A világ nyolcadik csodáját Vietnámban találjuk

Ablak a Világra - Utazási magazin


A világ nyolcadik csodáját Vietnámban találjuk


Vietnámban sok a látnivaló, de az egyik legkiemelkedőbb mégis csak a Cat Ba Nemzeti Park, lenyűgöző flórájával és faunájával. Aki megközelítéséhez a kalandosabb utat választja, egyórás esőerdei barangolás után juthat fel a csúcsra, hogy a végtelen zöld szőnyeggel betakart karsztkúpokból kiválassza a neki legjobban tetszőt.

A világ nyolcadik csodájának nevezett Ha Long – a Leszálló Sárkány-öble – az UNESCO Világörökségének része. A hatalmas sziklák évmilliókkal ezelőtt hegyláncok csúcsaiként süllyedtek a tengerbe. Az egész napos bolyongás közöttük nem, hogy túlzásnak, inkább kevésnek tűnik. Az errefelé gyakori hirtelen lecsapó eső elől a Bo Nau cseppkőbarlangba menekülhetünk. Hatalmas központi termébe óriási száján keresztül tör be a világosság, hogy fényt derítsen a cseppkőképződmények (sztalagmitok és sztalaktitok) formáira.

Az öbölben kis halászhajókon családok laknak, emberek születnek és meghalnak. Mások a dolomitsziklák tövében, vagy magasabb részein kialakult barlangokban élnek, és onnan indulnak halászni. Az iskola, a bolt és az étterem is ott úszik a smaragdzöld tengeren. A kirándulóhajó könnyedén fut fel a Cat Dua sziget fövenyes partjára. Fehér homok, pálmafák, mangrove és a majmok szemtelen, kólát lopkodó csapata. Innen semmi sem hiányzik, hogy elfelejtsük a hétköznapok szürkeségét.


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.