Namíbiában jártunk...

Ablak a Világra - Utazási magazin


Namíbiában jártunk...


Namíbia az afrikai kontinens déli részén, Dél-Afrika fölött, az Atlanti-óceán partjainál található. Területe 10x nagyobb mint Magyarország, lakosainak száma azonban még a 2milliót sem éri el. Ennek következménye hogy a városokban sétálva, szinte magányosan sétálgathatunk.

Mivel az országban nagyon sok német telepes található, az utcákon sétálva akár az Alpokban is érezhetjük magunkat, az afrikai melegben, a jellegzetes alpoki házak,  muskátlis  ablakokat látva. A tisztaság szintén fantasztikus a bûnözés szinte ismeretlen fogalom. Érdekes ahogy a helyi fekete emberek németnyelven beszélnek. Programunk során a fõvárosból Windhoekból az északi részen található Etosha Nemzeti Parkba látogattunk el. A hatalmas parkban saját kocsival végig jártuk az itatókat, ahol rengeteg állat vonulását figyelhettük meg. Többek között orrszarvú, oroszlán, leopárd, zebra, zsiráf, orix, és millió impala látványa ejtett csodába minket.

A híres szafari parkból a tengerpart következett, Swakopmund. Itt ezen a környéken értek földet a portugálok mikor felfedezték az országot, ez a város is szinte német város napjainkban. Programok során fókákkal, delfinekkel találkoztunk, valamint ellátogattunk egy osztriga farmra, ahol a kóstoló felejthetetlen volt.

Ezután a Namíb Naukluft Park irányába vettük utunkat, ami Namíbia sivatagi területe. Itt megcsodálhatjuk a fantasztikus naplementét, a világon egyedülálló welwecia növény virágzását, mely 15méter mély gyökerével táplálkozik a sivatagban.

Természetesen nem hagyhattuk ki a világ legmagasabb vörösen csillogó homokdûnéi megmászását sem, ahol a düne élén végig sétálva fantasztikus élményben volt részünk.

Utolsó állomásunk, hazaindulásunk elõtt egy magánkézben levõ vadfarm Okapuka meglátogatása volt. Az itt látható fantasztikus szafari  kellemes   élményeivel indultunk haza Frankfurton keresztül.


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.