Ierapetra nyaralás

A Ierapetrai nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Ierapetrai nyaralás, a Ierapetrai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Ierapetrai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Az összes Ierapetra nyaralás »

Az összes Ierapetra nyaralás »

Ierapetra legjobb szállodái

5pont - 2 értékelés
Hotel Ostria Beach 4*+

Hotel Ostria Beach 4*+

Ierapetra
Ár:
  219 000
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Ez a hely valószínűleg a nyaraló szállodák csúcsa. Kréta déli partján Ierapetrától 3-4 kilométerre keletre található.Viszonylag új szálloda, amennyire kiderült csak franciák és németek voltam a három magyar családon kívül. Hypergyönyörű minden. Mi az egyik villaépület emeletén, családi szobában voltunk. A családi szoba két hatalmas szobából, fürdőszobából és vagy 50 m2-es teraszból áll. A parton egy hatalmas közösségi rész van bárral, étteremmel és medencékkel. A szálloda all inclusive, ilyetén a bár egész nap jó szolgálatot tesz. Minden este program van hajnalig, remek az animátor csapat. Hozzá vagyunk szokva a rettenetesen gagyi esti programokhoz, itt nem erre kell számítani.A part szépen gondozott, a parton homokos (szürke-fekete homok), beljebb, ahol már 3-4 méteres a víz sziklás, azaz kint strandolni, beljebb snorkelezni lehet. Rengeteg halat, sőt még polipot is láttunk a kövek között.A személyzet káprázatos. Nincs lehetetlen kérés (a nagyobbik gyermek ott volt 4 éves, készítetek tortát neki és hatalmas csinnadrattával fel is szolgálták este a vacsoránál, amikor dugig volt az étterem. Remek gyermekmegőrző van, sok játékkal.Az ellátás nagyon-nagyon jó. A svédasztal 3*10 méteres, minden nap volt vagy 3-4 tenger gyümölcsei, görög specialiatások, rengeteg gyömölcs, tizenféle sütemény. Halálra evészet a két hét alatt. Ebédelni a bárnál lévő étterembe jártunk, ott a standard ebéd a gyros volt sült krumplival.A szálloda korlátlanul ajánlható bárkinek.A szállodából, ha nem bérelünk autót kicsit körülményes bejutni Ierapertába. Van busz, a szállodától két percre állt meg (ha egyáltalán jön), a taxit is érdemes időben megrendelni.Kréta déli része kevésbé turistás, mint a nyugati oldal, ellenben nagyon szép, jókat lehet kirándulni (keressenek rá Chrissi-szigetre, van olyan jó, mint egy thaiföldi strand).
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
4.3pont - 5 értékelés
Hotel Petra Mare 4*

Hotel Petra Mare 4*

Ierapetra
Ár:
  235 125
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A szálloda jó helyen található a város szélén, de 10 perc gyaloglással elérhető a városközpont, ráadásul egy közvetlen parton kiépített sétányon. A szálloda és külső környezete nagyon tiszta, rendezett, naponta takarítják, rengeteg szemetes edény van elhelyezve. A medence és tengerparti napozóágyak, napernyők új állapotúak, a medence melletti terület füvesített tiszta. A főétkezések az épületen belüli étteremben fogyaszthatók, hatalmas a választék, nagyon ízletesek az ételek, profi a személyzet. Nap közben a külső tavernában lehetséges étkezés, ital fogyasztás, kisebb, de mindig friss választékkal. Az italokat mosogatható műanyag pohárban lehet fogyasztani, a tányérok is újra felhasználhatóak, környezet tudatos szálloda. Az egész személyzet udvarias, jól felkészült, segítőkész.

Nem tetszik:
A szobához tartozó mosdó-fürdő rész eléggé elhasznált volt, a klíma nem volt szabályozható, így vagy túl meleg, vagy túl hideg között választhattunk..

Egyéb:
Az utazási iroda részéről kiválóak voltak a szolgáltatások, mind a repülőút, mind a helyi kiszolgálás során. A helyi idegenvezető kedves, szolgálatkész, magyarul nagyon jól beszélő, felkészült személy volt.
4.3pont - 1 értékelés
Hotel Tylissos Beach 4*

Hotel Tylissos Beach 4*

Ierapetra
Ár:
  180 375
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Kedves, udvarias személyzet. Jó és elegendő az étel. Szép, tiszta a szálloda. Mindenhol wifi, parton is. Gondozott, igényes kert.

Nem tetszik:
Város szélén helyezkedik el, mi nem tudtunk autót bérelni mert nem tudunk vezetni így gyalogolni kellett az út mentén és a kihalt városban míg a sétányhoz elértünk. A városban nincs élet, nincs nyüzsgés, zárva vannak az üzletek, csak heti 2x vannak nyitva este is, akkor se mindegyik. A fakultatív programok közül a minoszi palotát szerettük volna megnézni, de nem tudtuk, mert szerdai napon lehetett csak és akkor volt az érkezés és indulás is. Sajnos emiatt lemaradtunk erről. A szálloda előtti parton több helyen volt elkerítve a nyugágyaknál a homok merthogy be volt omolva, de míg ott voltunk nem csinálták meg. Sok a kő a tengerben a belépésnél pár méteren keresztül, nehezen lehet bemenni és gyorsan mélyül, nem kisgyerekesnek való.

Egyéb:
Összességében tetszett, amiatt nem mennénk vissza, hogy nem a városközpontban van a szálloda.Aki autóval közlekedik annak tökéletes.
Ierapetra nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Ierapetra beszámolók

14565 megtekintés - nincs értékelés
Miért jó Kréta

Miért jó Kréta

Ierapetra, Görögország, Kelet-Kréta, Kréta
Címke:

Időjárás: Máshol talán kellemetlen lenne, de Krétán a rekkenő hőségben kifejezetten remek, hogy folyamatosan fúj a szél. A sziget déli felén - mi csak ott jártunk - a sziget belsejéből a tenger felé. Alig volt néhány szélcsendes óra tíz nap alatt. Viszont nem is zizzensz meg a melegtől. A szobánknak két erkélye volt, azaz ha nyitva hagytuk az ajtókat folyamatos huzatban lehetett aludni, a légkondi bekapcsolása nélkül.Ételek: Taverna, taverna, taverna. Mi speciel egy all inclusive szállodában [...]
A teljes bejegyzés

Ierapetra nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 


Vízum, követség

Görögország hívószáma: 30

A Magyar Köztársaság képviselete Görögországban:

Athén, 16, Kalvou Slr. 154 52 P. Pschico,
Tel: 30-1-67-25-994. Fax: 30-1-64-70-890

Görögország képviselete Magyarországon:

1063 Budapest, Szegfu u. 3.
Tel: 322-8004. Fax: 342-1934
Ügyfélfogadás: hétfõ-péntek 10.00-13.00

Nyitvatartás - szieszta
Postahivatalok üdülõhelyeken általában csak hétköznap, nagyobb városokban szombat délelõtt is nyitva tartanak. Üzletek reggel 9-tõl 14 óráig, majd a 18 órától 21 óráig nyitva tartanak, hétfõn és szerdán viszont a szieszta után már nem nyitnak ki. Érdemes ellátogatni a reggeli órákban piacra, bárhol járnak Görögországban. Gyümölcsöt, zöldséget, friss halat, különféle húsokat, változó választékban ajándéktárgyakat, bõrárut, ruhát is lehet kapni.

 
Idõeltolódás
Magyarországhoz képest +1 óra. Repülõgépek érkezési és indulási idõpontja, a találkozók idõpontjai mindig a helyi idõ szerint értendõk.

Múzeumok, fényképezés

A múzeumok általában 9-15 óráig vannak nyitva. Egyes területeken, katonai repülõtér, múzeumok (helyenként fizetni kell a fényképezésért) tilos a fényképezés, ezt egyértelmû tiltó táblával jelzik. (lap teteje)

Kapcsolatteremtés
Bevett szokás a kézfogás, ugyanakkor barátok és rokonok között gyakori az ölelés és a puszi is, fiatal férfiak pedig néha hátba veregetéssel helyettesítik a kézfogást. Általánosan használt kifejezés a Kaliméra sas (\"jó reggelt\") és a Kalispéra sas (\"jó estét\"). A barátok és családtagok keresztnevükön szólítják egymást, míg az idegeneket foglalkozásuknak megfelelõen szokás megszólítani (pl. \"Doktor Úr\", vagy \"Tanár Úr\"). A görögök régen azt hitték, hogy bármely idegen álruhában megjelenõ isten lehet, ezért mindenkivel kedvesek voltak, ez a szokás máig fennmaradt. A kisebb városokban a barátok és a rokonok elõzetes bejelentkezés nélkül is gyakran meglátogatják egymást.

Ünnepek

A görög év ünnepségek és események sorozatából áll: ezek között akad vallási és kulturális is, pár pedig csak jó indok egy tisztes mulatásra. Gynaikratia, január 8-án a szerepcsere napja az északi falvakban. A nõk a kávézókban (kafeneia) és más olyan társasági központokban töltik a napot, ahol a férfiak általában összegyûlnek, miközben az otthon maradt férfiak a házimunkával foglalatoskodnak.

A görög farsang februárban, márciusban zajlik, a Nagyböjt elõtti három héten át tart, jelmezekkel, lakomákkal, hagyományos táncokkal és általános jókedvvel.

Húsvét a legjelentõsebb ünnepség gyertyás felvonulásokkal, lakomákkal és tûzijátékokkal. A hangsúlyt inkább a Feltámadásra, mint a Megfeszítésre helyezik, úgyhogy nagy az ünneplés.

Az ország területén számos nyári ünnepségsorozatot tartanak, a leghíresebb az Athéni Fesztivál (júniustól szeptemberig) ami drámai és zenei elõadásoknak nyújt otthont az ókori amfiteátrumokban. Nyáron jön el a dionüszoszi részeges tivornyák ideje is, melyeket borfesztiválnak álcáznak. Ezeken, a jelképes belépõdíj megfizetése után annyit iszol, amennyit csak akarsz. A legnagyobb fesztiválokat Rethymno -ban és Alexandroupolis-ban tartják.

Menyi pénzre lesz szükségünk?

Legalább annyit, mint amennyit itthon elköltünk, de ha van rá lehetõség inkább 30-50%-kal többet. Az árak Görögországban is széles skálán mozognak, attól függõen, hogy hol vásárolunk és mely részén az országnak. A szigetek általában drágábbak, mint a szárazföld, de azt se felejtsük el, hogy a nyaralás alatt hajlamosak vagyunk kicsit lazábban kezelni a költségvetést.

Éttermekben, szórakozóhelyeken kb. 10% borravalót szokás adni és a taxik utasai is felkerekíthetik a viteldíjat. Görögország pénzneme az EURO. A magyar forintot csak a Görög Nemzeti Bank váltja be, nem túl jó árfolyamon. A bankok általában 8-13 óráig vannak nyitva. A bankokon kívül utazási irodákban szállodákban is lehet pénzt váltani, a legkedvezõbb lehetõségre az utaskísérõ felhívja a figyelmet.

Utazás saját gépjárművel
Görögországban az autópályán a maximális sebesség 120 km/h, az országúton 100km/h míg lakott területen a nálunk is kötelező 50km/h.

Az alkoholos befolyásoltságot is igen szigorúan nézik, hozzánk hasonlóan helyszíni teszttel, de ha szükséges kórházi vérvétellel is ellenőrizhetik.

Fontos, hogy ugyan az új rózsaszín kártyás jogosítvánnyal lehet közlekedni Görögországban, azonban ha nem saját gépjárművünket használjuk akkor nemzetközi jogosítvány kell. Annál is inkább, mert ha az illető közúti balesetet szenved, a hatóság úgy veszi, hogy nem volt jogosítványa, és ellene eljárást indít.

Görögországban, ha problémánk adódna keressük fel a  Turista Rendőrséget, melynek kirendeltségei az egész országban megtalálhatóak. A görög mentők telefonszáma: 166, közlekedési baleseteknél a központi rendőrséget a 100-as telefonszámon lehet elérni.

Közlekedés

Az úticél a helyi- és helyközi tömegközlekedéssel, buszjáratokkal érhetõ el a legolcsóbban. A menetrend nem mindig szentírás, a megállók is esetlegesek. A taxik általában taxiórával közlekednek, hosszabb útra viszont bátran alkudják ki az árat. A viteldíjak hasonlóak a magyarországi árakhoz, éjjel viszont magasabbak. Céltaxikba (olcsóbb) szokás egyszerre több utast is felvenni hasonló útvonalon. A sofõrnek, különösen csomagcipelés után, jól esik a borravaló.

Autóbérlés

Autót 21 évesnél idõsebb, legalább 1 éves jogosítvánnyal rendelkezõ vendégeink bérelhetnek. A bérautóra kötelezõ és casco biztosítás ist adnak, ez utóbbi azonban nem vonatkozik a gumi és az alváz sérüléseire. Mindig gyõzõdjön meg arról, hogy az autó biztosított, mert az egyébként olcsónak tûnõ ajánlat igen sokba kerülhet egy apróbb koccanás esetén is. Az árak nem tartalmazzák az üzemanyagköltséget, és csak legalább 3 napos bérlet esetén korlátlan a kilométer felhasználás. A KRESZ szabályai lényegében azonosak az itthoniakkal, de érdemes számításba venni a görög sofõrök mediterrán temperamentumát és a szokatlan útviszonyokat.

Motorbérlés

A kismotorok, robogók nagyon kellemes közlekedési eszközök a nyári forróságban, de ne feledjék, hogy két kerekük van és könnyen borulnak, az utasokat pedig nem védi semmi a sérüléstõl. Csak akkor kölcsönözzön motort, ha jártas a vezetésében és tartsa szem elõtt, hogy casco biztosítás hiányában Önt terheli az esetleges károk megfizetése.

Orvosi ellátás:
Jó ha tudjuk, amennyiben kisebb szigeteken töltjük a nyaralást, hogyha ott valami baj érne, és a kórházba szállítást csak vízi vagy légi úton oldható akkor annak költsége kizárólag a beteget terheli. Magyar biztosító társaságok orvosi és baleset biztosítását a görög kórházak csak abban az esetben fogadják el miután a magyar vagy nemzetközi biztosító társaság görögországi partnerével, egyeztettek.

Oltás nem szükséges, de házi patikánkat ezúttal se felejtsük otthon.

Gyógyszertárak, orvos

farmakio felirattal és zöld kereszttel jelzik. Ha orvosra van szüksége, forduljon bizalommal helyi képviselõnkhöz, ennek hiányában a szálloda recepciójához, vagy az apartman tulajdonosához! Rendszeresen szedett gyógyszereit dobozzal együtt vigye magával, mivel a külföldi orvos csak így tudja beazonosítani a terméket.

Ivóvíz
A csapvíz Görögországban szinte mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani.

Közbiztonság
Kellemes sétáinkat nyugodtan tervezhetjük az éjszakába nyúlóan is, hisz Görögországban nem kell tartanunk a veszélyektől.  A közbiztonság nagyon jó, de ha estlege mégsem szeretnénk késő este csámborogni, válasszunk egyet a sok és nagyon olcsó taxi közül, mellyel gyorsan a szállásunkra érhetünk. 

Ierapetra nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.