Ayia Napa nyaralás

A Ayia Napai nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Ayia Napai nyaralás, a Ayia Napai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Ayia Napai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Mit kínál Ayia Napa a turistáknak? Aranyhomokos strandokat, tisztavizű tengert, hangulatos éjszakákat és kedves, vendégszerető helyieket. A népszerű üdülőváros Ciprus keleti részén fekszik, híres strandja a Nissi Beach.

Ayia Napa úti célok

Az összes Ayia Napa nyaralás »

Az összes Ayia Napa nyaralás »

Ayia Napa ismertető

Ayia Napa, az az sűrű erdő. A legenda szerinte gy vadász itt látott meg egy Szűz Máriát ábrázoló ikont, és ezután kolostort alapítottak a területen és így fejlődött az évszázadok során várossá.

A kolostor mellett a tiszta, sziklákkal szegélyezett homokos tengerpart és a különböző sportolási lehetőségek jelentik a város vonzerejét. A környező kisebb falvakban is érdekes látnivalókat lehet találni, és az idilli csöndeben lehet pihenni.

Aki az mozgalmas nyaralásokat kedveli, számtalan sportolási lehetőség közül választhat: vízisí, surf, ejtőernyő, jetski, vitorlázás, golf, lövészet, tenisz, kerékpározás, lovaglás, foci, kenu és búvársport.

Kikapcsolódás képen a  térzene, néptánc, ének szórakoztatja a turistákat, az éttermek, kocsmák, tavernák, kávéházak, diszkók várják vendégeiket.

Ayia Napa nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Ayia Napa legjobb szállodái

4.7pont - 1 értékelés
Hotel Nissiana 3*

Hotel Nissiana 3*

Ayia Napa
Ár:
  179 991
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
tiszta, szép szálloda gyönyörü kerttel. Finom ételek, föleg a vacsora és a sütemények. Közel a Nissi bay, 200m.

Nem tetszik:
a központtol kicsit messzebb van, de busszal könnyen be lehet jutni és a megállo a szálloda előtt van.Cipruson az árak kicsit magasabbak mint máshol, erre fel kell készülni.

Egyéb:
Nagyon jo nyaralás volt.
4.5pont - 1 értékelés
Fedrania Gardens Hotel 2*+

Fedrania Gardens Hotel 2*+

Ayia Napa
Ár:
  169 991
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Szép,tiszta ,nagy szobák. Kellemes környezet,szép medencék. Pár perces sétára vannak a közeli tengerpartok. Kedves személyzet.

Nem tetszik:
A reggeli nem elég változatos. Meleg víz a héten csak két alkalommal volt.

Egyéb:
Szép hetet töltöttünk itt.
4.2pont - 3 értékelés
Piere Anne Beach Hotel 3*

Piere Anne Beach Hotel 3*

Ayia Napa
Ár:
  134 991
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A tengerparti fekvés, illetve a központi strand séta távolságra van. Továbbá akár helyi buszjárattal is megközelíthető számos strand és látványosság. A személyzet kedves és segítőkész. Az ételek finomak voltak és bőséges. A medence vize nagyon kellemes meleg volt és tiszta, illetve elég nagy méretű és folyamatosan mélyülő.

Nem tetszik:
Korábbi leírásokban lehetett olvasni, hogy van egy edzőterem a szállodában, de nem volt, illetve a fő vendégkör az orosz, de ez egész AyiaNapa-ra elmondható, nem csak a hotelre..... Egyébként nem tudok rosszat mondani, minden szuper volt.

Egyéb:
Nem kértünk, de szerencsére tengerre néző szoba jutott nekünk, így a kilátásra sem lehetett panasz. A mellettünk lévő Lunapark teljesen gyerekbarát és nem hangos, nyugodtan lehet este aludni, nem hallatszik be szinte semmi a szobába.
Ayia Napa nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Ayia Napa utazási magazin

Top 4 Ayia Napa strand

Aranyhomokos partok és kristálytiszta víz: az strandok Ayia Napán a legjobbak a mediterrán övezetben. A város 14 gyönyörű stranddal büszkélkedhet, melyek közül sok helyen vízi mentők figyelik a fürdőzőket. Ezen kívül figyelmeztető zászlókkal is találkozhatsz, valamint elérhető toalett, zuhanyzó, snack bár is tartozik hozzá.Nissi Beach és Nissi Bay Nissi Beach Ayia Napa legnépszerűbb strandja, és talán a legismertebb egész Cipruson. A partok aranyló homokjukról és tiszta vizükről híresek. Másik előnye, hogy sétálhatsz akár száz métert is befelé, a víz akkor is csak a derekadig ér. A Nissi valójában kis szigetet jelent a görög nyelvben. Onnan kapta a nevét, hogy a Part közelében kiemelkedik egy kis sziget, ahová a sekély vízen keresztül át is tudsz sétálni. Tavasszal pedig a nélkül is eljuthatsz oda, hogy vizes lenne a lábad.Sandy Bay Sandy Bay egy védett partszakasz, ami két hegyfok között fekszik. A sziklás fordulóban Ayia Napa fantasztikus kilátást nyújt. A strand a [...]

Ayia Napa nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Ayia Napa nyaralás »
 

Ayia Napa leírás

Ayia Napa

Csodálatos, aranyszínű strandok, tisztavizű tenger, álomszép éjszakák, és melegszívű vendéglátók…
Mindezek várják vendégeinket Aga Napán, ahol a tradicionális egyszerű élet és a modern vendéglátás ötvöződik. Gyakran felmerül a kérdés, honnan is származik a város neve.

Az ősi nyelvben a Napa sűrű erdőt jelent. Ezt a területet korábban sűrű erdő borította, Egy vadász réges-régen talált ezen a helyen egy ikont, mely Szűz Máriát ábrázolta. Innen a név: Szent Erdő, azaz Ayia Napa. A város nevezetességét, a kolostort i.e. 1500 körül alapították.

Eredetileg apácák lakták, majd egy szerzetesrend vette birtokba. 1758 körül szerzetesek is kivonultak a kolostorból, és egészen 1978-ig templomként működött. 1978 óta ökumenikus konferenciateremként szolgál a térség egyházi számára. Ma a kolostor a városka jelképe. A környező falvakban számos kisebb érdekes templom és kápolna található. Agia Napa híres csodálatos strandjairól, hosszú homokos partok, mindezek csábítják az európai turistákat. A legkülönfélébb sportolási lehetőségek, mint vízisí, surf, ejtőernyő, jetski, vitorlázás, kenu és búvársport lehetőségek. Ne mulassza el Ön sem! Agia Napán egész évben a legkülönbözőbb ünnepek sora szórakoztatja a turistákat. Áprilistól szeptemberig minden vasárnap délután tartanak a városban valamilyen rendezvényt, térzene, néptánc, ének szórakoztatja a nézőket a Seferis téren.

Sport: golf, lövészet, tenisz, kerékpározás, lovaglás, foci, mindez lehetséges.

Szabadidő: éttermek, kocsmák, tavernák, kávéházak, diszkók sora a hajnali órákig várja a vendégeket. A legtöbb hotelben esténként élő műsorral szórakoztatják a közönséget.Ayia Napa nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Cipruson nincs magyar nagykövetség, a konzuli ügyeket az athéni magyar képviselet látja el.

A nicosiai szlovák nagykövetséghez kizárólag az alábbi ügyekben fordulhatnak:
- amennyiben elveszíti úti okmányát,
- olyan magyar állampolgársággal rendelkező újszülött, aki Magyarországra tart és még nem volt úti okmánya.

Cím: 
4, Kalamatas Street
2002 Strovolos, Nicosia 
Cyprus

Postacím: P.O.Box 21165 
1503 Nicosia, Cyprus 
Tel.: + 357 22 879681 
Fax: + 357 22 311715 
E-mail: emb.nicosia@mzv.sk 

A Konzuli Hivatal ügyfélfogadási ideje: hétfőtől péntekig: 10:00 – 12:00

Budapesti Nagykövetség
Cím: 1051 Budapest, Dorottya u.3.III.2-3.
Telefon: 266-1330, 266-6045

Ayia Napa nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.