Top 4 Ayia Napa strand

Ablak a Világra - Utazási magazin


Top 4 Ayia Napa strand


Aranyhomokos partok és kristálytiszta víz: az strandok Ayia Napán a legjobbak a mediterrán övezetben. A város 14 gyönyörű stranddal büszkélkedhet, melyek közül sok helyen vízi mentők figyelik a fürdőzőket. Ezen kívül figyelmeztető zászlókkal is találkozhatsz, valamint elérhető toalett, zuhanyzó, snack bár is tartozik hozzá.

Nissi Beach és Nissi Bay
Nissi Beach Ayia Napa legnépszerűbb strandja, és talán a legismertebb egész Cipruson. A partok aranyló homokjukról és tiszta vizükről híresek. Másik előnye, hogy sétálhatsz akár száz métert is befelé, a víz akkor is csak a derekadig ér. A Nissi valójában kis szigetet jelent a görög nyelvben. Onnan kapta a nevét, hogy a Part közelében kiemelkedik egy kis sziget, ahová a sekély vízen keresztül át is tudsz sétálni. Tavasszal pedig a nélkül is eljuthatsz oda, hogy vizes lenne a lábad.

Sandy Bay
Sandy Bay egy védett partszakasz, ami két hegyfok között fekszik. A sziklás fordulóban Ayia Napa fantasztikus kilátást nyújt. A strand a finom homokjáról híres, és nagyon népszerű a családok körében. Olyan vízi sportokat próbálhatsz itt ki, mint a jetski, motorcsónak és parasailing, illetve a sziklás forduló két oldalán fekvő öböl vonzza a könnyűbúvárkodás rajongóit.

Grecian Bay Beach
Ayia Napa fő strandja fekszik legközelebb a település központjához. Számos további név is elterjedt, mint a Harbour Beach, vagy a hivatalos Glyki Nero, ami édes vizet jelent. Hosszú, finom,fehér homokos partja kelet felé terjed, egészen Ayia Napa híres tengeri barlangjaiig. A strand mentén számos nagy szálloda található, a többségük 4 vagy 5 csillagos. Továbbá éttermek, kioszkok és bárok is várják a látogatókat, ahol különféle ételeket és frissítőt is kóstolhatsz.

Konnos Bay
Konnos Bay Ayia Napa legkeletibb részén található, Protaras és Ayia Napa között félúton. Ez a part nagyon népszerű a helyi emberek körében, de persze számos turistát is magához vonz. A fehér homokos tengerpart szinte egybeolvad a kristálytiszta vízzel, ahol jachtok és motorcsónakok is szívesen pihennek néhány órát. A part egyik különlegessége, hogy minden nap bérelhetsz napozóágyakat. A fenyőfák között egy kis kávézót is találsz, illetve számos vízi sport áll a rendelkezésedre.


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkekBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.