Nessebar: nyaralás Bulgária legnépszerűbb üdülővárosában

Ablak a Világra - Utazási magazin


Nessebar: nyaralás Bulgária legnépszerűbb üdülővárosában


Nessebar Burgastól északra fekszik, igen közel a Naposparthoz. Mindössze 2 kilométer választja el a népszerű turistaparadicsomtól. Nessebarnak van egy óváros és egy újváros része is. Az ókori város egy romantikus, köves félszigeten fekszik. A város újabb része különböző szálláshelyeket nyújt a turistáknak, többek között hotelek és vendégházak közül is lehet válogatni.

Az óvárosnak leginkább a romantikus atmoszférája vonzó: szűk, macskaköves utcák, apró terek, kőből készült, kétszintes házak. Nessebar új részéhez két strand tartozik, az óvároshoz pedig egy kisebb. A Fekete-tenger partján húzódó strandokat finom, aranyszínű homok borítja, a tenger pedig lassan mélyül. Nessebar régióra a kontinentális éghajlat a jellemző.

Action Aqua Park kicsiknek és nagyoknak >>

Az óváros részén értékes történelmi és építészeti emlékekre bukkanhatsz, mert a régi épületek szinte minden szakaszon fennmaradtak. A templomok nagy része még a 11-14. században épült. Ezek a legjobban megőrzött emlékek a Balkán-félszigeten. Szabadidős tevékenységekben is bővelkednek, például jacht, hajókirándulás, horgászat, kerékpár kölcsönzés és változatos vízi sportok.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Akkor tekintsd meg a TOP 5 naposparti szálloda cikkünket is!


Ha pedig jártál már itt korábban, oszd meg velünk tapasztalataidat!


Forrás: Kovács Dominika  

Facebook hozzászólásokBizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.