TOP 5 templom Balin, amit látnod kell

Ablak a Világra - Utazási magazin


TOP 5 templom Balin, amit látnod kell


Bali felföldjei és partjai is számos ókori templomnak adnak otthont. Több közülük a sziget legismertebb látnivalójává vált, melyet a csodálatos, évszázadokra visszanyúló építészetének és az egzotikus környezetnek köszönhet. Tehát mind remek kirándulóhelyként szolgál a Balira látogatók körében. Főleg, mivel minden templom egyedi.

Ami a helyes magatartást és a templomi öltözéket illeti, a szárong viselése kötelező.

1. Tanah Lot – Tabanan, Nyugat-Bali
A Tanah Loton található templom szerepel a leggyakrabban a Balin kapható képeslapokon, az egyedülálló tengeri környezet és a naplemente miatt. A Pura Tanah Lot egy zarándokhelynek minősülő templom. Népszerű a turisták körében és egyfajta kulturális ikon. A Tanah Lot azt jelenti a Balinéz nyelvben, hogy Szárazföld a tengeren.

2. Uluwatu temploma
Uluwatu a Bukit-félsziget délnyugati csúcsa Balin. Ez ad otthont a Pura Luhur Uluwatu templomnak. Az „ulu” a szárazföld végét jelenti, míg a „watu” sziklát. A templom egy 70 méter magas szikla szélén épült, és eszméletlen kilátás nyílik innen a tengerre.

3. Goa Gaja
A Goa Gaja vagy más néven Elefánt barlang Ubud közelében fekszik. A 9. században építették és menedékhelyként szolgált. Mindenféle fenyegető lényt és démont véstek a barlang bejáratának falába. A fő figuráról úgy gondolták, hogy az egy elefánt, ezért lett Elefánt barlang a másik neve. A nagy kiterjedésű fürdő hely az 1950-es évekig nem volt kiásva.

4. Pura Ulun Danu Bratan

Vagy egyszerűen csak Pura Bratan egy vízi templom, ami Bedugul közelében található. 1663-ban épült a templom, ahol korábban a víz, a folyó és a tó istenének, Dewi Danunak ajánlott ceremóniákat tartottak. Ez egy fő shivaista templom, de egy Buddha szobor is található benne.

5. Pura Besakih
Ez egy templom komplexus Besakih falujában. Ez az egyik legfontosabb, legnagyobb és a legszentebb templom a Hindu vallásban. Körülbelül 70 ünnepséget rendeznek meg itt évente. Az egész terület felfedezése akár egy napba is beletelhet.

Ha érdekesnek találtad cikkünket, olvasd el ezt is >>


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.