Az USA csábítja a magyar turistákat

Ablak a Világra - Utazási magazin


Az USA csábítja a magyar turistákat


Az idén várhatóan negyvenezer turista utazik az Egyesült Államokba. Az elsõ öt hónap adatai szerint 12 százalékkal nõtt a kiadott vízumok száma, és az év egészében valószínûleg a 2005-ös és a 2006-os 37-37 ezres utaslétszámnál több jön össze – derül ki az USA budapesti nagykövetségének adataiból.

April H. Foley nagykövet szerint a vízumkérelmek több mint 85 százalékát elfogadják, a diákok és a különbözõ csereprogramokban résztvevõk között pedig 90 százalék feletti ez az arány. Az idén látványosan megnõtt a nyári táborozásra jelentkezõ magyarok aktivitása – számukra eddig már 900 speciális vízumot adtak ki.

A nagykövet szerint hamarosan megoldódik a vízummizéria, mert az amerikai kormány arra törekszik, hogy a közép-európai új uniós tagállamok polgárai könnyebben jussanak beutazási engedélyhez.

A magyar utasok fele üzleti utazó, a magyar turisták pedig 10-150 dollárt költenek az átlagosan tíznapos kinn tartózkodásuk alatt. A magyar kiutazók helyzetét megkönnyíti, hogy a Malév mellett a Delta tavaly felújította Budapest-New York járatát.

Forrás: Napi Gazdaság

Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.