönland ismertető

Beutazás:
Grönlandra csak légiúton lehet eljutni. A 4 nagyobb repülőtér Kangerlussuaq: Ottawából és Koppenhágából érhető el 
Narsarsuaq: Koppenhága és Keflavík (Izland) 
Kulusuk: Keflavík 
Nuuk: Keflavík 

Speciális engedély szükséges Thule (Qaanaaq) légibázis (Pituffik) területén való áthaladáshoz. Ezt az engedélyt utazás előtt a dán követségtől kell kérni.
Belföldi járatok és a sétarepülések árai reálisak. A belföldi járatokat a Greenlandair üzemelteti. 
 

Lakatlan területek látogatása: 
Aki bármilyen sporttevékenység céljából lakatlan területeket vagy a nemzeti parkot kívánja meglátogatni, annak először engedélyt kell kérnie az alábbi hivataltól:

Szállás:
Grönlandon minden kategóriájú szálloda megtalálható, melyek többsége az elmúlt 20 évben épült. Természetesen ezeket a nagyobb településeken érdemes csak keresni.
Nyáron a két középiskola kollégiuma (Qaqortoq és Sisimiut) is szálláshelyként nyitva van.

Halászok házai: ezek a házak a kikötő halászok elszállásolására szolgálnak, azonban szobát lehet bérelni ezeken a helyeken. 
Farmok szintén lehetőséget adnak az éjszaka eltöltésére. 

Az szigeten számos helyen találhatók kunyhók, melyeket a legritkább esetben tartanak zárva. A térképek sok esetben nem jelölik az új vagy a már nem létező házakat. Érdemes érdeklődni. 
Néhány kivételtől eltekintve bárhol lehet sátrazni Grönlandon. A jó sátor alapkövetelmény. Tartalék cövekeket, rudakat Grölandon nehéz beszerezni. 

Időzóna: 
GMT-3 

Valuta:
A hivatalos pénznem a dán korona. Bankkártyák csak a \"nagyvárosok\"-ban használhatók. Jelenleg nincs pénzváltási lehetőség Kangerlussuaq és Narsarsuaq repterén. A reptéri szállodában átváltanak minden ismertebb konvertibilis valutát.
 

Időjárás: 
Az időjárásról alkotott fogalmak kicsit eltérnek az itthon megszokottól. A -10C még kellemesnek számít a grönlandi embernek, bár nyáron +20C feletti hőmérséklet sem ritka. 

Tanácsok télre:
Tartsd a fejed mindig melegen. 
Alsóruházatként gyapjú javasolt. Erre jöhet a meleg ruha, majd a szél elleni réteg.
Tartsd a lábad melegen. Nagy cipő, 2 zokni + 1 gyapjú zokni. 
Öltözéssel, vetközéssel vagy cipzárakkal igazodj a hőmérséklethez. Kerüld az izzadást.  

Térképek:
Grönlandról általános térképek kaphatók 1:5.000.000 és 1:125.000 tartományban. Fontos része a túlélőkészletnek a Kalaallit Nunaat Atlas, mely a térképeken kívül időjárási és statisztikai adatokat is szolgáltat. Az atlasz beszerezhető angol és dán nyelven: Atuagkat Boghandel P.O.Box 1009, DK 3900 Nuuk, faxszám: +299 23378 

Hajózási térképek 1:400.000 és 1:2.500 méretarány közötti tartományban beszerezhetők KNI hajózási kellékeket árusító bultokban (minden nagyobb városban), illetve a Ammassalik, Sisimiut és Nuuk könyvesboltjaiban. 

A grönlandi turisztikai hivatal vizálló kivitelben turistatérképeket adott ki. A térképek a legújabb légifotók alapján készültek 1:100.000 méretben 25 méterenkénti szintjelöléssel. Minden népszerű túraútvonalról kapható térkép. Tájékozódásnál fontos figyelembe venni az északi sark közelsége miatt a mágneses iránytűk pontatlanságát.

Fotózás: 
UV vagy Skylight szürő elengedhetetlenül fontos. Illetve objektív árnyékolásra is szükség lehet. Télen a fényképezőgépek hideg elleni védelmét is meg kell oldani. Grönlandon film és átlagos kellékek megvásárolhatók, speciális felszereléseket itthonról tanácsos vinni. 

Grönland hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 
BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.