Ciprus

Ablak a Világra - Utazási magazin


Ciprus


Ciprus egy érdekes keveréke a kultúrának, már csak fekvése miatt is. Politika földrajzilag Európához tartozik, de igen közel van Afrikához és Ázsiához is, így inkább Keletnek tekinthető. Ugyan török és görög fennhatóság alá tartozik, de ez a kis sziget megteremtette a saját önállóságát és karakterét.

Mindegy, hogy úgy ismeri, hogy a „bűnök szigete” vagy a szórakozás szigete, köszönhető az Agia Napáról elterjedt történeteknek, az ország fele belépett az Európai Unióba, és amit a turisták imádnak: ez Afrodité szigete és szülőhelye. Ciprus egyszerre  fogadja el és utasítja el a sztereotípiát. Egyik részét fejlesztik erősen, amiről megoszlanak a vélemények, attól függően kivel beszélgetünk, vagy „eladták az ország lelkét” vagy „elhozzák az országnak a gazdagságot”. Mindegy, hogy mi az igazság, mert amikor belépünk a turistaközpontokba, mint például Paphos, Limasol vagy Agia Napa, úgy érezzük, mintha magába a napos, forró Essexbe léptünk volna be, ahol vörösre égett angolok engedik el magukat egy jéghideg sör társaságában.

Ám ha a kíváncsiságunk kivezet minket a városból, felfedezhetjük az Akamas- félsziget kis falvait vagy a mennyei aranyszínű tengerpartokat a Karias-félszigeten. Sétáljunk a csodálatos Troödos, Kyrenia vagy az Északi-parton és szippantsuk be mélyen a citrusfélék illatát Morfun, vagy másszunk fel egy középkori várba és élvezzük a szigetekre való kilátást onnan. Egy kényelmes cipővel, naptejjel és fürdőruhával a táskánkban olyan utunk lehet, amelyre még évekig emlékezni fogunk.


Forrás:   

Facebook hozzászólásokBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.