Zakynhos strandjai

Ablak a Világra - Utazási magazin


Zakynhos strandjai


Zakynthos strandjai híresek természeti szépségükről és egzotikus, türkizkék vízükről.

A leghíresebb mind közül a Zakynthos cégére, a csodálatos, eldugott Navagio strand a hajótörést szenvedett csempészhajóval. A fantasztikus puha, fehér homok, türkiz víz, lenyűgöző sziklák szegélyezte partot azonban csak hajóval közelíthetjük meg. Habár kérdés nélkül megér egy egész napos kirándulást, nem valószínű, hogy minden napunkat itt fogjuk tölteni a nyaralás alatt. Lássuk hát, milyen további, nem kevésbé ámulatba ejtő strandokon van módunk figyelni a fellegeket és hallgatni a tenger morajlását a zakynthosi nyaralás alatt. 
 
Általános iránymutatásul: Zakynthos keleti oldalán található strandok általában kiépítettek, jó infrastruktúrával, míg a nyugati oldalon lévők félreesőek és „vadabbak”.
 
Nézzük hát a legjobb partokat Zakynthos szigetén.

Navagio:
a kirándulások legfőbb célpontja, ezért mindig zsúfolt. Az egzotikus tengerpartokhoz hasonló víz és a tengerbe omló sziklák rengeted látogatót vonzanak.

Gerakas: 18 km délre Zakynthos várostól, Gerakas a közvélekedés szerint az egyik legszebb strand Zakynthoson. Hosszú, homokos, lassan mélyülő parttal és kristálytiszta vízzel. Rendezett, családbarát.

Kalamaki (6 km-re délre Zakynthos várostól): Kalamaki van a legközelebb a repülőtérhez, és ez a legjobban kiépült üdülőhely Zakynthos város közelében. Homokos, családbarát partszakasz. 

Agios Nikolaos: A vízi sportok paradicsoma, akár búvárkodásra is van mód a környéken. 32 km-re Zakynthos várostól az északi partszakasz legfelkapottabb helye.

Porto Zoro: a félúton Argassi és Vasiliskos között terül el Porto Zoro, hosszú, homokos parttal és lassan mélyülő vízzel. Fekvése és természeti szépsége miatt nagyon népszerű, jól kiépített.

Spanzia: 16 km-re délre Zakynthostól, Vasiliskos kozelében találjuk Spanziát. Homokos és köves partszakasz, kifejezetten családi nyaralásra.

Portos Vromi: elszigetelt, keskeny, már-már vad partszakasz 37 km-re nyugatra Zakynthostól. Gyönyörű a környezet, és sohasem túlzsúfolt a nyár során. Köves, gyerekeknek kevésbé jó, viszont ezért csöndes, nyugalmas, pihenésre nagyon ajánljuk. 

Tsilivi: 8 km-re nyugatra Zakynthostól Tsilivi egy igazán népszerű strand. Igazi mindent egy helyen nyaralóterület tavernákkal, bárokkal, szórakozóhelyekkel, napággyal, vízi sport eszközökkel. 


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.