Cote d Azur-i csillogás és Provence-i levendulák

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli 
Utazás:
repülővel 
Szálláshely:
3* 
Típus:
városnézés 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
235085
Utolsó frissítés:
 
2020.09.24. (Cs)
279 900 Ft / fő (alap ár)
6 nap/5 éj
285 599 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

Program leírás
Utazás időtartama: 6 nap/5 éj
Indulási időpontok: VI.18., IX.24.
Utazás: a Wizz Air közvetlen járatával
Elhelyezés: 2-3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban
Ellátás: reggeli, vacsora felár ellenében kérhető
Minimum létszám: 20 fő

1.nap: Elutazás Budapestről Nizza repülőterére, ahonnan Aix-en-Provence-be utazunk tovább. A hangulatos Cours Mirabeau sétány platánjai alatt nézelődünk, ahol barokk épületek sorakoznak. Majd eljutunk az óvárosban található Érseki Palotához, a városházához és a virágpiachoz, meglátogatjuk a katedrálist, innen már szállásunkra utazunk Avignonba, a pápák városába.
2.nap: Délelőtt meglátogatjuk az óvárost, a Pápai Palotát és az avignoni hidat, amely a Rhone folyót ívelné át, azonban annyiszor sérült meg a történelem folyamán, hogy ma már csak egy fél híd található a helyén. Innen a Pont du Gard római kori vízvezetékhez utazunk. A háromszintes Pont du Gard 49 méter magas, a legalsó szinten út vezet át, a legfelső szint tetején van a vízvezeték. Később Les Baux de Provence elbűvölő középkori városának meglátogatása következik. Kora délután tovább indulunk Arles-ba. Városnézés az i.e. VI. században, a görög gyarmatosítók által alapítottak városban. Egyik fénykorát Julius Caesar ideje alatt élte, de a középkorban is jelentős szerep jutott a városnak. A XX. században 7 műemléke került fel az UNESCO Világörökség listájára. Városnézés keretében megnézzük az Arénát, a középkori és renaissance óvárost. Szállásunk is a városban lesz.
3. nap: A reggelit követően indulás a provence-i falvak és levendulamezők vidékére, két csodálatos falu, Gordes és Roussillon meglátogatása. Gordes kőépületei, beleértve a 12. századi kastélyt is, bézs kőből készültek, amely narancssárga színűvé válnak a reggeli napsütésben. Roussillon csodálatos vörös szikláiról és okker kőbányáiról híres. Az okkerlerakódás természetes vörösesbarna színárnyalatba borítja az egész falut. Az épületek homlokzatának színárnyalata a világos sárgától a sötét vörösig változik. A Monts de Vaucluse lábánál fekvő Roussillont Franciaország egyik legszebb falvaként tartják számon. Tovább utazás egy levendula üzembe, ahol a levendula feldolgozás folyamatába pillanthatunk be, és vásárolhatunk is ott készített termékeket. Mielőtt visszatérnénk szállásunkra, ellátogatunk Saint Remy de Provence-be, megnézzük a szanatórium-kolostort, ahol egy évig Van Gogh élt, szobája ma is látogatható. Szállás Arlesban.
4. nap: Reggel indulás a Cote d?Azur-re. Cannes-ban, a filmművészet fővárosában rövid pihenőt tartunk, felfedezzük az óvárost. A város nem véletlenül tartozik a híresek és gazdagok egyik legkedveltebb üdülőhelyei közé, a kikötőben jacthtok erdejében gyönyörködhetünk és fotózkodhatunk. Ezt követően indulás Antibes-ba amely Nizza mögött a Cote d` Azur második legnagyobb települése. Antibes, a kis kikötőváros őrzi kétezer éves történelmét, míg a vele egybeépült Juan-les-Pins a nyár három hónapja alatt éjjel-nappal várja a szórakozni vágyókat. A gyönyörű strandok, a mediterrán növényzet, a délies hangulat és a környék látnivalói igazán kellemessé teszik a tartózkodást. Városnézés, séta az óváros sikátoraiban és látogatás a Picasso múzeumbanTovább utazunk Nizzába, ahol buszos és gyalogos városnézés vár ránk. A városnézés érinti az óvárost, a virágpiacot, az operaházat, a barokk katedrálist, az Angyal öblöt és a sziklaszirti panoráma kilátót, ahonnan remek rálátás nyílik az egész városra. A város mediterrán bája, festői óvárosa, olasz múltja és ókori emlékei mindenkit rabul ejtenek. Szállás elfoglalása.
5. nap: Délelőtt kirándulás Monacoba, amely a Grimaldiak ősi és parányi hercegsége. A rövid földnyelvnek, amelyre Monte-Carlo épült, és amelyen most a világ leghíresebb kaszinója található, a múlt századig még neve sem volt. A híres kaszinót (belépő az árban) luxushotelek, a történelmi Café de Paris és Európa legelőkelőbb üzletei veszik körül. Elvileg Monte-Carlo csupán egy pont Monaco térképén, a valóságban a hercegség hírnevét jórészt neki köszönheti. A leglátványosabb városrész Monte-Carlóban a hegytető. Itt találhatók a belle époque-ra, azaz a 19. század végére, 20. század elejére jellemző extravagáns stílusú épületek. A tornyokkal díszített, csipkézett tetejű kaszinó a hegycsúcson található. Ellátogathatunk az Oceanográfiai Múzeumba is majd tovább utazás Eze-be, ebbe a csodálatos középkori kisvárosba, amely szikla tetején található, csodálatos kilátással a teljes Cote d`azur partra. Látogatás a parfüm múzeumban, és a Botanikus Kertben igény szerint. Visszatérés Nizzába, szabadidő.
6. nap: Délelőtt szabad program, strandolási lehetőség. Kora délután transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi adó: 8 EUR

Vacsora felár 49.900
Helyszínen fizetendő belépők 70 EUR
A díj kézipoggyászt tartalmaz, feladható poggyász felárért vásárolható. 
Töltődik a foglalási lap


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.