Tahiti, ahol a virágfüzérrel fogadnak

Ablak a Világra - Utazási magazin


Tahiti, ahol a virágfüzérrel fogadnak


Aki a tökéletes dél-tengeri szigetek hangulatát keresi, Francia Polinéziában megtalálhatja. A Csendes-óceán kellős közepén található apró szigetvilág a valódi nyugalmat és a hagyományőrző polinéz kultúrát kínálja a tehetősebb utazóközönség számára. Az intenzív vulkáni tevékenység következtében létrejött szigetek olyanok, mintha épp egy filmből léptek volna elő. A szigetvilág legismertebb szigetei Tahiti, Bora-Bora és Moorea.

A fényes homokú strandok, az azúrkék tenger, a csodálatos naplementében ringatózó kenuk szigetei ezek, melyek igazi idilli környezetet teremtenek az élethez, vagy épp egy nyaraláshoz. Ha Tahitire utazunk, egy helyen biztosan kell, hogy töltsünk egy kis időt. Papeete a sziget fővárosa, egyben az egyetlen nemzetközi repülőtér otthona, itt száll le minden nemzetközi repülőgép. Innen aztán tetszés szerint vagy hajóval, vagy kisebb, esetenként hidroplán repülővel utazhatunk tovább. Papeete-ben és a fő szigeten az érintetlen természet csodái mellett már érezhetőek a globalizáció mindenhová elérő „karjának” ténykedései. A tengerpartra épült hatalmas szállodák jól jelzik, hogy a bennszülöttek kora már leáldozóban van. A bevásárló utcákban Christian Diortól a kínai büfékig mindent megtalálunk, melyek egy mai modern város kellékei.

Természetesen a társasági élet központja itt is, más tengerparti városokhoz hasonlóan, a kikötő, ahol az első sorban a luxusjachtok armadája parkol. A fő szigetre bejárására is érdemes néhány napot áldozni, hogy felkészüljünk a körülötte elterülő apróbb szigetek csodálatos látványára. Ha már ilyen messze utazunk, mindenképpen látni kell a Paul Gaugin Múzeumot, a botanikus kertet, a Tahiti Múzeumot. Aki kedveli a kalandokat, annak érdemes terepjárót bérelni, és jobban bejárni a szigetet, csodálatos vízeséseket, barlangokat fedezhet fel. Ha azonban igazi tengerparti kalandra vágyunk, irány Bora-Bora. Ez a térség legismertebb, legtöbb turista által látogatott, és ennek megfelelően legdrágább szigete. A sziget pihenő- és búvárparadicsom is egyaránt. Nem véletlen, hiszen a sziget kráteröble a világ legváltozatosabb élővilágát rejti. A legtöbben mégis magáért az életérzésért, a vízben elköltött vacsorákért keresik fel a szigetet. Az itt igen divatos, tengerre épített, üvegpadlójú bungalók felejthetetlen élménnyel gazdagítanak. Az éjszaka kivilágított tengerben akár heverészés közben is csodálhatjuk a színes halak játékát szobánk alatt. Aki inkább a parton szeretne lakni, annak sem kell sokáig törnie a fejét, a számtalan jobbnál jobb szálloda mindegyikében osztályon felüli szolgáltatásban részesülhet. A páratlan tengeri érdekességek mellett a sziget szárazföldi része is elénk tárja a természet csodáit. Buja növényzet, vulkáni hegyek és a virágok végeláthatatlan mezői bűvölik el az utazókat. A kitűnő marketingnek köszönhetően a sziget úgy él a turisták képzeletében, mint a földi édenkert, pedig ha őszinték akarunk lenni, a Földnek ezen a tájékán lévő érintetlen szigetek között aligha férne be Bora-Bora az első tízbe. Sajnos a turisták hada sok kárt okozott a szigetnek, azonban még így is elbűvölő. Akinek ez még nem lett volna elég, annak meglepetéseket tartogat a helyiek körében csak „Sárga Kígyóként” nevezett Moorea. A csodás, tengerből kiszögellő sziklafalak, hófehér homokú tengerpart és pálmafák szigete ez. Mooreán található Francia Polinézia szállodaszobáinak egyharmada és a térség legnagyobb ananászültetvénye is. A sziget eldugott öblei, korallzátonyai kitűnő strandolási, búvárkodási és horgászati lehetőséget nyújtanak a tengeri kikapcsolódásra vágyóknak, de akik a túrázást kedvelik, azok számára is bőven kínál lehetőséget kondíció és anyagi lehetőségek függvényében a csodálatos Moorea. 


Forrás: Az Utazó magazin  

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.