Nemzetek konyhája: görög receptek III.

Ablak a Világra - Utazási magazin


Nemzetek konyhája: görög receptek III.


Frappe, kávé ahogy a görögök szeretik

A görögök állítólag több, mint 40 különféle módszerrel tudják elkészíteni a kávét. Nem csoda tehát, ha sokfajta elnevezés is létezik a különféle kávékülönlegességekre.

Lássunk néhányat közülük:
Métro (erõs, de kevés cukorral),
Skéto (erõs, de cukor nélkül),
Gliko (erõsen édesített).

A híres frappét (jegeskávé) is a görögök találták fel.  
Az igazi frappe csak instant kávéból készíthető! Ami főzött kávéból készül, az nem frappé!

Hozzávalók:
- 1 teáskanál instant kávé
- 1-2 teáskanal cukor
- tej
- víz
- jégkocka

Az instant kávét  belerakjuk egy magas pohárba. Ha édesen szeretjük, 2 kanál cukor, ha közepesen, akkor csak 1 kanál kerüljön bele. Hozzáöntünk kb. 2 ujjnyi vizet. Felhabosítod shakerben rázva. Majd belerakunk 3-4 jégkockát, és végül felengedjük vízzel. Ízlés szerint kevés tejjel ízesíthető. Szívószállal fogyasztjuk.


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkek



BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.