Dél-Franciaország: Languedoc-Roussillon tartomány

Ablak a Világra - Utazási magazin


Dél-Franciaország: Languedoc-Roussillon tartomány


300 napsütötte nap, tenger, műemlékek Dél-Franciaországban

Ez a vidék olyan, mint egy Földközi-tengerre néző hatalmas amfiteátrum, a hegyektől a mészkőfennsíkon át három fokozatban lejt a tengerig. A Petite Camargue, a rózsaszín flamingók, gázló- és egyéb vándormadarak paradicsomától kezdve a régió 215 kilométer hosszan követi a tengerpartot egészen a sziklás katalán partig, a spanyol határvidékig, a Kelet-Pireneusok 2921 méteres csúcsaiig.

A kedvező fekvés és klíma a Földközi-tenger melletti kultúrák (római, arab, kelta) olvasztótégelyévé tette a tartományt. Languedoc-Roussillon nemcsak rendkívüli földrajzi adottságokkal rendelkezik, de ősi kulturális kincsek és kiváló gasztronómiai hagyományok őrzője is.

 A Cote d’Azur-től Barcelonáig elrobogó autók és turistabuszok utasai most kezdik felfedezni, hogy négy, az UNESCO listáján szereplő világörökség megtekintéséért megállni, sőt a 21 jachtkikötő körül kiépült tengerparti üdülőhelyeken nyaralni is érdemes.

A tengerparton hatalmas thalassoterápiás központok létesültek, a régió 21 golfpályája is a kellemes közérzet kialakításának terepe lehet. Világörökség a régi római akvadukt, a Pont du Gard híd, a Canal du Midi csatorna, amelyen lakóhajókat bérelve lehet a történelmi nevezetességekhez eljutni, Carcassone, a megkövesült középkori meseváros és a Compostellába vezető Szent Jakab zarándokutak.

De itt található Montpellier, az egyetemi oktatás és a kultúra középpontja, a katar várak sora, a tágas, túrázásra és síelésre alkalmas hegyvidék és Franciaország egyik legnagyobb és legjobb szőlőtermesztő vidéke. A hagyományos délfrancia gasztronómia termékei is csábítók (osztriga, az olajbogyó, a fekete szarvasgomba, a kecskesajt).

A műemlékeihez, váraihoz hasonlóan szokásait is őrző vidéken egymást érik a népi mulatságok. A vonzerőt bizonyítja, hogy 15 millió turista keresi fel évente ezt a kis tartományt, amelyből 5 millió a külföldi.

(www.sunfrance.com)

Forrás: kinga  

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.