Nicosia varázsa

Ablak a Világra - Utazási magazin


Nicosia varázsa


Nicosia Ciprus legnagyobb városa, és egyben a főváros is. Az utolsó félbevágott városként emlegetik, ahol még mindig megtalálható a Zöld vonal. A Mesaoria Alföld közelében, illetve a Pedieos folyó partján találod. Ez egy igazán csábító város, ahol megtapasztalhatod, milyen Ciprus modern arca. A történelmi falak között számos érdekességre lelhetsz. A szűk utcák labirintusában templomok, mecsetek, hangulatos gyarmati stílusú épületek állnak. Az ország legjobb múzeumait is itt találod.

Nicosiában van a Cyprus Múzeum, ami a legnagyobb és legrégibb archeológiai múzeum. Az Entológiai Múzeum pedig a legfontosabb példája a városi építészet múlt évszázadi hagyományainak.

A Nicosia Municipal Arts Centre egy modern művészeti múzeum, ami korábban egy erőmű volt. Az állandó gyűjtemények között festményeket, videókat és szobrokat is találsz. Vannak kiállítások, melyek viszont havonta változnak, és gyakran állnak a középpontjában komoly témák, mint a politika vagy a kultúra.

A Velencei fal nevű építmény egy határt alkot a régi városrész körül. Annyira szokatlan, hogy ha egyszer megpillantod, soha nem felejted el. Ez részben a különleges hópehely-szerű alakjának köszönhető.

Nicosia többek között a pezsgő éjszakai életéről, bárok kavalkádjáról és a szórakozásról is híres. Így nagyszerű lehetőség egy családi nyaraláshoz, de egy laza fiatalos kikapcsolódásra is.


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.