Argassi nyaralás

A Argassii nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Argassii nyaralás, a Argassii nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Argassii nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Az összes Argassi nyaralás »

Az összes Argassi nyaralás »

Argassi legjobb szállodái

3.2pont - 1 értékelés
Zakantha Beach 4*

Zakantha Beach 4*

Argassi
Ár:
  173 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A közvetlen parti elhelyezkedés és a tengerpart

Nem tetszik:
A vírusra hivatkozva nagyon gyenge és akadozó ellátás minden tekintetben.Barátságtalan személyzet, nem megfelelő tájékoztatás az idegenvezető ill. az utazás szervező részéről.

Egyéb:
A szálloda udvarán lévő hatalmas pálmáknak nyomuk sincsen már. Sajnos még minden utazási iroda képein megtalálhatók. Nem valós képekkel hirdetik a szállodát!
3pont - 1 értékelés
Paradise Studios

Paradise Studios

Argassi
Ár:
  86 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A sziget nagyon szép, a víz csodálatosan tiszta. A táj fantasztikus.

Nem tetszik:
Földszinti szobán nincs sötétítő függöny, szekrény dohos, és a tisztaság hét közben javult csak. A konyha felszerelés nagyon hiányos, nem volt két lapos tányér se. A járólap kevés víz esetén is nagyon csúszik. Érdekes és nem túl jó meglepetésként szembesültünk a folyamatos borravaló kéréssel, pedig az árak igen magasak.

Egyéb:
A kihelyezett idegen vezető flegma és nem törődöm. Kevés odafigyeléssel javítható lenne a helyzet.
2.6pont - 2 értékelés
Athina Studio

Athina Studio

Argassi
Ár:
  79 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
a szálláson ilyen nem volt

Nem tetszik:
A szállás leírásában szereplő szolgáltatások, pl. napernyő a medencénél, nem volt kitéve. kijelentkezéskor az udvaron, a napra kellett kipakolni, nem volt közös helyiség biztosítva, de 20 euróért 10h-tól szobát lehetett használni a transzfer érkezéséig, ami lehúzás! A szoba és főzősarok felszereltsége hiányos, pl. nem volt szék, szedőkanál, nem működött a tűzhely kisebbik lapja, eldugult a lefolyó, nem volt szúnyogháló, Az ágynemű műselyem volt, ez a szintén műselyem derékaljon nagyon csúszott. A medence csak 1/2 9- 19h-ig volt használható, emiatt alig volt elérhető, mivel nap közben nem ott tartózkodik az ember. A kinti, összesen 8 szék és 3 asztalnál és a medence mellett, nem lehetett, csak ott, a büfében vásárolt dolgot fogyasztani. Nem lehetett a billiárdot használni, le volt fóliázva. Szóltak, hogy a lopások gyakoriak a szobákból, de a tulaj erről nem tehet, béreljünk széfet! Egyik utas alatt összetört az ágy, ki kellett fizetnie, mondván, hogy nem használta rendeltetés szerűen. (a szélén ült és telefonált)

Egyéb:
Az utastársak tapasztalata szerint: A szervezett túrákon nem volt idegenvezető. Nem mondta el, hogyan lehet rövidebb úton lejutni a partra. A görög esten "kidőlt". Már reptértől kezdve tegezte az utasokat.
Argassi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Argassi beszámolók

15843 megtekintés - nincs értékelés
Argassi-Admiral Hotel !

Argassi-Admiral Hotel !

Címke:

2011.08.05.-2011.08.12.-ig voltunk Argassiban Admiral hotelben AI ! Unitravel,Travel Service. Az irodával meg voltunk elégedve, és a repülés is rendben zajlott késés nélkül szálltunk fel oda és visszafelé is. Eddig 4x voltunk már Görögországban (Kréta,Platamonas,Vrasna,Lefkad a),mindegyik helynek megvolt a maga szépsége, de a zakynthosi nyaralás volt az eddigi legjobb nyaralásunk mindent összevetve ! A Hotelt bátran ajánlom mindenkinek ,családosoknak főleg !A 2. emeleten kaptunk [...]
A teljes bejegyzés

17208 megtekintés - nincs értékelés
Argassi Admiral Hotel

Argassi Admiral Hotel

Címke:

2011.08.05.-2011.08.12.-ig voltunk Argassiban Admiral hotelben AI ! Unitravel,Travel Service. Az irodával meg voltunk elégedve, és a repülés is rendben zajlott késés nélkül szálltunk fel oda és visszafelé is. Eddig 4x voltunk már Görögországban (Kréta,Platamonas,Vrasna,Lefkad a),mindegyik helynek megvolt a maga szépsége, de a zakynthosi nyaralás volt az eddigi legjobb nyaralásunk mindent összevetve ! A Hotelt bátran ajánlom mindenkinek ,családosoknak főleg !A 2. emeleten kaptunk [...]
A teljes bejegyzés

Zakynthos

Paradise Stúdiók, Argassi, Görögország, Jón-szigetek, Görög-szigetek, Zakynthos
Címke:

Életem egyik legszebb nyaralása volt. Tökéletes választás volt minden tekintetben. Az egy órás késve indulást leszámítva minden gördülékenyen alakult. A hely maga varázslatos volt, mesésen szép, a szállásunk tiszta, naponta takarítottak, a görögök kedvesek, valóban mindent használhattunk amit a Chryssi Aktisok. Volt egy vihar is, akkor nem volt sem áram sem víz, de fél nap alatt helyreállt. A hajókirándulás is mese volt. Ételeket mi készítettünk, a Bazaart ajánlom bevásárlásra, mert az [...]
A teljes bejegyzés

Argassi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 


Vízum, követség

Görögország hívószáma: 30

A Magyar Köztársaság képviselete Görögországban:

Athén, 16, Kalvou Slr. 154 52 P. Pschico,
Tel: 30-1-67-25-994. Fax: 30-1-64-70-890

Görögország képviselete Magyarországon:

1063 Budapest, Szegfu u. 3.
Tel: 322-8004. Fax: 342-1934
Ügyfélfogadás: hétfõ-péntek 10.00-13.00

Nyitvatartás - szieszta
Postahivatalok üdülõhelyeken általában csak hétköznap, nagyobb városokban szombat délelõtt is nyitva tartanak. Üzletek reggel 9-tõl 14 óráig, majd a 18 órától 21 óráig nyitva tartanak, hétfõn és szerdán viszont a szieszta után már nem nyitnak ki. Érdemes ellátogatni a reggeli órákban piacra, bárhol járnak Görögországban. Gyümölcsöt, zöldséget, friss halat, különféle húsokat, változó választékban ajándéktárgyakat, bõrárut, ruhát is lehet kapni.

 
Idõeltolódás
Magyarországhoz képest +1 óra. Repülõgépek érkezési és indulási idõpontja, a találkozók idõpontjai mindig a helyi idõ szerint értendõk.

Múzeumok, fényképezés

A múzeumok általában 9-15 óráig vannak nyitva. Egyes területeken, katonai repülõtér, múzeumok (helyenként fizetni kell a fényképezésért) tilos a fényképezés, ezt egyértelmû tiltó táblával jelzik. (lap teteje)

Kapcsolatteremtés
Bevett szokás a kézfogás, ugyanakkor barátok és rokonok között gyakori az ölelés és a puszi is, fiatal férfiak pedig néha hátba veregetéssel helyettesítik a kézfogást. Általánosan használt kifejezés a Kaliméra sas (\"jó reggelt\") és a Kalispéra sas (\"jó estét\"). A barátok és családtagok keresztnevükön szólítják egymást, míg az idegeneket foglalkozásuknak megfelelõen szokás megszólítani (pl. \"Doktor Úr\", vagy \"Tanár Úr\"). A görögök régen azt hitték, hogy bármely idegen álruhában megjelenõ isten lehet, ezért mindenkivel kedvesek voltak, ez a szokás máig fennmaradt. A kisebb városokban a barátok és a rokonok elõzetes bejelentkezés nélkül is gyakran meglátogatják egymást.

Ünnepek

A görög év ünnepségek és események sorozatából áll: ezek között akad vallási és kulturális is, pár pedig csak jó indok egy tisztes mulatásra. Gynaikratia, január 8-án a szerepcsere napja az északi falvakban. A nõk a kávézókban (kafeneia) és más olyan társasági központokban töltik a napot, ahol a férfiak általában összegyûlnek, miközben az otthon maradt férfiak a házimunkával foglalatoskodnak.

A görög farsang februárban, márciusban zajlik, a Nagyböjt elõtti három héten át tart, jelmezekkel, lakomákkal, hagyományos táncokkal és általános jókedvvel.

Húsvét a legjelentõsebb ünnepség gyertyás felvonulásokkal, lakomákkal és tûzijátékokkal. A hangsúlyt inkább a Feltámadásra, mint a Megfeszítésre helyezik, úgyhogy nagy az ünneplés.

Az ország területén számos nyári ünnepségsorozatot tartanak, a leghíresebb az Athéni Fesztivál (júniustól szeptemberig) ami drámai és zenei elõadásoknak nyújt otthont az ókori amfiteátrumokban. Nyáron jön el a dionüszoszi részeges tivornyák ideje is, melyeket borfesztiválnak álcáznak. Ezeken, a jelképes belépõdíj megfizetése után annyit iszol, amennyit csak akarsz. A legnagyobb fesztiválokat Rethymno -ban és Alexandroupolis-ban tartják.

Menyi pénzre lesz szükségünk?

Legalább annyit, mint amennyit itthon elköltünk, de ha van rá lehetõség inkább 30-50%-kal többet. Az árak Görögországban is széles skálán mozognak, attól függõen, hogy hol vásárolunk és mely részén az országnak. A szigetek általában drágábbak, mint a szárazföld, de azt se felejtsük el, hogy a nyaralás alatt hajlamosak vagyunk kicsit lazábban kezelni a költségvetést.

Éttermekben, szórakozóhelyeken kb. 10% borravalót szokás adni és a taxik utasai is felkerekíthetik a viteldíjat. Görögország pénzneme az EURO. A magyar forintot csak a Görög Nemzeti Bank váltja be, nem túl jó árfolyamon. A bankok általában 8-13 óráig vannak nyitva. A bankokon kívül utazási irodákban szállodákban is lehet pénzt váltani, a legkedvezõbb lehetõségre az utaskísérõ felhívja a figyelmet.

Utazás saját gépjárművel
Görögországban az autópályán a maximális sebesség 120 km/h, az országúton 100km/h míg lakott területen a nálunk is kötelező 50km/h.

Az alkoholos befolyásoltságot is igen szigorúan nézik, hozzánk hasonlóan helyszíni teszttel, de ha szükséges kórházi vérvétellel is ellenőrizhetik.

Fontos, hogy ugyan az új rózsaszín kártyás jogosítvánnyal lehet közlekedni Görögországban, azonban ha nem saját gépjárművünket használjuk akkor nemzetközi jogosítvány kell. Annál is inkább, mert ha az illető közúti balesetet szenved, a hatóság úgy veszi, hogy nem volt jogosítványa, és ellene eljárást indít.

Görögországban, ha problémánk adódna keressük fel a  Turista Rendőrséget, melynek kirendeltségei az egész országban megtalálhatóak. A görög mentők telefonszáma: 166, közlekedési baleseteknél a központi rendőrséget a 100-as telefonszámon lehet elérni.

Közlekedés

Az úticél a helyi- és helyközi tömegközlekedéssel, buszjáratokkal érhetõ el a legolcsóbban. A menetrend nem mindig szentírás, a megállók is esetlegesek. A taxik általában taxiórával közlekednek, hosszabb útra viszont bátran alkudják ki az árat. A viteldíjak hasonlóak a magyarországi árakhoz, éjjel viszont magasabbak. Céltaxikba (olcsóbb) szokás egyszerre több utast is felvenni hasonló útvonalon. A sofõrnek, különösen csomagcipelés után, jól esik a borravaló.

Autóbérlés

Autót 21 évesnél idõsebb, legalább 1 éves jogosítvánnyal rendelkezõ vendégeink bérelhetnek. A bérautóra kötelezõ és casco biztosítás ist adnak, ez utóbbi azonban nem vonatkozik a gumi és az alváz sérüléseire. Mindig gyõzõdjön meg arról, hogy az autó biztosított, mert az egyébként olcsónak tûnõ ajánlat igen sokba kerülhet egy apróbb koccanás esetén is. Az árak nem tartalmazzák az üzemanyagköltséget, és csak legalább 3 napos bérlet esetén korlátlan a kilométer felhasználás. A KRESZ szabályai lényegében azonosak az itthoniakkal, de érdemes számításba venni a görög sofõrök mediterrán temperamentumát és a szokatlan útviszonyokat.

Motorbérlés

A kismotorok, robogók nagyon kellemes közlekedési eszközök a nyári forróságban, de ne feledjék, hogy két kerekük van és könnyen borulnak, az utasokat pedig nem védi semmi a sérüléstõl. Csak akkor kölcsönözzön motort, ha jártas a vezetésében és tartsa szem elõtt, hogy casco biztosítás hiányában Önt terheli az esetleges károk megfizetése.

Orvosi ellátás:
Jó ha tudjuk, amennyiben kisebb szigeteken töltjük a nyaralást, hogyha ott valami baj érne, és a kórházba szállítást csak vízi vagy légi úton oldható akkor annak költsége kizárólag a beteget terheli. Magyar biztosító társaságok orvosi és baleset biztosítását a görög kórházak csak abban az esetben fogadják el miután a magyar vagy nemzetközi biztosító társaság görögországi partnerével, egyeztettek.

Oltás nem szükséges, de házi patikánkat ezúttal se felejtsük otthon.

Gyógyszertárak, orvos

farmakio felirattal és zöld kereszttel jelzik. Ha orvosra van szüksége, forduljon bizalommal helyi képviselõnkhöz, ennek hiányában a szálloda recepciójához, vagy az apartman tulajdonosához! Rendszeresen szedett gyógyszereit dobozzal együtt vigye magával, mivel a külföldi orvos csak így tudja beazonosítani a terméket.

Ivóvíz
A csapvíz Görögországban szinte mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani.

Közbiztonság
Kellemes sétáinkat nyugodtan tervezhetjük az éjszakába nyúlóan is, hisz Görögországban nem kell tartanunk a veszélyektől.  A közbiztonság nagyon jó, de ha estlege mégsem szeretnénk késő este csámborogni, válasszunk egyet a sok és nagyon olcsó taxi közül, mellyel gyorsan a szállásunkra érhetünk. 

Argassi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.